Libelle sluit forum

Beetje leedvermaak wel. Het was mij enige tijd geleden al opgevallen dat de Libelle, het breipatronenblad van mijn moeder – en ik ben al oud – een open forum beheerde waar het rechtse geroeptoeter je om de oren vloog. Ik kwam daar pas achter toen de meisjes en jongens het nodig vonden om mij op het forum even door te nemen. Want dat wisten we al, ik ben af en toe de pet hate van de maand voor de rechtse voorstanders van de ‘vrijheid van meningsuiting’. Kijk hier.

Nu lees ik in de Volkskrant dat de dames van Libelle het politieke deel van het internetforum rigoureus hebben afgesloten, vanwege ‘de fanclub van Geert’ die er voor zorgde dat ‘alle discussies uit de hand liepen’ en zij er als Libelle niet meer mee geassocieerd wensten te worden. Tja. Als ze bij mij een lesje meulenbelten hadden gedaan hadden ze nu nog een aardig forum over kunnen houden. Zelfs met politiek. En zelfs met zeer verschillende meningen. Een forum waar ze zich niet voor hadden hoeven schamen. Wel met veel boze mensen die graag ‘censuur’ roepen, maar die hebben ze nu ook. Te laat.

5 gedachten over “Libelle sluit forum

 1. Haha. Bravo Libelle, beter laat dan nooit.
  Maar waar moeten die arme, arme fans van GW nu naartoe met hun gal en venijn? De Tina? Ik denk dat we binnenkort de aanvallen op de Libelle van ze kunnen verwachten. (Wilders die kamervragen stelt over het linkse eliteblad Libelle dat de vrijheid van meningsuiting beknot?)

 2. ‘De bedenkelijke Hamassympathie van Anja Meulenbelt’ Heb je een link naar dat artikel waaruit dat zou blijken? Ik kan de weg er naar toe niet vinden.
  Ik ben n.l. nieuwsgierig wat jij (en Harry) echt gezegd hebben.

 3. Ik heb geen sympathie voor Hamas, Jov, ik vind wel dat er met Hamas gepraat moet worden. Wie serieus vrede wil kan niet anders, je kunt geen vrede sluiten met uitsluiting van een verkozen vertegenwoordiging van een belangrijk deel van de Palestijnse bevolking. Zoals Avnery dat zegt: vrede sluit je met je vijanden, niet met je vrienden.

  Uiteraard vindt ook Harry van Bommel als woordvoerder buitenland van de SP dat er met alle partijen gepraat moet worden, dus ook met Hamas, zo staat dat ook in het verkiezingsprogramma.

  Meer over mijn mening daarover vindt je Hier

 4. Anja, ik weet dat je geen sympathie voor Hamas hebt. Ik begrijp ook best dat het niet verstandig is om Hamas als gesprekspartner uit te sluiten. Toch hartelijk dank voor de link naar het artikel waarin je alles uitgebreid op een rijtje zette. Daar heb ik wat aan.
  Toen ik las van die bedenkelijke sympathie, begreep ik dat dat niet waar kon zijn. Ik ben nieuwsgierig naar de strategie van je zwartmakers. Hoe ze er in slagen je boodschap te verdraaien. Daarom vroeg ik om de link naar jullie artikel (5 juli 2007 in je weblog) waar ze dat uit gehaald hebben.
  Je aanbevolen artikel vind ik eigenlijk belangrijker.

 5. De strategie van zwartmakers is simpel, Jov. Zwartmaken. Liegen. Insinueren, dingen verzinnen die ik niet heb gezegd en die ik niet ben. Vandaar dat je met die lui ook nooit iets kunt beginnen van een gesprek, want ook als je het met elkaar oneens bent is een eerste voorwaarde toch dat je je houdt aan wat die ander heeft gezegd. Ik maak me daar niet erg druk over en wens er ook niet veel tijd aan te besteden.

Reacties zijn gesloten.