5 gedachten over “PS afdeling Transvaal

 1. Dag Gonzo en Lassie,

  Leuk om jullie snoetjes voor het eerst te zien. Aangename kennismaking.
  En leuk om te ontdekken dat jullie ook (deels) rood zijn!

  Kopjes van ons,
  Metaxa en Dorus

 2. Lieve snoezepoezen uit Mokum,
  Als klein konijn heb ook ik behoefte aan een partij die mijn belangen behartigt. Ik schijn in Palestina bekend te zijn als hapklare brok, ik sta daar bekend als een soort uit de kluiten gewassen haring.
  Ik ben in mijn eentje niet in staat om een partij op te zetten en met hilversumse konijnen heb ik niet veel. Die zijn erg egoistisch en weinig sociaal. Hebben jullie een advies voor me?

  Harry uit Loosdrecht

 3. Paniek op het hoofdbureau. Geheime vergadering.
  1. Hebben konijnen staarten?
  2. Accepteren wij, serieuze politici, het als snoezepoezen te worden afgedaan? Is dat racisme of seksisme?
  3. Zijn alle konijnen zo?
  4. Weten wij zeker dat er geen konijn zit in onze blikjes Whiskas, en moeten we daar dan van af zien?
  5. Heeft het geen precedentwerking als we een konijn in de partij opnemen, waar moet dat heen, lieveheersbeestjes, kamelen, regenwurmen?
  Josephine ziet er niets in, maar Kobus is voor. Kobus vindt dat we ruimdenkend en tolerant moeten zijn. Watje, zegt Josephine, hoe kunnen we nou een vuist maken met konijnen in het ledenbestand? We kunnen sowieso geen vuist maken, habibti, zegt Kobus (die Anja d’r boek heeft gelezen en nu erg pro Palestijns is)en ballen hebben we ook niet meer, dus ik stel voor dat we voortaan zeggen: een staart opzetten. En Abeltje mag er van jou toch ook in. Maar dat is een HOND zegt Josephine, die heeft een echte staart en die zit niet in blik. Toch?
  De vergadering duurde tot in de kleine uurtjes. De stemmen staakten. Josephine zei dat zij als voorzitter het laatste woord wilde hebben. Kobus zei dat hij in dat geval af zou treden en zijn eigen fractie beginnen, de Groep Kobus (voorzitter Kobus, lid Kobus) Uiteindelijk werd besloten om de afdelingen om advies te vragen.
  Verslag uitgelekt door Kobus.

 4. Konijnen hebben wel degelijk staarten. Die bewegen wij koket als we een hol aan het graven zijn. Wij – Saar, Gradus en Pootjes – zijn momenteel bezig de gemeente Zaanstad flink wat kosten te besparen en wij zijn maar vast begonnen aan de Tweede Coen. De prognose is dat de Tweede Coen, zoals wij die planologisch gaan situeren, Wormerveer- Noord en Bos en Lommer in Amsterdam zal gaan verbinden.
  En inderdaad, er zijn arme konijnenbroeders en konijnenzusters die in de kattenvoerblikjes (zogenaamd met wild) gaan. De Groot, die ons inspireert te graven aan de Tweede Coen om zodoende de nodige besparingen te realiseren, heeft ons verteld dat zij het buitengewoon verwerpelijk vindt dat dergelijke blikjes bestaan. En dat vinden wij óók!
  Boeke, onze huiskater die wij gemakkelijk aankunnen, en wij hebben met onze afdeling overlegd. Wij hebben besloten dat de afdeling Wormerveer- Noord van de Partij der Staartigen voorlopig toetreedt tot de Groep Kobus.
  Wij hebben nog wel een vraag, Kobus! Vind jij ook dat de Tweede Coen tussen Wormerveer- Noord en Bos en Lommer moet komen?

 5. Έχω ένα πρόβλημα με τα κουνέλια
  Επειδή τους αγαπώ, για να τους χαράξουν και να φάνε .. Και αγαπώ τη μικρή ουρά τους… και δοκιμάζουν πολύ καλοί.
  (Με συγχωρήστε!)

  Καταδικασμένος!? METAXAÁS !! %$#@&
  Sorry voor het woord hierboven, ik moest even dat knoppending terugzetten naar Nederlands Kats .. Daar begrijpen we toch geen ene miauws van en nou heb ik denk ik iets vreselijks in het Grieks getypt, geloof ik, ben ik bang .. Hoe krijg ik dat weg ..
  Okee, okee Taxaás, we laten het staan. Ik leg het wel uit en zal het vertalen ..

  Metaxa, onze ‘big guy’ overgevlogen uit de bergen van Samos, heeft zichzelf gezien op deze platte lamp. En ondertussen heeft hij afgekeken hoe ik met dat knoppending bezig was .. sh..
  En het is hem nog gelukt ook met zijn brede poten.
  Okee, okee, Metaxa: http://www.dictionary.com opgezocht, toetsenbord weer omgezet.. Als je dat nou voortaan ook even zelf doet … !!

  Vertaald, Metaxa schreef:
  “Ik heb geen probleem met konijntjes; omdat ik juist zo van konijntjes hou, ze zijn zo spannend, om achterna te zitten, ze zijn zo heerlijk. En juist omdat ze zo’n schattig dotje van een wiebelstaartje hebben en ze zijn heel lekker .. (Vergeef mij mijn aard!)”

  En dat mag ik dan vertalen.
  Ben ik even blij met hem, Metaxa, normaliter wel, maar nu hebben we weer een discussie, kunnen we komende nacht nog wel even mee vort..
  Weet je. Ik ben al blij dat ik er hier geen moeite meer voor hoef te doen, in blik of niet, eten hebben we hier, nu voldoende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *