Anja Meulenbelt

Anja Meulenbelt
:: Weblog

donderdag 25 oktober 2012

Kristallnachtherdenking weer op 9 november

Categorie: Actie,Nederland om 12.45 uur

Aanstaande 9 november is er weer de jaarlijkse Kristallnachtherdenking, op die mooie plek in het hart van wat eens joods Amsterdam was, bij het stadhuis in Amsterdam (hoek Zwanenburgwal/Amstel) om 19.30

Zie hierboven een korte film op YouTube over de herdenking van vorig jaar. Zie ook op mijn weblog, hier.

Thema dit jaar is extreemrechts en racistisch geweld in Europa. Sprekers zijn ondermeer Hedy d’Ancona (oud-minister van VWS), Lalla Weiss (vanuit Roma en Sinti-organisaties) en Abdelkader Benali (schrijver en tv-presentator, o.v.b.). Muziek is er ondermeer van leden van de gypsy/klezmer band Caspian Hat Dance.

De Kristallnachtherdenking wordt georganiseerd door het Platform Stop Racisme en Uitsluiting en wordt mede ondersteund door tientallen (minderheden-)organisaties en vakbonden. Waaronder FNV (nieuwe vakbeweging i.o.), CNV, Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland, ASKV/Steunpunt Vluchtelingen, Grenzeloos, Humanistisch Vredesberaad,Verzetsmuseum Amsterdam, Overlegorgaan Caribische Nederlanders, Landelijk Beraad Marokkanen, Stichting Nederland Bekent Kleur, Kleurrijke Stad, IS, DIDF, Komitee Marokkaanse Arbeiders Amsterdam, Vrouwen tegen Uitzetting, Solidariteitsfonds XminY, Vluchtelingenwerk Nederland, Een Ander Joods Geluid en diverse andere organisaties.

Meer info, ook over andere activiteiten rondom de Kristallnachtherdenking op andere plaatsen in Nederland, hier.

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

62 queries. 0,395 seconds. Powered by WordPress

Creative Commons Licentie