Bericht van de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken

De Elsevier-lezertjes slapen er niet van: de SP de grootste! Help! Straks zijn we hier zo’n grauwe communistische staat! Of komt stiekeme Mao-aanhanger Roemer aan de macht! Nog erger: dit Elsevier-lezertje heeft nachtmerries:

“Anja van Meulenbelt wordt dan minister van buitenlandse zaken! Jan Marijnissen de touwtjestrekker annex souffleur voor Roemer en Harrie van Bommel wordt minister van economische zaken. Die laatste zorgt dan heel erg goed voor de Hamas economie.
Maar het spookbeeld dat van Meulenbelt minister wordt maalt door mijn hoofd. Gebeurt dit dan emigreer ik zo snel als mogelijk. Dag dom Nederland…”

Ik oefen alvast voor mijn nieuwe functie. Mochten de media bij mij langskomen om te vragen of ik al ben gepolst, dan zeg ik bescheiden: “Geen commentaar”.