Verhagen stemt tegen het recht

gazavictim00.jpg

De Nederlandse regering had de mogelijkheid om aan de kant van het recht te gaan staan, en heeft voor onrecht gekozen.

Goldstone heeft voor de VN een rapport geschreven over de oorlogsmisdaden die gepleegd zijn, zowel door Israël als door Hamas. Uiteraard probeert Israël dat rapport in de doofpot te krijgen. Gisteren werd in de Mensenrechtenraad van de VN gestemd over het rapport, en met een meerderheid van stemmen staat het nu op de agenda voor behandeling in de Veiligheidsraad, waar de Amerikanen het zeer waarschijnlijk zullen vetoën. Dit is de aanbeveling van het rapport: dat Israël zowel als Hamas binnen een half jaar komen met een geloofwaardig eigen onderzoek. Zo niet, dan zou de Veiligheidsraad het rapport door moeten verwijzen naar het Internationaal Strafhof in Den Haag.

Met andere woorden: Israël krijgt de kans om aan te tonen dat ze geen oorlogsmisdaden hebben gepleegd. Doen ze dat niet, dan is duidelijk dat ze die wel hebben gepleegd, zoals alle rapporten, ooggetuigen en betrouwbare journalisten tot op heden al hebben geconstateerd. En wat doet Nederland? Nederland stemt tegen. Nederland helpt mee om een onderzoek te torpederen en Israël vrijuit te laten gaan.

Voorgestemd (25): Argentina, Bahrain, Bangladesh, Bolivia, Brazil, Chile, China, Cuba, Djbouti, Egypt, Ghana, India, Indonesia, Jordan, Mauritius, Nicaragua, Nigeria, Pakistan, Philippines, Qatar, Russia, Saudi Arabia, Senegal, South Africa, Zambia.

Tegengestemd: (6): US, Italy, Holland, Hungary, Slovakia, Ukraine.

Blanco (11): Belgium, Bosnia, Burkina Faso, Cameroon, Gabon, Japan, Mexico, Norway, South Korea, Slovenia, Uruguay.

Helemaal niet gestemd: Britain, France, Madagascar, Kyrgyzstan and Angola.

Nederland hoorde bij een van de zes landen die tegen heeft gestemd, staat koeltjes in de kranten. In gewoon Nederlands: de oorlogsmisdaden moeten de doofpot in. Minister Verhagen, zelfbenoemd held van de mensenrechten, heeft zich medeplichtig gemaakt aan het willen laten verdwijnen van een onderzoek naar gepleegde oorlogsmisdaden.

Om ons er even aan te herinneren waar we het over hebben, voordat we Verhagen gaan helpen om te vergeten wat er in december en januari in Gaza is gebeurd, hier nog wat foto’s. Het gaat niet over Goldstone. Het gaat over mensen.

gazavictim-19.jpg

gazavictim25.jpg

gazavictim26.jpg

gazavictim22.jpg

gazavictim23.jpg

gazavictim21.jpg

gazavictim20.jpg

gazavictim17.jpg

gazavictim16.jpg

gazavictim15.jpg

gazavictim14.jpg

gazavictim12.jpg

gazavictim11.jpg

gazavictim10.jpg

gazavictim9.jpg

gazavictim8.jpg

gazavictim6.jpg

gazavictim5.jpg

gazavictim2.jpg

De gevolgen van witte forsfor

gazavictim3.jpg

gaza-boy-blinded-by-white-phosphorus.jpg

gaza-victim1.jpg

gazavictims12.jpg

53 gedachten over “Verhagen stemt tegen het recht

 1. Dear Anja,

  The whole world watch what happened in late December 2008 and January 2009. Nobody can ignore thousands of people killed and injured, and for those who voted against could not open their eyes to see the truth. The photos you put which brough back all the pain and suffering of the people of Gaza need no comment. Goldstone report is the minimum of what the world could do to let us feel that we do exist in this world and hopefully our cause could find a way to the international criminal law and the whole international world.

  Thank you anja for voicing our pain and for everything you do.

 2. Yes, Khaled. And our country, our minister of Foreign Affairs that I told you about so many times, and apologized for to the people in Gaza, he was one of the six countries that voted against. He is voting against justice to be done, he even votes against a serious and impartial investigation.
  It is so shameful. So I put on the pictures once more, pictures everybody would like to forget because it is so much pain, but we are only allowed to forget once justice has been done.
  I put them on my weblog, to remind our Minister of Foreign Affairs: you are not deciding about a report, you are sentencing people, you have put yourself on the wrong side of justice.
  And there are people who will never forget this and will not forgive you.

 3. Waarom door middel van bovenstaande foto’s je politiek gewin gelijk willen halen? Het getoonde lijden van de mensen op de foto’s zal toch voldoende moeten zijn om een einde te moeten maken aan al het geweld? Hou je politieke mening daarbuiten. Immers,zowel de landen die voor als tegen het rapport hebben gestemd, hebben dit gedaan uit politieke motieven. Het strijden tegen het onnodige lijden en geweld zal daardoor niet snel stoppen.

 4. Het gaat niet om mijn ‘politieke gelijk’, Carel, mijn politieke gelijk is volstrekt oninteressant. Het gaat om deze mensen, om het onrecht dat hen is aangedaan en weer aangedaan gaat worden als we dat niet stoppen. Alleen foto’s laten zien maakt geen einde aan het geweld, die foto’s zijn oud, en iedereen die ze had willen zien heeft ze gezien. Wat op dit moment aan de orde is is dat wij toestaan dan onze eigen minister van Buitenlandse Zaken de andere kant opkijkt en blind Israël steunt. En dat is hoe je het ook draait of keert een politieke kwestie. Ik hoor jou in ieder geval niet vertellen wat jij er aan dacht te doen, en hoe je dat dacht te doen zonder politieke druk. En zonder de verantwoordelijke politici te confronteren met de misdaden waar ze medeplichtig aan zijn zolang ze zich daar niet naar vermogen, en luid en duidelijk, tegen verzetten. Die kans was er nu, en Verhagen heeft jammerlijk gefaald.

 5. Dat de Nederlandse regering, bij monde van de minister van Buitenlandse Zaken, deze handelswijze van de Israelische regering toelaat, zelfs verdedigt als dat Israel het recht heeft zich te verdedigen getuigt van een ongenuanceerde partijdigheid en gaat alle perken te buiten. Men draait de feiten om, de bezetter, de agressor, mag alle middelen gebruiken om een bevolkingsgroep te onderdrukken, de onderdrukte bevolking mag zich hiertegen niet verzetten.
  Dagelijks worden bezittingen van de Palestijnse bevolking vernield of gewoon door Israelisch illegaal in bezit genomen.

  Dat de Nederlandse regering steeds met twee maten meet moge ook blijken uit het feit dat men, vooral de heer Verhage, Iran luidkeels veroordeelt over schending van mensenrechten en vrijheid van meningsuiting. Over de oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen van Israel, die tot op de dag van vandaag voortduren, en de blockade van de Gaza Strip die nu toch werkelijk op etnische zuivering of genocide gaat lijken horen we vriendje Verhagen niet.

  Integendeel de Israelische leiders die verantwoordelijk zijn voor deze misdaden en schendingen zijn grote vrienden van Verhagen.
  Het feit dat de Nederlandse regering geen enkele serieuze actie onderneemt om het onrecht het Palestijnse volk aangedaan recht te zetten maakt hen mede verantwoordelijk voor deze misdadige handelingen.
  Dat dit soort mensen ons land in het buitenland vertegenwoordigt is naar mijn mening zeer betreurenswaardig.

  Dirk Jan

 6. Ik krijg dat mijn Palestijnse vrienden ook niet uitgelegd, Dirk Jan. Die zeggen: maar jullie zijn toch voor mensenrechten, en jullie hebben toch een democratie – waarom worden er in Nederland dan ministers gekozen die zich niet aan het recht houden? Of zijn wij geen mensen?
  Het effect speelt niet alleen onder Palestijnen, maar in veel landen van de wereld: als de VS en veel van de Europese landen zichzelf democratisch noemen en toch met twee maten meten: Israël wordt toegestaan om zich niet te houden aan het internationaal recht, en elke poging om dat met feiten aan te tonen wordt getorpedeerd, dan hoef je je er toch niet meer over te verbazen dat ze niet zo’n hoge pet op hebben van het ‘beschaafde westen’.

 7. Verhagen maakte, zie de betreffende stukken op de website van BuZa, de mensenrechten tot een ‘speerpunt’ van het Nederlandse beleid. Het mocht wat. Nederland had niet eens het fatsoen om net als België en Groot-Brittanië zich te onthouden van stemming. Laten we hopen dat deze beslissing zal werken als een boemerang voor Verhagens beleid.

 8. wat is de motivatie van verhagen en de rest van dit misdadige kabinet wat zit hier achter ?
  alleen maar een kwaadaardige geest of ???

 9. Verhagen geloof echt dat Israël een klein land is dat zichzelf moet verdedigen, en dat hij daar achter moet staan. Ook loopt hij achter de VS aan, en moppert alleen maar een beetje tegen Israel als Obama dat eerst heeft gedaan. Hij is de enige niet die gewoon niet wil weten wat Israël doet. En als de andere leden van het kabinet al hebben geprotesteerd – ik denk niet dat Koenders hier gelukkig van wordt – dan blijft dat binnenskamers.

 10. Dear Anja, Khaled,
  I’m deeply ashamed of the Dutch government, in particular of minister Verhagen. But Khaled, know that though Verhagen may call the shots, he doesn’t speak for all of us here in Holland. When I talk to people on the streets during boycot campaigns, I clearly notice the public opinion is shifting and more and more people refuse to buy the Israeli hasbara any longer.

  People haven’t forgotten about Gaza, and those who have, will be reminded every last Sunday of the month, starting Sunday October 25th in the heart of Rotterdam: 15.00 – 16.00hrs at the steps of the Trade Center. I know this won’t bring the people of Gaza freedom, nor food or shelter, but I hope our little expression of solidarity will remind you that you’re not all alone.

 11. Wat toont het CDA en deze regering zich toch ongeloofwaardig en hypocriet als zij de Nederlandse bevolking vraagt om respect voor normen en waarden te hebben, maar zelf een gerechtvaardigd onderzoek naar schending van mensenrechten en het plegen van oorlogsmisdaden tracht te voorkomen. Het is echt niet te bevatten. Ik hoop dat wij snel verlost worden van deze huichelaars.
  Rijn

 12. Dear Christine..even small little and trueful things can make a difference for sure in time. With Anja voicing our pain, suffering and peaceful wishes, and with sincere people like you,, we the palestinian people will always have hope to help us hang on through the hardest times. Thank you all.

 13. Inderdaad, Anneke. Dat hebben we allemaal in de krant kunnen lezen. En is het daarmee helemaal in orde, dacht je?

 14. Hallo Anja,

  Ik voel me gegijzeld door de lafheid van mensen als Verhagen.
  Wat kan ik doen, ze(!) zijn in de meerderheid en in een democratie weegt dat het zwaarst.
  Een uur geleden bij Albert Heijn heb ik de maiskolven uit Israël terug in het schap gelegd.

 15. Dit kabinet heeft geen normen en waarden.
  Hier in Nederland worden ook de mensenrechten
  geschonden. Hier in Nederland stikt het van de ratten.

 16. Een argument als dat Israel zich aan de internationale rechtsregels moet houden snijdt geen hout. De tegenstander erkent die regels ten enemale niet. Indien Israel zich er dan wel aan houdt verliest het en worden de regels daarmee gelijk afgeschaft.

 17. Dear Anja:its been along time we didnt hear about you,i hope that you are doing well,i want to thank you from my heart for everything you do and did for the injured Gaza and its poor people who believe that Goldstone report is nothing in comparison with what they passed through and what they sufferd from, pain and loss of ther beloved,families,homes……..we really dont expect justice not from Goldstone or even the whole world ,we got used to be killed and harmed by israel and then alot of(investigation commities)and reports and thats it so we lost hope years ago,,,,,but the feeling that there is people in this world like you have faith and believe in our cause give us some hope

  last word i want to tell you is,,Anja you are more couragious than hundred of the leadres in the world to show or put under spot our cause.the leaders who see this and blind themselves because they are afraid of America and israel or to get their bless

  thankyou so much and really miss you

 18. @18/Johan. Dat is natuurlijk flauwekul, Israel is de bezetter en zou daarmee juist als eerste aangesproken moeten worden op het zich houden aan de internationale rechtsorde (en de vele VN resoluties die al aangenomen zijn).

 19. Dear Fedaa, it is so good to hear from you. I miss all of you too, and we have not seen each other because the Israeli’s do not give the Kifaia people permission to enter Gaza – like they are trying more and more to isolate you, and keep people from going in or out. But we keep trying.
  Give my love to Nedaa and Sidaa and Doua and Nour and Wassim, and to Fatma and your father and Huweida and all the family – one day I will be back in Gaza. Bless you.

 20. (18) Johan, ik denk dat je het Goldstone rapport niet gelezen hebt en ook niet veel weet van het internationale recht betreffende oorlogen, anders zou je niet zeggen wat je zegt.
  Bijvoorbeeld: is het een regel dat bij oorlogen de burgerbevolking zoveel mogelijk ontzien wordt. Dat is dus heel duidelijk niet gebeurd wat je met het blote oog en zonder veel kennis al kunt zien: meer dan 1300 Palestijnse doden waarvan het merendeel burgers, tegen 13 Israelische doden waarvan er vier nog door eigen vuur zijn omgekomen. Dat is zacht uitgedrukt volstrekt disproportioneel. En dat is een deel van het onderzoek geweest – waarbij een aantal zaken zijn gebleken: dat er middelen zijn gebruikt zoals fosfor dat in dichtbewoonde gebieden niet gebruikt mag worden omdat je er altijd burgers mee schaadt terwijl er militair gezien niets mee te winnen valt, dat er moedwillig burgerdoelen zijn aangevallen, en dat er vele voorbeelden aantoonbaar waren waarbij burgers die probeerden te vluchten, met witte vlaggen en al, zijn doodgeschoten, en dat het Israëlische leger actief heeft verhinderd dat mensen medische hulp kregen. Er is dus geen kwestie van dat dit een reactie was op het gedrag van de tegenpartij, die militair gezien nauwelijks gevaar opleverde. Goldstone toont met zijn onderzoek aan wat iedereen die er zelf na de oorlog is geweest al wist: dat er een zeer moedwillige aanval is gedaan op de burgerbevolking. En niet eens per ongeluk, of als uit de hand gelopen nevenschade. En dat is de reden waarom Israel furieus probeert om onder dat rapport uit te komen. De feiten vallen niet te ontkennen.

  Goldstone is in feite nog heel mild geweest, want hij heeft een belangrijke vraag nog niet eens aan de orde gesteld: of de aanval op zich gerechtvaardigd was. Het excuus was het afschieten van raketten door Hamas, wat volgens het internationaal recht niet geoorloofd is en ook door Goldstone is veroordeeld. Maar voordat je een dergelijke massieve aanval als ‘zelfverdediging’ kunt declareren moet het duidelijk zijn dat er geen andere manier was om de raketten te stoppen, en die was er wel degelijk. Hamas had een wapenstilstand aangeboden, en ook al laten zien dat ze zich daaraan konden en wilden houden, op voorwaarde dat Israel de blokkade zou verlichten, zodat ze in Gaza weer een beetje normaal konden leven. Daar zou Hamas helemaal niet om hebben moeten vragen, want ook die blokkade was tegen het internationaal recht en valt onder collectieve bestraffing. Israel is daar niet op ingegaan en is in plaats daarvan begonnen met een moorddadige aanval, die bovendien al heel lang voorbereid was. Als Goldstone die vraag in zijn rapport meegenomen had, dan was er nog een heel ernstige oorlogsmisdaad bij gekomen op de al lange lijst.
  Kortom, wat je zegt is onzin, Johan. Militair heeft Israel helemaal niet ‘gewonnen’, er was ook geen leger om te verslaan, wat ze hebben gedaan is een bloedige aanval op een bevolking die niet eens kon vluchten. Vroeger of later zullen ze daarvoor terecht staan, en door een groot deel en steeds groter wordend deel van de wereld zijn ze al veroordeeld.

 21. dear anja:am so sorry for not having you here but some day we wish to see you,,,warm greetings from my family and me for all of you

  keep going

 22. Naar aanleiding van het Goldstone rapport schreef Amira Hass het verhaal van de Samouni familie, 29 mensen van die grote familie werden gedood, geen van hen maakte deel uit van de strijd. Die laatste foto, met de mannen die de kinderlijkjes gaan begraven is van de Samouni familie. “Wij zijn jaloers op de doden” zegt een van hen. “Zij hebben rust.” Hier.

 23. Iemand maakte me er op attent dat een van de foto’s, die van dat jongetje met het verbrande gezicht, niet was genomen in Gaza maar in Libanon in 2006. Zie hier.
  Voor het aantal doden maakt het niet uit: die zijn geteld, met naam, toenaam en doodsoorzaak.
  En dat in 2006 in Libanon duizenden burgers slachtoffer werden van het Israëlische geweld is ook duidelijk.

 24. anja ik kan me niet voorstellen dat iemand zo stom kan zijn,het zal wel weer om geld gaan verhagen is gewoon z,n zakken aan het vullen of zo iets
  toch blij met deze website jouw antwoorden behoeden mij voor totale depresie piet

 25. Het gaat niet altijd om geld, Piet. We hebben in Europa te maken met een groot schuldgevoel tegenover joden, door het oude christelijke antisemitisme, en door de holocaust, en sommige christenen kunnen dat alleen maar vertalen in onvoorwaardelijke steun voor Israel, dat ze zien als de vertegenwoordiging van het jodendom. Er zijn gewoon mensen die nooit meer verder komen dan dat, en niet zien dat ze niet alleen groot onrecht tegen een ander volk ondersteunen, maar ook meehelpen dat Israel zelf zich moreel gezien geheel te gronde richt. Ik ken nu al zoveel vroegere zionisten die het niet meer aan kunnen zien.
  Het punt is dat iemand die nog zo vast zit in zijn eigen paradigma nooit minister van Buitenlandse Zaken zou moeten zijn, daarvoor is het Midden Oosten conflict veel te belangrijk.

 26. Nee, daarmee is het helemaal niet in orde maar het toont wel aan dat, als zelfs de linkse en door velen geprezen Obama van het machtige VS tegen is, het er weinig toe doet wat Nederland er van vindt.

 27. Persoonlijk heb ik het gevoel dat de huidige Zionisten het schuld- en schaamtegevoel totaal aan het uitbuiten zijn, al sinds 1945.
  Dat wat er in Israel gebeurt is het omgekeerde van wat er in de jaren 40 door de duitsers gebeurde, imho.
  En men zou zich dood moeten schamen hierover.

 28. Anja,
  Uiteraard is het verschrikkelijk wat er met onschuldige mensen is gebeurd maar zie het eens zo: jij bent aan het schaken met een tegenstander die zich niet aan de spelregels houdt. Doet twee zetten tegelijk bijvoorbeeld. Je hebt dan de keus je wel aan de regels te houden (en te verliezen) of ook die regels te negeren. Dat is het dilemma van Israel. Het is al lang geen schaken binnen de regels van het recht meer maar een potje vrij worstelen.

 29. (30) Nog steeds klets, Johan. Je leest niet wat er staat. Het was geen potje schaak, het was geen potje vrij worstelen, het was ook geen oorlog tussen twee legers, het was een eenzijdige militaire en bloedige aanval van een staat met een leger op een bevolking die zich niet kon weren en zelfs niet kon vluchten.

  (28) Het doet er absoluut minder toe wat Nederland er van vindt dan wat de VS er van vinden, Anneke, maar dat is nooit een smoes om dan maar de andere kant op te kijken en niet te vinden dat er onderzoek gedaan moet worden naar de gepleegde oorlogsmisdaden. En jij mag dan vinden dat het er niet toe doet, de Israeli’s maken zich er erg druk over, want straks durft er niemand meer naar een Europees land omdat ze hier opgepakt kunnen worden, en gaan de handelsbetrekkingen er aan – kennelijk is het toch belangrijk genoeg. En Obama is niet zo links.

 30. Lees net dat Lieberman als kers op de pudding op 11-11 de tweede kamer in Den Haag komt bedanken voor de steun aan de slachtpartij die israel heeft aangericht!!!!!!!!!!!!!!!
  Ja de Lieberman die alsmaar luid roept:Dood aan alle Arabieren”
  Hoever kan de tweede kamer zinken en door wie is hij uitgenodigd?

 31. 27
  keurig uitgelegd Anja allemaal open deuren voor iedereen dacht ik
  voor verhagen een inburgerings cursus ??
  piet

 32. Medi, als dat waar is dan hoop ik dat hij “warm” ontvangen wordt vòòr hij het gebouw in kan en desnoods ook maar op de publieke tribune.

 33. Er zijn bij de massieve aanval van Israël 350 Palestijnse kinderen onder monsterlijke omstandigheden om het leven gekomen. Er waren al vele Palestijnse kinderen omgekomen bij eerdere acties. Er was door de blokkade al honger en er is nog steeds onvoldoende gevarieerd voedsel voor de kinderen. Ouders hebben hun kinderen niet in veiligheid kunnen brengen, want niemand kon voor, tijdens of na de bombardementen Gaza uit. Zelfs medische hulp over de grens wordt Gazanen sinds kort ontzegd. Vernietigde huizen worden niet herbouwd, elk perspectief ontbreekt. Het aantal getraumatiseerde kinderen is onvoorstelbaar groot. En ga zo maar door.

  Maar kinderen zijn geen verzetsstrijders. Driehonderdvijftig kinderen zijn dood, een veelvoud ervan zijn voor hun leven geestelijk en/of lichamelijk verminkt. Doodgewone kinderen die onder een middeleeuwse bezetting gewoon groot probeerden te worden. Iedereen die meent dat voor zichzelf te kunnen rechtvaardigen wil ik vragen: hoe doe je dat?

  Maxime Verhagen, hoe doe jij dat? Heetten die 350 kinderen voor jou allemaal Collateral van hun voornaam en Damage van hun achternaam? Zodat je er niet eens meer naar hoeft te kijken?

  De Nederlandse regering heeft zich met de tegenstem in de Verenigde Naties gecommitteerd aan de oorlogsmisdaden van een bevriende democratische staat. Iets anders kan ik er niet van maken. En kennelijk heeft dit kabinet daarmee ingestemd.

  Op een abstracter niveau blijf ik de vraag stellen: wat is dan wel gelegitimeerd verzet tegen een bezettende natie, als volgens het internationaal oorlogsrecht gelegitimeerd verzet tot de onmogelijkheden behoort?

 34. Namens wie drukt Verhagen op die stemknop? Namens Nederland? Namens de 2deK? WTF! Doek dat Strafhof maar op want het heeft geen enkele zin. Het brengt ons land alleen verder in verlegenheid.

 35. Het is heel simpel. De VS steunt Israël “no matter what” (en dus zelfs wanneer Israël alle vormen van internationaal recht en mensenrechten grof schendt) en een groot deel van de Nederlandse regering wil heel graag bij de VS in de gunst staan. En dus kijkt Nederland slim de andere kant op wanneer dat omwille van economische belangen zo uitkomt. Geld en macht zijn in de politiek nu eenmaal belangrijker dan mensenlevens.

 36. Dan toch interessant dat de meeste andere Europese landen, die in dezelfde positie zitten, toch liever blanco of helemaal niet stemmen, dan voluit de behandeling van het Goldstone rapport te willen saboteren.

 37. Kom op Verhagen, laat zien dat je nog body hebt en stem vóór. Het is toch te gek voor woorden dat alle door Israel gepleegde militaire daden door iedereen wordt goed gekeurd, terwijl ze als beesten te keer gaan. Is men in Israel de tweede wereldoorlog vergeten? Wat daar nu gebeurt is net zo erg, zoniet erger dan wat toen tegen de joden werd gedaan. Denkt Nederland en de rest van de tegenstemmers en blacostemmers, dat men nu voor altijd het moet opnemen voor Israel, omdat zij in de oorlog zoveel geleden hebben???
  Nou nee, geef dat land nou niet carte blanch om zelf de schurk uit te hangen! Want zo is het wèl!

 38. @34)JohanU,Aan een gepaste warme ontvangst wordt gewerkt.Helaas kan dit niet op de publieke tribune,want het is “een gesloten” onder onsje,maar buiten laten we zeker van ons horen.

 39. (40) Rustig Chielbert. Ik deel je diepe verontwaardiging en woede, maar door te zeggen wat er nu gebeurt is net zo erg, zo niet erger dan destijds met de joden is gedaan schiet je je doel voorbij en maak je het voorstanders van Israël te makkelijk. Er worden geen miljoenen Palestijnen vergast.
  Zonder dat is het al meer dan erg genoeg, dus denk een beetje na voordat je woorden geeft aan je woede.

 40. Hoe kan de PvdA in deze regering blijven? Zijn ze nu niet zo schuldig als Verhagen?

  Moeten deze foto’s niet aan alle PvdA Tweede Kamerleden worden gestuurd?

 41. Inderdaad Anja,

  Je hebt gelijk, maar toch, het zijn er dan wel geen zesmiljoen, maar of ze nou vergast worden of doodgeschoten, gebombardeerd of uitgehongerd, feit is wel dat de methode anders is, maar het doel: EEN BEVOLKING UITROEIEN exact gelijk is!

 42. Anneke, iedereen die het weten wil die weet het. En wie het niet weten wil weet het overmorgen ook nog niet. En reken er maar op dat niet alle PvdAers blij zijn met Verhagen.

  Jawel, Chielbert, maar je begrijpt mijn punt: schiet je eigen doel niet voorbij.

 43. Niet alle PvdAers mogen dan even blij zijn met Verhagen maar ze verbinden daar geen enkele consequentie aan en blijven in het kabinet zitten en zijn daarmee net zo schuldig als Verhagen.

 44. Willem, sorry: je begrijpt dat meneer Verhagen ook niet mijn beste vriend is, maar je hoeft hier niet te komen vertellen wat je persoonlijk over hem denkt.

 45. het is ongelooflijk belangrijk dat we dit niet vergeten, en een volk wat zo knel zit bij proberen te staan met de middelen die we hebben. Vraag: Heeft Duitsland niet gestemd?

 46. Nu je het zegt, Loes, waar is Duitsland?
  Ik weet dat Nederland een moeilijk land is, wat betreft de Palestijnen, vanwege die oude en kritiekloze verhouding met Israel, maar in Duitsland is dat nog een gradatie ingewikkelder. Vroeger werden al mijn boeken in Duitsland vertaald, maar de uitgever durfde mijn eerste boek over Palestijnen niet aan. Het punt is dat ook progressieve Duitsers, die bij alle andere kwesties tegen onrecht opkomen, in het geval van de Palestijnen bang zijn om als anti-Israel en daarmee als anti-joods gezien te worden, en dat is met de nazigeschiedenis die nog maar nauwelijks verwerkt is vaak te moeilijk voor ze. Iets van: wie zijn wij, met ons schuldige verleden, om kritiek op Israel te mogen hebben.

 47. Iedere dag is de vervolging van de Palestijnen door Israël in mijn gedachten en hoop ik op vrede. Het boek ”Een schreeuw om recht” van Dries van Agt en jouw boek/schrijven hierover Anja zijn een geweldige bijdrage om wakker te blijven en onze medemensen wakker te maken. Dank hiervoor.

 48. Beste Anja,

  het is inderdaad ongelooflijk wat er in december is gebeurd en eigenlijk nog steeds gebeurt. Toch lijkt Nederland zich hier niks van aan te trekken. Ik bedoel, even without the pictures, how obvious is this crime? Nederland zou zich moeten schamen, kiezen voor een legermacht als Israel met het excuus dat Israel zich moet ‘verdedigen’ tegen de aan stenen rijke palestijnen, are you kidding?

  Noor

 49. En Verhagen gaat maar door. Zelfs al veroordeelt de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties Israël vanwege de doden bij het hulpkonvooi dat op weg was naar Gaza, onze Verhagen heeft een andere mening: hij veroordeelt eventueel pas na een onderzoek door Israel…

 50. Waterputje, ik heb een verzoek. Op mijn weblog vind ik het prettig als mensen zich niet verschuilen achter een pseudoniem, maar gewoon met hun eigen naam reageren. Je hebt geen reden om je te verstoppen als je meent wat je zegt.

Reacties zijn gesloten.