Voor de belangstellenden: het werk van Stichting Kifaia in Gaza

Een kleine film, gemaakt door Mark Kulsdom, over het werk van Stichting Kifaia in de Gazastrook, waar we samenwerken met PMRS, het Palestinian Medical Relief Society. Ik vind zelf dat hij de sfeer van wat we daar doen, en hoe, en met wie, heel goed heeft getroffen. Ook Gaza zelf.

En meer informatie: hier de speech die ik hield op de donateursdag, over wat we doen en waarom.

Over jongeren met een handicap in Gaza, hier.

Over vrouwen met een handicap in Gaza, hier.

En hier zijn vele links te vinden naar de bezoeken die we aan Gaza brachten, met foto’s en verhalen – kijk vooral naar de reportage over wat we daar aantroffen vlak na die gruwelijke aanval met 1400 doden (onder wie meer dan driehonderd kinderen) in 2008/9. De vrouw op de foto hierboven verloor op één dag zeven familieleden.

Stichting Kifaia zit ook op facebook. Ik ook, ik stuur regelmatig nieuws rond over Palestina/Israël. Hier is de link naar de website.