Hate crime in Jerusalem

Hate crime in Israël. Het is niet de eerste keer dat een Palestijn die in Israël woont, of in Jeruzalem, is aangevallen door groepen jonge joodse extremisten. Op 13 februari werd in West Jeruzalem Hussain Rwidy aangevallen, en met een mes vermoord. Er werden twee jonge mannen gearresteerd. De politie zegt dat het ging om een ‘dronken schermutseling’, maar omstanders hebben duidelijk gehoord dat er ‘dood aan de Arabieren’ werd geroepen. Het is ook niet de eerste keer, zoals op het filmpje van het Alternative Information Center te zien is.

Je hoeft trouwens geen Arabier te zijn om gevaar te lopen in een hate crime aangevallen en misschien vermoord te worden. Een jaar geleden viel een extremist Aguda, een jeugdclub voor homo’s binnen en vermoordde twee jonge mensen in Tel Aviv. Ook de groep orthodoxe joden die op religieuze gronden tegen het zionisme zijn lopen gevaar, zoals op het volgende filmpje te zien is.


Overigens protesteerden in New York honderden ‘Thora joden’ tegen de behandeling van hun broeders in Israël.

Link naar het AIC, hier.

13 gedachten over “Hate crime in Jerusalem

 1. Het hoort bij de vaste methoden van Israel-verdedigers om elke keer dat Israel (terecht) wordt aangeklaagd aan te komen zetten met een verhaal dat het elders ook heel erg is.

  Vast, Peter, maar dat maakt geen verschil. Het is namelijk niet zo dat als ik betrapt word op jatten ik kan zeggen maar de buren doen het ook. Misdaad is misdaad.

  Verder is het duidelijk dat er in het verleden veel ellende is geweest tussen Koptische christenen en de moslims in Egypte, voornamelijk omdat het regime van Mubarak er alles aan deed, in de klassieke verdeel en heers stijl van dictators, om christenen en moslims tegen elkaar op te zetten. Lees hierover, een aanbeveling, een artikel in Trouw van Rena Netjes, van vandaag, onder de kop “Moebarak speelde vuil spel met de christenen”. Het is daarom een geweldige stap voorwaarts dat de meest jonge mensen van de opstand lieten zien dat ze zich niet meer tegen elkaar uit willen laten spelen, en de Kopten symbolisch de moslims beschermden toen die gingen bidden, en de moslims dat ook deden met de Kopten.

  Je zit er dus dubbel naast, Peter.
  Volgende keer beter.

 2. Geen idee, Rebecca, want ik heb geen hekel aan joden. Misschien luister jij een beetje te veel naar al het domme gekwaak van de lui die denken dat je Israel kunt verdedigen door elke kritiek af te doen als antisemitisme, zou dat het kunnen zijn? En wil je mij niet met die achterlijke verdachtmakingen lastig vallen, verder, Rebecca? Of ik zou echt gaan denken dat er met jou iets niet helemaal in orde is. Als je echt wat wilt doen voor Israel, doe eens wat aan de zaken die daar gebeuren, en die Israel een slechte naam bezorgen, zoals hierboven. In plaats van te schieten op de boodschapper omdat de boodschap je niet bevalt.

 3. Met mij is alles in orde, ik dank u zeer voor uw belangstelling voor mijn geestelijke gezondheid, die kan er nog best mee door voor een 89 jarige. Ik ben niet achterlijk, waarvoor u mij lijkt te verslijten en ik ben zeker niet dement. Uw houding ten opzichte van Israël en haar inwoners bevalt mij niet.

 4. En jouw suggestie dat ik wel iets zou hebben tegen joden bevalt mij niet. Dus we zullen wel geen vrienden worden, en daar laat ik het graag bij.

 5. Mevrouw Rebecca (8)

  Ondanks uw achtenswaardige leeftijd heb ik geen achting voor uw opmerking vervat in 3.

  Wat een brutaliteit hé voor een broekie van 82 jaar.

  Jan.N

 6. N.a.v. mevrouw Rebecca, de bovenstaande hasbarista,

  Opmerkelijk is hoe stil Israel (de regering ervan) is n.a.v. hetgeen er in Libië gaande is. Een variant op “de Stilte van Al Qaida”? Daar lijkt het ernstig op.

  Maar ja, we hebben hier dan ook te maken met “bondgenoten in antagonisme”.

  Mazzel & broge, Evert

 7. Het tweede filmpje gaat over Orthodoxe Joden die proberen de aanleg van een weg te blokkeren omdat er graven zijn gevonden. De ‘beveiliging’ slaat ze in elkaar…maar met Zionisme heeft het niet direct te maken. Voor zo ver ik weet is er wel een behoorlijke overlap tussen deze Orthodoxen en de Anti-Zionistische Orthodoxen.

 8. @ Jan Noort (8):

  Citaat: “8 moet natuurlijk 5 zijn. Sorry, type-fout!”

  O, dus je bent slechts een broekie van 52, in plaats van 82 jaar? Dan past inderdaad bescheidenheid! 🙂

 9. Prachtig gevonden Olav. Sorry voor alle onduidelijkheid. Ik ben echter nog steeds een broekie van bijna 82 jaar, met heel veel twijfel en onzekerheid. Het voordeel is dat je blijft denken en soms kom je er wel uit. Verder denk ik, dat ik redelijk bescheiden ben voor mijn leeftijd.
  Hartelijke groet en prettige dag verder

  Jan.N

Reacties zijn gesloten.