Anja Meulenbelt

Anja Meulenbelt
:: Weblog

maandag 23 september 2013

Vrede moet je doen

Categorie: Kerk,Palestina/Israël om 11.03 uur

Zaterdag was ik te gast bij de Oecumenische vredesdienst in Hoogkarspel. Ik was uitgenodigd om te spreken over Gaza, en mijn werk daar. Dat was fijn, want veel mensen (en kerken) denken alleen aan oorlog, als ze aan Palestina/Israël denken, en niet aan vrede, laat staan aan wat ze zelf kunnen doen om die dichterbij te krijgen.

Ik nam de uitnodiging dus graag aan, en het was een mooie avond, met twee geweldige voorgangsters, dominee Marina Slot en pastor Mariet Vet-Koopman. En met veel kinderen, die zongen, die tekeningen hadden gemaakt, en die ook deel namen aan het ritueel met het aansteken van de kaarsen. Dit was de boodschap: vrede komt niet vanzelf, vrede komt niet alleen door bidden en naar de kerk gaan, voor vrede moet je in actie komen. Welke actie, thuis of de wereld in, dat is ieders eigen keuze. Maar vrede, dat moet je doen. En zo werd er gezongen: ‘Als wij niets doen, wie dan?’

Geen reacties

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

64 queries. 0,398 seconds. Powered by WordPress

Creative Commons Licentie