Rafah (4)

Het aantal dodelijke slachtoffers van ‘Operatie Regenboog’ was vanochtend 39 40. Daaronder een kind van drie, dat uit de armen van zijn moeder viel toen ze probeerde te vluchten.
Gisteravond ging ik, om afleiding te vinden, naar een discussie in de Balie over dat andere ellendeland: Irak. Boeiende commentaren en een goed debat over de vraag of de Amerikanen moeten blijven – en de Nederlandse troepen. Ik zal er nog over schrijven, maar ik ben door mijn rug of heb een spier verrekt en kan niet lang zitten. Zal wel psycho-somatisch zijn. Lichaam protesteert tegen te veel spanning. Ik kan er beter tegen als ik dáár ben, tussen mijn vrienden, dan hier, gekluisterd aan tv en internet.
In Rafah ken ik mensen, Sohair, Yoesef, Kassim. Ze laten weten dat zij en hun gezinnen nog leven en gezond zijn.

Wordt vervolgd als ik weer kan zitten.

2 gedachten over “Rafah (4)

  1. Zaterdag 22 mei is er demonstratie op het plein in Den Haag, van 12.00-13.00, met vergunning, georganiseerd door het Palestinecomité.
    Woensdag 26 mei wordt vergunning aangevraagd voor een demonstratie op het plein in Den Haag, van 10.00-12.00. Woensdag is er een overleg in de Tweede Kamer over het Midden-Oosten. De SP zal hierbij uitgebreid ingaan op de ontwikkelingen in Gaza.
    Komt allen.

  2. Lieve Anja,
    Je rugklachten zijn een bekend verschijnsel.Je had het daar ook gekregen.Probeer te accepteren,dat je hier meer voor Gaza kunt doen als daar en daar gaat het toch om?
    Sterkte en liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *