Alles herhaalt zich

‘Vrouwenbesnijdenis schijnt al zeer oud te zijn. In de moslimversie was Hagar de eerste vrouw die besneden werd. Dit oude verhaal kan een manier zijn om clitoridectomie bij Arabieren en andere mohammedanen te rechtvaardigen. Maar deze verminking van het vrouwenlichaam staat niet in de Koran. De besnijdenis bestond al lang voor de leer van Mohammed’
Tekst van Ayaan Hirsi Ali?

Nee, van Dolle Mina. Ik vond het actiepamflet bij het opruimen van mijn archief. Clitoridectomie en het recht op onze eigen seksualiteit, april 1977.

5 gedachten over “Alles herhaalt zich

  1. Als het bestond voor het schrijven van de koran, waarom maakt de koran er dan geen melding van, liefst in afkeurende zin? :-/

  2. Hoi Anja,

    Het maakt mij niets uit wie er wel of niet melding van maakt. Het verbaasd mij wel dat het nog bestaat. Het is verminking. Groepsgekte. Walchelijk en mensonterend.

  3. Waarom mogen mannen wel besneden worden? Deze vraag spookt door mijn hoofd sinds gisteravond na het zien van een progamma op NED 3. Mannen besnijdenis wordt hier gezien als “normaal” en verbieden van zo’n oud ritueel etc etc, lijkt allemaal erg veel op de argumenten tegen vrouwen besnijdenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *