6 gedachten over “Eens per week

  1. Beste Meulenbelt,

    Ik ben een medewerker van de Somalische organisatie in Amsterdam (SOMVAO). Vorige geloof ik heb ik u stuk over de film submission in de volkskrant gelezen en ben volkomen met u eens over de rol van Ayaan Hirsi binnen de moslim gemeeschap. Inderdaad, ze is een leider zonder volk. Als ze meent wat ze zegt had ze gewoon simpelweg met haar eigen etnisch groep de somaliers over haar ideeen gesprokken. Sinds haar toetreding tot de VVD is zij spoorloos geworden. We hebben haar niet meer gezien.
    Ter zake, ik heb een andere vraag. Mijn bestuur en ik zijn al tijdje bezig geweest om te kijken naar hoe we best integratie gericht activiteiten voor onze achterban kunnen organiseren. Heeft u misschien tips voor ons over de meeste ideale activiteiten waarin wij autochtonen Nederlanders kunnen bereiken. Tot nu toe is het ons niet gelukt. We hebben geprobeerd discussie avonden te organiseren maar het is ook niet gelukt. Zou u eventueel bij zo’n avond aanwezig kunnen zijn?

  2. Beste Guled, goed dat jullie blijven proberen om activiteiten te ontwikkelen om de autochtonen te bereiken. Ik weet niet wat jullie al geprobeerd hebben.
    Ik zie dat jullie in principe uit Amsterdam komen. Nu hangt het er van af wat je wilt, wil je proberen om iets in de buurten te doen, dan kun je kijken of je samen kunt werken met buurthuizen of wijkcentra, en samen iets op zetten.
    Wil je het meer doen voor een stadspubliek, dan kun je kijken of je met een organisatie kunt werken als de Balie. Dan is het belangrijk dat je een thema hebt waarmee je mensen kunt werven, bijvoorbeeld, kun je moslima zijn en geemancipeerd, of een andere vraag. Je kunt het ook samen doen met andere moslimvrouwenorganisaties. Daar kun je dan een of meer spreeksters voor uitnodigen, of er een paneldiscussie van maken, en zorgen dat de pers op de hoogte is. Dan helpt het als je met een organisatie samenwerkt die weet hoe je de pers bereikt, en die zelf al een lijst heeft met geïnteresseerde mensen.
    Als jullie iets organiseren kunnen jullie me zeker vragen – ik zal het ook fijn vinden om met jullie kennis te maken.

  3. Beste Anja,

    Bedank voor je reactie. we zullen je zeker uitnodigen mocht het zo ver komen. In iedere geval, we zullen jou ideeen gebruiken en misschien lukt het ten duur om ook autochtone Nederlanders te betrekken bij onze activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *