Hoe gaat het met vrouwen en de ‘Arabische Lente”?

Morgenavond is er in De Nieuwe Liefde een lezing van de progressieve Amerikaanse moslima Zainab Al-Suwaij over de vraag hoe we in onze samenleving met verschillende culturele en religieuze achtergronden en belangen om kunnen gaan; is een ‘nieuw wij’ denkbaar? Na de lezing wordt zij geïnterviewd door Naïma Azough en volgt een discussie met het publiek. Engelstalig programma in het kader van de Edward Schillebeeckx Leerstoel voor Theologie en Samenleving.

In het middagprogramma, om 16.00, ook interessant, een discussie over de vraag hoe het staat met de vrouwen in de ‘Arabische Lente’, samen met twee andere interessante sprekers. Hoe staat het met de (moslim)vrouwen in het Midden-Oosten, en zijn er significante veranderingen sinds de Arabische Lente? Hoe kunnen Westerse vrouwen hierin een rol spelen? Is er een internationaal ‘nieuw wij’ tussen vrouwen op komst of is solidariteit nog ver te zoeken? Yasser Ellethy, docent Islamstudies aan de VU, gaat in discussie over de invloed van de sharia op de rechten van vrouwen. Politicologe Monique Samuel spreekt over de rol van sociale media in dit proces vanuit eigen ervaringen in Egypte. Gevolgd door een gesprek met alle gasten en het publiek. Voormalig Groen Links-kamerlid Naïma Azough presenteert deze middag. Engelstalig programma in het kader van de Edward Schillebeeckx Leerstoel voor Theologie en Samenleving.

Na afloop kunt u eten in De Nieuwe Liefde. Van 18.00 uur tot 20.00 uur kunt u voor €10 een kleine halal maaltijd (soep met broodjes) krijgen; dinerbonnen zijn op 14 juni te koop bij de receptie.

De voertaal is engels. Meer info en hoe je kunt reserveren, zie hier. Maar het is niet uitverkocht en ik neem aan dat je ook gewoon kunt komen en bij de kassa kunt betalen.