Wel stemmen woensdag

aaasprdam-27.jpg
(Kevin Levie op verkiezingsavond in juni 2009, Rotterdam)

Iedereen kan het weten, ondertussen. Woensdag, als we stemmen voor de Provinciale Staten stemmen we ook nog voor wat anders: de Eerste Kamer. En het gaat er om spannen of de coalitie inclusief gedoogpartner daar een meerderheid krijgen. Zo niet, dan zullen ze bij elke wet hard moeten werken om voldoende draagvlak in de kamer te creëren om de wet erdoor te krijgen, en dat harde werken gunnen we ze van harte. Het was in ieder geval in de EK de laatste maanden spannender dan ooit, ook al hadden we weinig wetten te verwerken, omdat de bewindslieden niet al van tevoren neuzen hadden kunnen tellen, en wisten dat het debat niet meer dan een ritueel spelletje was dat nu eenmaal beleefd moest worden afgehandeld.

Ik weet dat er ook mensen zijn die heel weinig vertrouwen in de politiek hebben, ik ken moslims die vinden dat geen enkele partij werkelijk standvastig is geweest in het afweren van de aanvallen op onze eigen minderheid die er volgens de Grondwet en onze Nederlandse traditie gewoon mag zijn. Maar niet stemmen of blanco stemmen houdt Wilders op zijn plek, en wie wil dat nou? Dus toch maar even wel stemmen. En ook de CDA’ers met een sociaal hart en de rechtgeaarde liberalen in de VVD zou ik aanraden om één keertje wat anders te stemmen, want elke stem op CDA of VVD is er een op de PVV. En nog eens, wie wil dat nou?

Partijgenoot uit Rotjeknor Kevin Levie heeft er ook een stukje over geschreven. Een citaat:

De Eerste Kamer is ook een relict uit het verleden. Bedacht om de belangen van de koning en de adel te beschermen, en later in stand gehouden om vooral niet ál te democratisch te worden. Maar zolang de Senaat nog bestaat, zou die wel kunnen zorgen dat de tsunami van het rechtse kabinet flink ingedamd wordt. Dan worden hopelijk bijstand en Wajong niet uitgekleed, krijgen leerlingen met problemen misschien nog wel begeleiding, kunnen gewone mensen nog wél studeren, worden ziekenhuizen geen winstfabrieken, en gaan arme huurders niet nog meer meebetalen aan de villa’s van Lotto-winnaars.

Het zal mij aan mijn derrière oxideren of er zout water in het Volkerak-Zoommeer stroomt: ik wil niet eens weten waar het ligt. Maar de verkiezingen van 2 maart zijn óók de eerste – en misschien wel de laatste – kans om te voorkomen dat mensen die geen Jansen heten straks niet meer met de bus mee mogen. Daarom ga ik júist stemmen woensdag, en ik hoop dat de rest van verstandig Nederland dat ook doet. Juist als anderen thuisblijven, telt je stem extra mee.

Voor het hele stuk op zijn website, “Ich bin kein Zuid-Hollander”, hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *