WC in beslag genomen

Het heldhaftige Israëlische leger heeft het vaderland weer verdedigd: ze namen een draagbaar toilet in beslag dat er was neergezet om een gehandicapte man rustig te kunnen laten plassen, in plaats van dat hij om te plassen en poepen naar een rivierbedding moest strompelen. Kijk in Haaretz, hier

Het excuus was dat die wc er zonder toestemming van de overheid was geplaatst. Nu weten Palestijnen op de Westoever en zeker de Bedoeïenen van het dorp Um al-Kheir dat het geen zin heeft om vergunningen aan te vragen voor de bouw van zelfs maar een kippenhok, omdat ze die nooit krijgen. De wc was gedoneerd door een van de organisaties die hun best doen om met name de Bedoeïenen te voorzien van de meest nodige zaken zoals toevoer van water, scholen voor de kinderen, want met name Bedoeïenen in ‘niet-erkende dorpen’ hebben nergens recht op. Alsof ze geen mensen zijn, alsof Israël nog nooit gehoord heeft van mensenrechten.

Dit soort zaken zijn aan de orde van de dag. Dat dit kleine berichtje de krant haalde is vanwege de ongelooflijke absurditeit ervan.