Dam

Tussen klont en klont naar de Dam voor de demonstratie tegen uitsluiting en racisme. Ik kon niet niet gaan. Ik was heilig van plan maar een paar fotootjes te maken, want het is met alles bij elkaar, selecteren, op maat en kleur afstellen, klaar maken voor weblog of flickr, netjes opbergen, toch makkelijk een dag werk, en ik had net twee van zulke series gemaakt. Maar het werden er toch weer meer dan ik me had voorgenomen. Binnenkort dus – alweer – een serie. Nu alleen even deze foto, van Wim Lankamp, Anneke op haar scoot en ik te voet, op de Dam.
Dankjewel, Wim.

5 gedachten over “Dam

 1. Wat staan jullie er mooi op. En zie ik daar het jasje van Francine achter Anneke?
  Het was goed om weer op de Dam te staan, om al die goedwillende mensen om je heen te hebben in een warm zonnetje en een warme sfeer. Gedreven mensen ook, die echt snakken naar een nieuw elan, een nieuwe lente.
  Groet! Thera

 2. Naar mijn schatting waren er zo’n kleine 1.000 demonstranten. Voor tegenwoordig niet slecht, ook omdat het mooie weer velen naar elders zal hebben gelokt.
  Wel een goed programma (met een wat komisch moment toen het Amsterdamse SP-gemeenteraadslid werd bedankt als “Tineke Lodders”, die nog zou gaan spreken), en vooral de twee Afghaanse meisjes die na tien jaar nog geen zekerheid hebben over hun verblijf in Nederland (!) maakten indruk op mij.
  Zelf vind ik het overigens niet zo’n goed idee om midden in het programma een demonstratieve tocht te houden; het zakte daardoor gedurende die tijd allemaal enorm in op de Dam. Mijn voorkeur gaat uit naar eerst een demonstratie, die gevolgd wordt door een manifestatie. Iets voor een volgende keer?

 3. Wat mooie en prachtig foto@jullie zijn mij rolmodel en ok de “Changemakers van de werld”

 4. Beste Olav,

  Die conclusie trokken wij ook. Volgende keer sowieso iets korter.

  Groeten,
  Max

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *