Arafat en de fraude

Berichtje in de krant.
Er zijn geen aanwijzingen voor fraude door het Palestijns Gezag met hulpgelden van de EU. Dat is de voorlopige conclusie van het onafhankelijke fraudebureau van de EU, OLAF. Het onderzoek van justitie, politie en financiële deskundigen begon in februari vorig jaar, na beschuldigingen dat de Palestijnen tussen 2000 en 2002 een deel van de steun zouden hebben gebruikt voor anti-Israëlische propaganda en terreuracties.

Destijds stond het erg groot in de krant, alsof het al een feit was en geen verdenking. Dat die verdenking niet aan te tonen is staat er nu wel heel erg klein in. Fraude is uiteraard veel groter nieuws dan géén fraude.

2 gedachten over “Arafat en de fraude

  1. Mij staat het bericht bij, dat het niet ging om geld voor acties e.d, maar dat ministers van Arafat zichzelf zaten te verrijken via de positie, die ze hadden. En dat hoeft niet uitsluitend geld van de E.U. te zijn.

  2. Arafat heeft miljarden op Zwitserse bankrekeningen. Dit geld was onder andere door Arabische staten aan de PLO geschonken om de Palastijnse zaak te ondersteunen en niet om Arafat miljardair te maken.

    De zelfverrijking van Arafat en andere hoge PA functionarissen is schandalig gezien het feit dat dit geld bitter nodig is voor de ontwikkeling van de Palastijnse gebieden.

    Met wiens geld Arafat zichzelf heeft verrijkt is een detail. Als het toevallig geen EU-geld was, dan maakt dat hem dat nog geen sympathiek persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *