Alledaags kolonistengeweldGewelddadig gedrag van kolonisten tegen de Palestijnse inwoners van de Westoever is al zo gewoon, dat je er zelden meer wat over leest. Palestijnse kinderen die niet zonder bescherming van ouders of buitenlandse waarnemers naar school kunnen zonder onderweg aangevallen te worden, of enorme omwegen moeten lopen om niet langs een nederzetting te hoeven waar de kinderen van de kolonisten er een nieuwe hobby bij hebben geleerd van hun ouders: Palestijntje pesten, het is al heel gewoon.

Het is ook heel gewoon dat het Israëlische leger geen poot uitsteekt om het geweld tegen te gaan.

Nu de kolonisten extra training hebben gekregen van het leger voor het geval er demonstraties komen bij het uitroepen van de Palestijnse staat deze maand, en toestemming om op benen te schieten, zal dat zeker niet verbeteren. Zie hier.