Netanyahu waarschuwt Abbas

Aardig stuk van journalist Akiva Eldar, vanochtend in Ha’aretz.

Netanyahu volgt dezelfde koers als zijn voorgangers: eerst van de Palestijnen eisen dat die democratische verkiezingen houden, en als de volgende dag blijkt dat het resultaat de Israëlische regering niet bevalt meteen maar de verkozen Palestijnse regering boycotten.

Nu staat Abbas onder druk van zijn eigen volk om de eens (met hulp van Israël en de VS) uit elkaar gevallen eenheidsregering tussen Fatah en Hamas weer te herstellen, en wat doet Netanyahu? Dreigen dat als Mahmoud Abbas weer in zee gaat met Hamas – tot aan de nieuwe verkiezingen -Israël de vredesonderhandelingen zal stoppen. De vraag is alleen, welke vredesonderhandelingen bedoelt Netanyahu eigenlijk?

Lees het artikel van Eldar, hier.
En voor een samenvatting van wat er tussen Hamas en Fatah gebeurde, en welke rol Israël en de VS daarbij speelden, zie hier.
En voor een samenvatting van wat er op 15 maart in Ramallah en in Gaza gebeurde: lees Amira Hass. Hier.