Egyptische humor

Kwamen Hosni Mubarak, Barack Obama en Vladimir Putin bij God die hen had geroepen. Ik heb nieuws voor jullie, zei God, en jullie als de leiders van een groot volk moeten dat nu aan jullie mensen gaan vertellen. Dit is het bericht: over twee dagen vergaat de wereld.

Dus gingen de mannen terug naar hun volk, en verschenen op de TV met een belangrijke mededeling. In Washington zei Obama: my fellow Americans, ik heb goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws is dat ik kan bevestigen dat God bestaat. Het slechte nieuws is dat Hij me verteld heeft dat de wereld over twee dagen vergaat.

Putin zei in Moskou: mijn Russische volk, ik moet jullie vertellen dat ik veel slecht nieuws heb. Het eerste slechte nieuws: God bestaat. Dus alles waar we de afgelopen eeuw in hebben geloofd was fout. En verder: de aarde vergaat over twee dagen.

En in Cairo zei Mubarak: O Egyptenaren, ik kom met geweldig goed nieuws. Het eerste is dat God en ik een fantastisch gesprek hebben gehad, en het tweede is dat Hij me heeft verzekerd dat ik tot het einde der dagen zal aanblijven als jullie president.

(Het is een variatie op een oude grap, maar toch leuk)

4 gedachten over “Egyptische humor

  1. helaas, het is geen joke, die vreselijke man stapt nog niet op.
    hij heeft een dikke portemonnee en dat wil hij nog niet teruggeven aan het volk. Houd vol Egyptenaren!!
    Henna

  2. Ook wel een aardige:

    Mubarak: Wat doen mijn hele volk daar op dat plein?
    Zijn hofhouding: Zij komen afscheid van u nemen, meneer de President.
    Mubarak: Waar gaan ze heen dan?

    Wij hebben het soms over plucheplakkers, iemand van 83 die er al 30 jaar zit snapt kennelijk niet meer wanneer het moment is gekomen… En ik vrees dat, wanneer hij gaat, hij die dikke portemonnee meeneemt..

  3. De mop is toch nog in enige mate uitgekomen …

    Afwachten hoe het zich nu verder ontwikkelt.

    Overigens: Moppen over de machtigen der Aarde bij God in de hemel … hier heb je er nog een:

    Breznjev en Reagan worden, na ieder een tijdje in het Vagevuur te hebben gebivakkeerd, tegelijk in de Hemel toegelaten. Er geldt echter nog één restrictie. Zij mogen pas na 50 jaar de eerste kranten met nieuws van de Aarde lezen.

    De 50 jaar zijn om, en beiden spoeden zich naar de Hemelkiosk. Reagan krijgt als eerste een krant te pakken: “Communisten winnen de verkiezingen in de VS” kopt de krant. Hij baalt als een stekker. Breznjev grist hem de krant uit handen en leest even later onderaan pagina 3 een klein berichtje: “Wederom een incident langs de Fins-Chinese grens” …

    🙂

    Mazzel & broge, Evert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *