Voor de dames van het Libelle forum

Ik had er nooit van gehoord, van het Libelle forum, maar dat bestaat. Pas hadden ze het over Wilders en toen over de SP en zo kwamen ze op mij. Hier. Tsja. Op de meeste open forums hebben de mannen het hoogste woord, maar de Libelle, dat zijn voornamelijk vrouwen. Is het een verbetering? Oordeel zelf bij deze gezellige stijlbloempjes:

“Wat ze wil bereiken met haar stukjes is wel duidelijk. Zoveel mogelijk mensen die er een andere denkwijze op nahouden de grond instampen. Daarom worden stukjes die haar niet welgevallig zijn onmiddellijk verwijderd.”

“Overigens hebben die hele fanatieke feministes best wel een beperkte zienswijze en een dusdanige felheid dat je zou zweren dat ze een bobbel in hun broek hebben”.

“Door je zo nadrukkelijk te profileren als feministe benadruk je eigenlijk dat je helemaal niet zo geëmancipeerd bent als je eigenlijk zou willen. Zo camoufleer je in feite je onzekerheid.”

“Een echte feministe heeft natuurlijk niet zo dringend een man nodig dat ze trouwt met een terrorist om z’n verblijfsvergunning.”

En nog zo het een en ander, over ‘broodschrijfster’, over ‘schijnhuwelijk’ – met ook nog wat dames die niet zoveel zien in die oordelen, dat wel. Hoewel die natuurlijk ook niet zomaar weten wat waar is en wat niet.

Ik heb ze uitgenodigd om op dit weblog vragen te stellen – en als dat serieuze vragen zijn wil ik ze ook graag beantwoorden. Als ze daar zin in hebben. Een experimentje. Als ze liever door willen blijven roddelen zonder door mij gestoord te worden kan dat natuurlijk ook.

Deze dame heeft dat in ieder geval alvast niet:

“Sjow hey… de ‘echte’ Anja? Zo maar op een LIBELLE forum? Ben je ingeroepen door een van je trouwe hondjes die kwamen klagen dat er zo ‘vreeschlijck’ over je werd geschreven? Meid: hou de eer aan jezelf en laat je niet zo kennen door zo rap te reageren met termen als ‘roddelen’ enzo. Lekkere binnenkomer! Als je zo nodig antwoord wilt geven op vragen, dan kan dat ook hier op het forum, nu je je toch ingeschreven hebt. En nee, ik heb geen behoefte om je vragen te stellen; die antwoorden heb ik op je weblog al talloze malen gelezen.

35 gedachten over “Voor de dames van het Libelle forum

  1. Hey, is dat toevallig! Het Libelle forum! Misschien aardig om even te melden dat het forum van dit brave huisvrouwenblad een plek is waar veel dames (en een heer, vooral die) nogal laten we voorzichtig zeggen ‘rechtse’ sympathieën hebben. Laten we maar gewoon stellen dat sommige topics een soort fanclubs voor de heer Wilders zijn. Ben een tijd bezig geweest om op dit forum aandacht te vragen voor de positieve kanten van multicultureel Nederland, maar helaas: Een moderator van het tijdschrift (misschien ook bang voor hoofddoekjes?) gaf mij een permanente ban. De Wilders groupies zijn nog steeds door het dolle heen!

    Leuk Anja! Ik hoop dat jij het Libelle forum wast ‘op kan schudden’. Voorlopig is het zo dat ik hoop dat een libelle lezende moslima (zijn die er?) niet op dit forum gaat kijken. Ik schaam me gewoon voor de taal die daar gebezigd wordt.
    Succes met de libelle dames en heer .
    pd Vroeger las ik ook De schaamte voorbij.

  2. Hoi Michele ,jij ook hier gezellig …mis je
    Maar tis jammer Mevr Meulenbelt dat u mijn overpeinzing niet aanhaalt
    En mijn motivatie waarom ik de site van Sp aan het doorspitten ben geweest omdat het programma mij aantrok .
    En dat ik toen bij u uitkwam en daar mijn gedachtes op papier over heb gezet omdat het een forum is waar we op een vriendelijke manier van gedachtes wisselen met elkaar over de politiek en maatschappij.

    De alinea “”Overigens hebben die hele fanatieke feministes best wel een beperkte zienswijze en een dusdanige felheid dat je zou zweren dat ze een bobbel in hun broek hebben”.
    Die was van mijn hand vond hem zelf wel aardig gevonden om uit te beelden hoe sommige feministes overkomen op mij .
    Nergens staat er een verwijzing naar u
    In elk geval wel leuk dat u de tijd heeft genomen om te komen kijken en wie weet spreken we elkaar toch nog snel
    Mvgr

  3. Waarom reageer je niet gewoon op je eenzijdige quote van een huisvrouwensite (je hebt blijkbaar niets beters te doen), als je er zo van onder de indruk bent, weerleg het dan: je terrorist, je broodschrijverij, je schijnhuwelijk. Dat is toch al genoeg om op te reageren. Waarom heb je dan extra vragen nodig, maar vooruit nog eentje:
    Niemand heeft het over je uiterlijk, maar hoe zit dat nou als je man 15 jaar jonger is, doe je niks aan je gezicht vanuit je feministische achtergrond?

  4. (1) Michelle, ik was niet van plan om het Libelle forum op te gaan schudden. Zolang daar geen spelregels zijn en er niet beter gemodereerd wordt lijkt me dat weinig zin hebben.

    (3) Moucka: je bedoelt met ‘iets aan je gezicht doen’ zoiets als facelift enzo? Nooit over gepiekerd. Dat je ouder wordt kun je toch niet verbergen, en ik kan je verzekeren dat je als je 65 bent nog wel wat anders te bieden hebt dan een jong gezichtje – ook aan een partner die jonger is. De profeet Mohammed was ook getrouwd met een vrouw die een stuk ouder was dan hij, en bovendien aanvankelijk zijn baas, en hij was ontroostbaar toen ze stierf. Dit tot jouw geruststelling, want ook jij wordt onherroepelijk ouder. Wel ben ik op een stevig dieet geweest, en ben ruim tien kilo afgevallen en voel me nu heerlijk licht en fit.

    En waarom ik niet ‘gewoon’ op jullie site reageer op al die beweringen en aantijgingen? Die aantijgingen zelf kunnen me niet zoveel schelen, en er is ook geen beginnen aan – wie vastbesloten is om af te blijven zeiken vindt altijd wel weer wat nieuws. En omdat het me daar niet over gaat. Wie per se wil blijven denken dat ik een schijnhuwelijk heb met een terrorist moet dat vooral blijven denken. Mijn experimentje gaat erover dat ik benieuwd ben of er onder de mensen die graag anderen afzeiken nog mensen te vinden zijn waar je gewoon mee kunt communiceren. Die echt willen weten of het waar is wat ze lezen en horen dus. Zo niet, dan zullen jullie van mij geen last meer hebben.

    En omdat jullie site net een kinderspeelplaats is zonder toezicht, waar de klierigste jongetjes dus altijd de baas zijn, bied ik die mogelijkheid hier aan. En niet bij jullie.

    En Olav: dit is even wat voor vrouwen onder elkaar. Dus jij bemoeit je er even niet mee.

  5. (5) Marijke, ik begrijp heel goed dat het niet makkelijk is om echt een beeld te krijgen van dat eindeloos doorwoekerende nare conflict in het Midden Oosten. Daarom is het wel belangrijk dat mensen de gelegenheid krijgen om niet maar één kant te horen. En vooral ook naar materiaal verwezen te worden, van historici, die aantoonbaar weten waar ze het over hebben. En van mensen die de Palestijnse kant goed kennen.

    Wat ik je aan kan raden: begin bij mijn ‘spoedcursus Palestina/Israël’. Ben ik eens aan begonnen om niets steeds maar weer, zoals hierboven, hetzelfde te moeten zeggen. Ik moet het nog eens afmaken. Begin hier.

    Het probleem met de lui die door dik en dun Israël verdedigen is dat ze nooit ruimte laten voor het feit dat de Palestijnen ook een verhaal hebben. Kijk bijvoorbeeld naar de website die op het Libelle forum wordt aangeprezen, waarin even met mij wordt afgerekend, Etsel. Hier.
    Zie je wat ik zie?
    a. Er is geen enkele ruimte om te reageren.
    b. Andere, meer kritische geluiden kom je op die site niet tegen.
    c. En kijk naar de kleine lettertjes onderaan. Zie je wat daar staat? “Schrijf mee als infoteur en verdien”. Vanuit het ministerie voor hasbara- wat je vertalen kunt als pr, voorlichting of propaganda van Israel wordt een wereldwijd netwerk bestuurd dat onder andere de taak heeft om critici als ik zoveel mogelijk zwart te maken en als het even kan de mond te snoeren.

    Op mijn weblog vindt je in ieder geval nog pogingen om ‘de andere kant’ aan het woord te laten en te kijken of er discussie mogelijk is. Niet ongelimiteerd, dat geef ik meteen toe, want tien keer hetzelfde verhaal, zonder dat er ooit serieus op de kritiek wordt ingegaan, vind ik echt te veel en onnodig. Dus mensen die maar monotoon blijven herhalen gaan er op een gegeven ogenblik af, en schreeuwen dan graag ‘censuur’. Hoewel je ze er dus nooit op kunt betrappen dat ze interesse hebben voor andere meningen dan die van henzelf.

  6. Tjee, wat een site!!! Tjaa ….,’Huisvrouwen die niets anders te doen hebben’? Kom, laat ik me niet verlagen tot hun niveau.Dat iemand zegt nog nooit van je gehoord te hebben zegt meer over haar dan iets anders. Er zijn waarschijnlijk meer domme sites dan zinnige, ik ga er niet meer mijn tijd aan verspillen..
    Wel lastig als ze zo over je praten, maar ‘Hoge bomen vangen veel wind’ Voor mij ben je een hooggeachte boom.Ga fijn door met zinnige dingen.En geniet van de beetjes lente tussendoor.

  7. Beste Mevrouw Meulenbelt
    Zoals ik al op het nooit genoeg geprezen forum van Libelle meldde heb ik wel van u gehoord maar echter nog nooit iets van u gelezen. Ik heb nu uw website een beetje doorgelezen (wat mij nog zeker geen expert maakt) en begrijp een beetje dat sommige mensen, die Israel na aan het hart hebben liggen, soms moeite hebben met wat u schrijft. Maar het blijft een gebied waar je als leek, zoals ik, moeilijk een oordeel over kan vellen. Ik weet niet hoe het is om Palestijn te zijn in dat gebied, daar heeft u weer wel ervaring mee. Ik weet ook niet hoe het is om in Israel te wonen, daar hebben enkele forumleden weer ervaring mee.Mijn bedoeling van deze reactie is niet om hier vragen te stellen. Ik heb de reacties op uw kleine berichtje op het forum ook gelezen en ik moet u zeggen met kromme tenen. Echter het is iets wat helaas meer gebeurd. Alles wat ook maar lijkt op symphatie voor links wordt genadeloos door sommige mensen afgeslacht. Een aantal mensen hebben om die redenen al besloten zich niet meer of veel minder op het forum te vertonen. Ik hoop dat uw beeld van de bevolking van het libelle forum niet al te gekleurd is geworden door wat u heeft gelezen. ik wens u in ieder geval veel succes met alles wat u nog gaat doen en alle ophef heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik u in de toekomst wat meer ga volgen
    vriendelijke groeten
    Marijke

  8. Beste Anja,

    Ik ben links, maar dus niet automatisch anti-Israël (en overigens ook niet anti-Palestijn). Ik heb wel een andere mening over de problemen daar.
    Het mag bij Libelle op een kleuterschool lijken en over het modereren heb ik ook zo mijn bedenkingen, maar censuur zoals die hier toegepast wordt, bestaat daar nou weer niet.

    Ooit heb ik hier een commentaar gegeven, waar geen onwelgevoeglijk woord in stond, maar toch kon je het niet laten om het te verwijderen.

    Het is tekenend dat je hier nu een onderwerp opent met een aantal quotes, maar mijn (nette) kritiek totaal buiten beschouwing laat. Vandaar dat ik het hier zelf maar even quote:
    Fatah was een terroristische organisatie. Het is niet zo dat het verzet pas na 1967 is begonnen. De organisatie bestaat al vanaf 1959, maar terreur tegen joden dateert al van veel vroeger.
    Van 1965 tot 1967 voerde Fatah zo’n 122 terreuracties uit in Israël.

    Nog wat achtergrond:

    Palestijnse terreur als logische reactie op Israëlisch bestuur betekent dat Palestijnse ‘verzet’ na 1967 is ontstaan. Bovendien is dergelijke ‘verzet’ niet tegen Joden maar tegen Israël en haar staatsburgers gericht.

    Vanaf het begin van de Joodse immigratie naar Palestina (1882) zijn Joden slachtoffer geweest van Arabische terreur. De eerste berichten hierover dateren al uit 1885, toen er nog geen sprake was van een machtig Israëlisch leger maar slechts 12 Joodse nederzettingen met in totaal 2000 bewoners.

    Nog een voorbeeld. 1929 is berucht vanwege Arabische bloeddorst. In augustus werden: 17 Joden (Jeruzalem), 60 Joden (Hebron), 23 Joden (in en om Safad) tezamen: 133 Joden vermoord, 339 gewond.

    Van 1936-1939 namen, onder leiding van de met Hitler bevriende antisemiet Hajj Amin al-Hoesseini, oom van Abd al-Rahman al-Koed al-Hoesseini (= Yasser Arafat), 10.000-20.000 Arabieren deel aan terreur tegen Joden en Britten. In mei 1936 ontploften 41 bommen in Jaffa en 35 bommen in Haifa. Alléén al in 1938 werden 255 Joden door Arabieren vermoord. Iets onschuldiger: 200.000 door Joden geplante bomen werden tussen 1936-1939 door Arabieren verwoest.

    Op 29 november 1947 aanvaardde een twee-derde meerderheid van de VN het delingsplan van Palestina. Een dag later verhevigde Arabische terreur tegen Joden in Palestina.

    Na het vertrek van de laatste Britse troepen uit Palestina (14 mei 1948), verklaarde Israël zichzelf onafhankelijk. Diezelfde avond brak officieel oorlog uit tussen Israël en de Arabische buren. De toon voor deze oorlog werd gezet door de voorzitter van de Arabische Liga, Azzam Pasha: “Het zal een oorlog zijn van uitroeiing en van reusachtige slachting, waarover gesproken zal worden zoals over de Mongoolse bloedbaden en de kruistochten.” Onder dit motto viel het Arabische leger (Arab Liberation Army) Israël binnen.

    Dus als je een ex-fatah ben, ben je dan geen terrorist?
    Als ik dan lees dat deze meneer strijd wilde leveren om heel Palestina te bevrijden, dan ben ik ervan overtuigd dat hij geen plaats ziet voor joden in de regio. Het lijkt een klein detail, maar het is wel de essentie.

    Samenwonen is wel fysiek mogelijk, maar daarvoor zal Meulenbelt naar Gaza moeten. Als ze echt een huwelijk met deze man wil, zal ze dat er toch voor over moeten hebben. Tot die tijd is een het schijnhuwelijk.

  9. Grappig dat de wondere wereld van het Libelle forum nu ook hier opduikt. (Ik snap best dat Anja Meulanbelt zich daar verder niet op begeeft) Mijn korte en succesvolle (haha)carrière op dat forum hebben mij gek genoeg veel geleerd. Ik kreeg een in kijkje in de gedachtewereld van een mensen die in in Real Life gewoon nooit ontmoet. (waarschijnlijk niet helemaal toevallig, ). Wat dat betreft is een dergelijk forum (of het nu Libelle is of Margriet) misschien voor een politica of een schrijfster ‘studiemateriaal’.
    Daarnaast is het gewoon jammer dat de moderators van Libelle niet beter waken voor hun goede naam. Maar die strijd ben ik nog aan het voeren achter de schermen.
    Ik vind je weblog interessant en ga er vaker lezen!

  10. (7) Je kunt de reacties op het verhaal dat je houdt al in vele toonaarden en met veel documentatie op mijn weblog vinden, Elly.

    Ik geef dat nog even kort weer:

    a. Terreur is het aanvallen van burgers voor politieke doeleinden, waar zowel zionisten als Palestijnen zich aan schuldig hebben gemaakt. Ben ik in beide gevallen tegen, maar je kunt daar niet alleen de Palestijnen op aankijken en en je kunt ook niet elk verzet afdoen als terreur. Een groot deel van de Palestijnen leeft onder bezetting en volgens het internationale recht is verzet toegestaan. En natuurlijk heb jij het niet over de zionistische terreurgroepen Irgun en Stern Gang, en je zegt ook niets van de anti-Palestijnse terreur van de kolonisten. Zelfs Uri Avnery, nu Israëlische vredesactivist geeft toe dat hij eens terrorist was.

    b. Je beschouwt het verzet van Palestijnen voor 1948 tegen de komst van de zionisten als anti-joods. Maar de Palestijnen hadden niets tegen de aanwezigheid van joden in Palestina, en de joden die er al waren hadden wel erg veel tegen de komst van de zionisten. Lees hierover Yakov Rabkin, In naam van de Thora, de geschiedenis van de anti-zionistische joden. Het verzet was niet tegen joden als joden gericht, maar tegen het dreigende verlies van hun land door de zionisten, en daar hebben de Palestijnen, ook al hebben ze verloren, volledig gelijk in gehad.

    c. Er zijn ook tijdens de etnische zuivering van Palestina veel Palestijnse burgers gedood, lees hierover de historicus Ilan Pappé, De etnische zuivering van Palestina, en als je liever een fanatieke zionistische historicus hebt, Benny Morris, die het zal beamen. Ga bijvoorbeeld even naar Wikipedia en toets Deir Yasseen in. Maar over ‘joodse bloeddorst’ of ‘zionistische bloeddorst’ hoor ik je niet, wel over ‘Arabische bloeddorst’. (Dus hoezo was jij niet anti-Palestijns?) En kijk even naar de data: dan weet je meteen ook dat de oorlog tegen de Palestijnen niet pas is begonnen nadat de staat Israel was uitgeroepen, maar al in 1947.

    Kijk, zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan, want ook het verdelingsplan is een vast nummer van de Israël verdedigers – het punt is dat zin voor zin jouw versie van de geschiedenis al duizend keer is weerlegd, en dat jou dat er kennelijk niet toe kan brengen om eens werkelijk kritisch naar de feiten te kijken. En als datzelfde verhaal voor de honderdste keer langs komt, dan heb je inderdaad kans dat ik het niet plaats. Want het zou je sieren als je eindelijk eens zou erkennen dat alle problemen daar zijn begonnen toen de zionistische joden die uit Europa kwamen besloten om een joodse staat te vestigen in een land waar al andere mensen woonden. Maar dat centrale punt blijft eeuwig door de Israel-apologeten verzwegen en ontkend.

    Nog afgezien van je opmerking over ‘schijnhuwelijk’. Wat weet je daarvan, en wat brengt je ertoe om dat te zeggen?

    Kijk, en dit is wat er mis is met jullie site. Jij kunt zulke verhalen plaatsen, er is niemand die er genoeg van af weet om eens een kritisch geluid te laten horen, en zo kun jij maar doorgaan met die rommel.

  11. (9) Michèle, ik heb een slogan waar het Libelle forum ook van op zou kunnen knappen, als ze dat eens aan zouden willen pakken: “Iedereen heeft recht op zijn eigen mening, maar niet op zijn eigen feiten”.

    Verder hanteren de meeste sites die hun goede naam hoog willen houden en niet in de bagger willen verzuipen, zoals de Joop bijvoorbeeld, een aantal regels: geen aanvallen op personen, geen beschuldigingen die je niet waar kunt maken. Ik kan me niet voorstellen dat dat eens zo brave damesblad vindt dat dit forum de bedoeling is. Want ook al gaan de dominante dames er daar prat op dat ze niet ‘censureren’, je ziet dat er zonder regels en modereren onherroepelijk uitsluitingsmechanismen optreden: de mensen die nog werkelijk in discussie geïnteresseerd zijn haken af en je houdt vanzelf een gelijkgestemd clubje over dat de dienst uitmaakt. Dat dreigde op mijn weblog ook te gebeuren, toen ik nog veel te veel toe liet. Daar heb ik van geleerd dat het zonder regels en moderatie niet gaat tenzij het je niet kan schelen als er maar mensen blijven komen.

    Ik vind het trouwens wel vermakelijk dat veel van de jongens – het zijn voornamelijk jongens dus daarom vond ik het wel interessant om nu zo’n website van voornamelijk vrouwen tegen de komen – die destijds ontzettend ‘censuur’ schreeuwden als ze er bij mij niet meer opkwamen op al hun eigen websites inmiddels ook al hoog en breed ‘meulenbelten’, of zelfs, zeker bij eenpersoons sites, de gehele mogelijkheid om te reageren hebben uitgezet.

  12. Jeetje, ik wist dat niet, van de Libelle. Ik vond het altijd zo’n keurig blaadje, hahhhahaha. Nou nou, ’t gaat nog al.

    Het probleem is altijd weer dat iedereen stug vasthoudt aan zijn eigen wereldbeeld en waarheid. En zoals jij ook al heel vaak hebt geschreven, Anja, geldt dat in driedubbele mate voor de gedachten en meningen die mensen hebben over het Midden-Oosten-conflict.

    Voor de meisjes van de Libelle die nieuwsgierig zijn hoe het komt dat hun denkraam zo verschilt van dat van mensen op deze website, hier een link naar een artikel van mij (destijds gepubliceerd in de GPD-kranten) dat verwijst naar de essentie waar de site van Anja over gaat: Waarom we denken wat we denken.

    Ik ben benieuwd naar de reacties!

  13. (5) Marijke. “Ik weet niet hoe het is om Palestijn te zijn in dat gebied, daar heeft u weer wel ervaring mee. Ik weet ook niet hoe het is om in Israel te wonen, daar hebben enkele forumleden weer ervaring mee.”
    Marijke, Kijk eens op de weblog van Meta Floor. gewoon “Meta Floor” intypen, dan kom je er vanzelf. Zij woont al een paar jaar in Jeruzalem. Zij is uitgezonden door Kerk in Aktie naar Sabeel te Jeruzalem. Ze schrijft haar belevenissen en het leven van de Palestijnen op haar weblog. Lees ook “De andere kant van Israel” van de joodse Suzan Nathan. Daarin beschrijft zij hoe het is om als Arabier in Israel te wonen. Zij is zelf in een Arabisch dorpje gaan wonen om te ervaren hoe dat is.

  14. Hallo Anja. Ook ik ben van het Libelle forum geband. Omdat ik een oproep zou hebben gedaan. Ik heb alleen een artikel gequote (!) waarin gesproken werd over een demonstratie op de internationale dag tegen rascisme. Dus niks persoonlijke oproep. Mij zie je niet terug om een forum dat zo ingewikkeld, kinderachtig en onbegrijpelijk gemodereerd wordt.

    Ik ken je al wat langer, lees je blog zo nu en dan. Ik maak me sterk voor de Palestijnen en was nog in Cairo, december/januari jl. Heb gedemonstreerd, voor het eerst in m’n leven. Ook heb ik contacten met de arts Tariq Shadid (misschien ken je hem) en dit heeft ook te maken met de Palestijnse zaak. Ik heb nl. niks tegen joden, maar wel tegen de praktijken van de staat Israel.

    De afgelopen week heb ik nog een interessante film gezien (in het kader van’het ‘Movies that matter’festival): ‘The heart of Jenin’. http://palestinefilmfest.com/en/festival/2009/heart-of-jenin
    Ik hoop dat veel Libella’s deze docu willen gaan bekijken.

    Anja, ga vooral door met je blog. De wereld heeft het nodig. Of je nu links of rechts bent.

  15. Hee, Amélie!! Medebanneling van het Libelle forum!! Sorry Anja, dit is natuurlijk niet de bedoeling. Aan de andere kant: we hebben het hier natuurlijk wel over het forum van het meestgelezen vrouwenblad in Nederland en als je ziet wat daar geschreven wordt over mensen met een ander geloof of ciltuur. Gisteren nog beweerde een brave en keurige Libella dat moslims hun kinderen mishandelen en dat dat wel te maken zal hebben met het gebrek aan vitamine D bij burka draagsters. Mocht gewoon blijven staan…
    Zelf raakte ik emotioneel betrokken bij het Libelle forum toen iemand er gewoon maar even beweerde dat hij begrip had voor Lnosdale jongeren die met oud en nieuw een allochtoon in elkaar mepten. Mocht ook gewoon blijven staan..
    Ik houd nu op over de Libelle, hier gaat het over andere zinnige dingen.
    Linkse vrouwen van Nederland!! Kom eens mee discussiëren op het Libelle forum(Politiek & Maatschappij), zou ik zeggen. Ben benieuwd hoe lang je het uithoudt!!

  16. (Sorry…schandelijke opmerking over vitamine D tekort is gelukkig verwijderd zag ik net. Maar nog steeds vindt de grote meute dat er een direct verbad is tussen de Islam en kinderen mishandelen…)

  17. Anja,hoe ben je in vredesnaam op dit ongebreidelde spuigat gekomen?

    @12)Clara,ik dacht ook altijd dat Libelle zo netjes was.Moest even denken aan een liedje uit het Delftse studenten cabaret uit de jaren 60.”Lita van Libelle heeft een man begluurd in het bad,omdat zij op de vraag van juffrouw B te H geen antwoord had”
    Daar werd dat blad nog enig onderzoek toegedicht kennelijk.
    Blijkt toch voor 2010 te hoog gegrepen te zijn

  18. Goh, dat libelle forum doet me denken aan dat Opzij forum,waar ook een aantal rechts extreme dames de dienst uitmaakten en iedereen met een andere mening ongenadig voor oud vuil uit maakte. Mijn moeder was vroeger op Libelle geabonneerd en ik heb het dus jarenlang gelezen. ben blij dat ik dat niet meer doe. Forum ga ik ook maar links laten liggen , of ik kan beter zegge rechts laten liggen.

  19. (17) Gewoon google, Medi. Ik zou uit mezelf niet op het idee zijn gekomen om Libelle op te zoeken, want Libelle, dat was van m’n moeder d’r breipatronen. Maar zo eens per week op een rustig moment tik ik mijn naam in op google, ga naar advanced search, tik dan in dat ik alle resultaten wil van afgelopen week en kijk wie hebben we daar: de Libelle met wat leuke vrouwen die vonden dat ze mij eens even door moesten nemen.
    Geen idee dat daar een klont vrouwelijk rechts garen zat te spinnen. Het was echt een openbaring.

  20. (18) Mijn zwanenzang, Louisa? Dacht ik niet. Juich niet te vroeg.

    (19) Ja, die Opzij website van eens is ook ten onder gegaan aan hun eigen gebrek aan moderatie en richting, Ina. Ik geloof dat het Libelle forum zich nu een beetje betrapt voelt onder al die ongevraagde aandacht. We laten ze fijn aan zichzelf over.

  21. Vink, we gaan hier niet door op dat verhaal van Elly (7), het was als voorbeeld bedoeld, niet om voor de zoveelste keer de onenigheid over de juiste geschiedenis van Israël/Palestina weer te herhalen. En ik heb Olav ook al aan zijn virtuele oor de deur uitgezet omdat dit nu even een zaakje is tussen dames onderling.

    (Olav, voor de goede orde, is ‘onze’ Olav en niet iemand anders, want er schijnt iemand te zijn die denkt dat ik hem bedoel).

    En Elly (7) en (10), ook voor jou. We kunnen wel weer opnieuw beginnen. Doen we niet.

  22. (15) Nou, Amelie en Michelle, leuk dat ik als een virtuele ontmoetingsplaats kon dienen voor de ballingen van Libelle-land.

  23. (19) Ja, die Opzij website van eens is ook ten onder gegaan aan hun eigen gebrek aan moderatie en richting, Ina. Ik geloof dat het Libelle forum zich nu een beetje betrapt voelt onder al die ongevraagde aandacht. We laten ze fijn aan zichzelf over.

    Reactie door Anja — vrijdag 2 april 2010 @ 21.23

    Denk eerder dat je als politicus jezelf een beetje te kakken zet met deze aktie…Zou daar maar eens over na gaan denken.

    Groetjes Tjaa/ of zoals je me noemt Olav

  24. je kan blijven wissen tot je een ons weegt.
    Maar net zoals jij een ideaal nastreeft ben ik een figuur die een hekel heeft aan dit soort praktijken .

  25. En ik snap gelijk hoe je forum in elkaar steekt nu , met dat wissen bedoel ik , hoe je dat doet ..

  26. Dit is dus iemand die op het Libelle forum de dienst uitmaakt…en daar alle ruimte krijgt. Ach, laten we maar denken dat hij in het echte leven weinig aandacht van de vrouwen krijgt.

  27. Dat was het, experiment afgelopen, en geen verrassende uitkomst. Het zou wel leuk zijn geweest als de Libella’s mij van een vooroordeel af hadden geholpen: dat er achter die lui (m/v) die het liefst anoniem andere mensen zwart zitten te maken hartstikke leuke mensen zitten waar het als het er op aan komt goed mee te praten valt. Nou, misschien is dat wel zo, maar dat hebben ze dan goed verborgen gehouden, want op ééntje na is er hier niemand wat komen vragen.

    Er was wel nog iemand zonder vraag en met een verhaal over Israël/Palestina, heb ik serieus op gereageerd, maar nee, het was niet de bedoeling om weer opnieuw te beginnen, die discussie doen we hier niet nog eens dunnetjes over. Andere keer, als het weer aan de orde is, en dan wel graag niet zo furieus reageren als je niet meteen je zin krijgt en niet met onzin aankomen over schijnhuwelijken als je niet weet waar je het over hebt. Graag.

    De anderen zijn op hun forum vooral naarstig doorgegaan met wat ze tegen mij konden vinden. Zo heeft er eentje het inkomen van eerstekamerleden opgeduikeld en vindt dat wel veel – als ze het mij had gevraagd had ik haar uit kunnen leggen dat je vanwege de afdrachtsregeling als SPsenator 1000 euro in de maand overhoudt, maar ze vroeg niks. Een ander miept wat over heeft zo iemand nou tijd om zich bezig te houden met de Libelle en dat van onze belastingcenten. Had ze me kunnen vragen natuurlijk, had ik even uitgelegd dat de Eerste Kamer een part-time functie is en ja, dat ik tijd heb voor de Libelle en ook nog niet van haar belastingcenten want die spelen in mijn vrije tijd geen rol.

    Nee, ik moest maar naar hunnie toekomen, vonden ze, want zo is het zoals het hoort: zij zwart maken, en als ik zin heb mag ik mezelf komen verdedigen. Daar kunnen ze de lol wel van inzien. Naar mijn weblog toekomen, nee dat vroeg ik natuurlijk alleen om hen hier naar toe te lokken om ze te kunnen censureren en af te zeiken zei iemand en daar begonnen ze niet aan – nee, van afgezeken worden houden ze niet. Alleen van afzeiken.

    En zo heeft de meerderheid de kans voorbij laten gaan te laten zien dat ze behalve oordelen ook nog vragen kunnen stellen, en behalve roddelen ook nog in staat zijn tot een normaal gesprek ergens over. En misschien wel op een fatsoenlijke manier ergens over van mening verschillen.

    Okee.
    De Libella’s wens ik veel plezier in hun gettootje, ik zal ze niet meer lastig vallen.

    En wij gaan weer over tot de orde van de dag.

  28. En de orde van de dag, dat betekent, om het nog even duidelijk te zeggen, dat het is afgelopen: geen boze reacties van miskende Libellianen (m/v) meer – je kans heb je gehad en je hebt altijd je eigen forum nog, en evenmin juichende reacties van mensen die geheel aan mijn kant staan of hun instemming komen betuigen. Het is uit.

  29. En toch vind ik het jammer. Dat een heel forum door een bepaald groepje dat hun mening eindeloos blijft herhalen, verdedigen en uitbraken, voorzien wordt van een bepaald label. Naast breipatronen nu ook ultrarechts… ik herken mezelf er niet in.
    Je gaat de discussie aan met een clubje met een vaststaande mening (je hebt echt weinig leesvoer nodig om daar achter te komen. Zo krijgen, wederom, de hardste schreeuwers de meeste aandacht.
    Bij libelle zijn sommige onderwerpen zo verziekt dat elke discussie zinloos is omdat het clubje schreeuwers gelijk heel lang en hard gaan brullen.
    Jammer dat jij ook in die val getrapt bent en je er je beeld door laat bepalen.

    Serieuze vraag: op welke manier denk jij dat je een groep mensen die zo het beeld bepalen wel in hun waarde kan laten terwijl je gelijkertijd hun overheersing beperkt?

  30. Serieus antwoord, Lotje:
    Meer toezicht en duidelijke regels.

    Om te beginnen: geen anonieme reacties meer. Wie niet met open vizier durft te zeggen wat ie wil zeggen heeft geen recht van spreken in een open forum. Dat zou al driekwart van de bagger schelen, want de meeste van die schreeuwers zijn niet zo dapper. Dat het met twitter al heel veel beschaafder toegaat is vooral omdat dat niet anoniem kan. In kranten worden anonieme open brieven ook nooit geplaatst en met een goede reden: een krant kan aangeklaagd worden wegens smaad. Veel van wat ik nu op het Libelle forum heb aangetroffen zou zonder meer onder smaad vallen en strafbaar zijn wanneer het in een krant had gestaan. Dat komt de goede naam van Libelle niet ten goede.

    Verder: regels in de trant van: geen persoonlijke aanvallen, geen beschuldigingen en oordelen die je niet waar kunt maken, hou je aan het onderwerp. Dat scheelt zowat de andere kwart aan bagger.

    (Hierboven heb ik het over de dilemma’s van weblogs en forums, daar leg ik nog eens uit welke keuzes ik maak in het beheren van dit blog, hier.)

    Dan heb je altijd nog de zeurders die maar doorgaan en doorgaan en de hele boel onderkladden als ze de kans krijgen: gewoon zeggen jij bent nu aan de beurt geweest, en nu even ophouden. En wie niet wil luisteren gaat er af.

    Als je denkt dat dat klinkt alsof je een kleuterklas niet zonder juf moet laten omdat ze elkaar anders de schedeltjes inslaan dan dan heb je gelijk: zo is het ook ongeveer. Er zijn nogal wat mensen die de weelde van de vrijheid van meningsuiting nog niet aankunnen en denken dat dat betekent dat je anoniem maar kunt schreeuwen wat je wilt. En die verpesten het voor de anderen, die op een open forum wel met elkaar van mening kunnen verschillen zonder meteen met rotte vis te gaan gooien.

    Dat is dus veel werk, toezicht houden en regels stellen, maar als je dat niet op kunt brengen kun je beter geen open forum aan je blad willen verbinden want je ziet wat er van komt.

  31. Anja, waar begin je aan? Er is zoveel vuilnis op het internet. Weerleggen van roddels heeft zo weinig zin. Die meisjes blijven laten zich niet uit het veld slaan door feiten en andere zienswijzen. Ze blijven gewoon vertellen wat ze leuk vinden.

    Marktplaats had een forum dat zo overbevolkt was met Wilders aanhang, dat dhr.W. het zelfs ging presteren om uit dat forum te citeren in de 2e kamer. De roddels en scheldpartijen werden onhandelbaar en het forum gaf Marktplaats een slechte naam. Op Marktplaats kun je vuilnis kopen en verkopen, maar dat forum vuilnis heeft Marktplaats al snel weer afgeschaft. De zwerm roddeltantes is nu neergestreken bij Libelle.

    Zo´n forum bijhouden kost werk en dus geld, terwijl het niets oplevert. Een forum waarvan de inhoud stinkt, geeft het bedrijf een slechte naam. Dat Libelle forum zal er ook wel aan overlijden. En dan trekt de zwerm weer naar een volgend forum.

  32. Beetje verlaat: ik denk ook niet dat ik veel kan doen aan al die rotzooi op het web, en je hebt gelijk, sluit de ene winkel dan trekt de kraaienplaag door naar de volgende. Toch lijkt het mij dat op zich respectabele bladen als Libelle er goed aan doen perk en paal te stellen. Ik weet dat ook de Volkskrant ernstig bezig is geweest om nieuwe regels te maken.

    En ik ga gewoon door met het om mijn eigen weblog anders te doen. Veel werk ja, maar ook de moeite. Juist dat het hier niet zo’n rotzooi wordt wordt door een flink aantal vaste bezoekers in ieder geval wel gewaardeerd. Ik vind het web namelijk in principe een heel goede plaats om buiten de mainstream media om onze eigen communicatienetwerk op te zetten. Op mijn weblog lees je, bijvoorbeeld, veel meer over de ‘andere kant’ van het Palestina/Israel conflict, plus meer gedegen analyse, dan je in de meeste Nederlandse kranten kunt vinden. Ik heb er ook veel plezier in om mijn lezers te wijzen op andere websites, of op mensen die zinnige en verstandige dingen zeggen. Maar zoals gezegd: zo’n weblog kun je alleen volhouden wanneer je behoorlijk streng toezicht blijft houden op de reacties.

  33. Wat zijn er toch een akelige mensen op de wereld! De meest walgelijke dingen over mensen schrijven (waar ze niets over weten) maar als je er dan op reageert is het: “Laat je niet zo kennen”.

    Vuilspuiten mag dus wel, maar als je er op reageert dan “laat je je kennen”. Mag blijkbaar niet. Ik zou bijna denken dat de Libelle-dames een kursusje afzeiken bij de korpsballen in Leiden hebben gevolgd.: Zelfde techniek. Bah!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *