Doe die Ephimenco eens weg, Trouw. En Drayer ook

Eigenlijk te veel eer voor een minkukel als Ephimenco om tijd aan hem te besteden, ware het niet dat me er nog wel wat aangelegen zou zijn als Trouw, verder een krant waar je tenminste nog eens wat over levensbeschouwing kunt vinden, zich eindelijk eens zou distantiëren van deze in hun krant afgedrukte rotzooi.

Tineke Bennema op haar weblog:

Tuurlijk, columneren is provoceren. ‘Mag je een islamitische opvoeding associëren met fraude, bedrog, hebzucht en gebrek aan burgerzin?’ Dat vraagt Ephimenco in Trouw van zaterdag 22 juni naar aanleiding van de examenfraude op de Ibn al Ghaldoun school. De vraag stellen is hem beantwoorden. Sylvain meent dat het kan. Ik zeg: hij overschrijdt hiermee een rode lijn. Die van veralgemenisering, stereotypering, naar discriminatie. Vervang ‘islamitisch’ door ‘joods’ en het wordt duidelijk. Duidelijk is ook dat Ephimenco in zijn polemieken is geradicaliseerd. Ik sloeg er zijn boekje ‘Open brief aan de moslims van 11 september 2001′ op na.

Hierin roept hij Nederlandse moslims op zich openlijk te distantieren van de aanvallen van al Qaida. Want, anders zou er maar ‘verwarring’ optreden bij Neerlands ‘bange’ burgers die het ‘onderscheid niet kunnen maken tussen een vreedzame moslim en een kwaadwillende extremist’. De daden van die enkelingen kunnen ‘het imago van de meerderheid besmeuren.’ Ephimenco’s woorden uit zijn jongere jaren bewijzen nu dat wijsheid niet komt het met klimmen der jaren: ‘Verwarring kan leiden tot generalisatie’ concludeerde hij toen. Juist.

Lees verder: hier.

Clara Legêne neemt behalve Ephimenco ook Elma Drayer even mee op haar weblog.

Er is gefraudeerd met examens op een middelbare school. Dat is erg. Zonder meer. Had dit op elke school kunnen gebeuren? Ook op de mijne? Naar mijn mening wel. Maar niet volgens Elma Drayer. Ze schrijft op 20 juni een giftige column, waarin het wemelt van de verdachtmakende aanhalingstekentjes. En adviseert alle 720 leerlingen wat “lesjes burgerschap”. Waarom alle leerlingen? En heeft goed burgerschap iets te maken met examenfraude dan? Welnee. Maar het is Drayers manier om een volledige scholengemeenschap in één vernietigende klap buiten de samenleving te plaatsen. Waarom ze dat doet? Omdat het een islamitische school is. En daaraan heeft ze, maar dat vermoedden we al, een broertje dood.

Lees meer: hier. Daar zijn ook de links naar die lullige columns te vinden.

Wanneer dringt het tot Trouw door dat dit echt over de schreef is? Dat je je als krant absoluut blameert door aan dit soort achterlijke islambashen ruimte te geven?