Nog zo’n bericht dat de kranten niet haalt

” Ze kwam binnen door de voordeur en het was duidelijk dat ze gewond was. Plotseling kwam er ontzettend veel bloed uit haar neus en ze begon te spugen, de hele familie zag het en haar kleine broertjes werden heel erg bang. Ze speelde buiten, voor het huis.” Dat vertelde Nihed al-Massry, de moeder van het gewonde meisje Samah Eid al-Massry. Ze is negen jaar.

Het leger schoot vier bommen af op het dorp Beit Hanoun, in het noorden van de Gazastrook, op 21 juli. Samah ligt nu zwaar gewond in het ziekenhuis. De bom die honderd meter van haar vandaan afging bevatte flechettes. Dat zijn kleine vlijmscherpe pijltjes die erg moeilijk uit het lichaam te verwijderen zijn en mensen zwaar kunnen verwonden of doden. Samah werd doorzeefd met pijltjes, en heeft veel bloed verloren en werd in kritieke toestand opgenomen. Drie andere kinderen werden ook verwond. Als wapen hebben de flechettes geen enkele andere functie dan mensen te verwonden, en volgens het internationaal recht is het verboden om ze te gebruiken in dichtbewoond gebied.

Het artikel van iemand die in Gaza werkt: hier.

2 gedachten over “Nog zo’n bericht dat de kranten niet haalt

Reacties zijn gesloten.