De Nieuwe Liefde (2) Over de Islam

20 februari begint De Nieuwe Liefde in Amsterdam met de programmaserie ‘Over de islam gesproken’, waarin zij pleit voor een ander gesprek over de islam. Hoofdgast van deze middag is Daisy Khan (foto), mede-initiatiefneemster van Park51, een islamitisch buurtcentrum dat de band tussen inwoners met verschillende religieuze achtergronden en religies in New York wil versterken. Khan is een Amerikaanse moslima die als geen ander weet wat het betekent om bruggen te bouwen tussen de islam en het westen. Khan is directeur van the American Society for Muslim Advancement in New York, waarmee zij zich inzet voor de positie van moslims in Amerika. Ze riep twee internationale netwerken in het leven die zich hard maken voor de rechten van vrouwen en jongeren.

Bart Brandsma, filosoof en polarisatiedeskundige, legt het mechanisme van polarisatie uit en laat zien hoe dit doorbroken kan worden. Islamologe Hatice Kursun is dagvoorzitter. Zangeres Rajae el Mouhandiz omlijst de middag met een optreden.

Praktische informatie:
Datum: 20 februari 2011
Aanvang: 14.00 uur
Lokatie: Grote zaal
Entree: € 17,50, € 12,50 (kortingstarief bij CJP, studenten, stadpas, 65+)
Aanmeldinformatie: op www.denieuweliefde.com

3 gedachten over “De Nieuwe Liefde (2) Over de Islam

  1. Even reclame maken namens De Nieuwe Liefde (waar ik werk): er zijn nog kaarten voor de 20ste en het belooft erg interessant te worden. Dus komt allen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *