Kobus

Meestal gaan de poezen alvast naar boven, naar mijn werkkamer, terwijl ik nog onder de douche sta.
Kobus had vandaag geen zin om te werken. Die bleef in bed.
Het gaat niet goed met de PS, de Partij der Staartigen. Volgens mij gaan ze van het zomerreces naadloos over naar de winterslaap.

Kobus in bed

18 gedachten over “Kobus

 1. Hoe oud zijn ze, Anja?
  En, heb je erens nog zo’n hotelbordje met: DO NOT DISTURB erop? Dat kan je boven zijn koppie hangen. Geef ze allebei een knuffel van mij, een kattengek. Mijn katten zijn in de Hemel. Ik mis ze dagelijks, maar huisdieren zijn een luxe geworden en als ik ze niet goed kan verzorgen, inclusief dokterskosten, dan begin ik beter niet aan nieuwe katten. Voorlopig niet… Zeg nooit nooit…

 2. Hoeveel snipperdagen per jaar geeft de PS-fractie eigenlijk?
  Wij versnipperen dagelijks wel het een of ander, maar hebben er nog niet bij stil gestaan dat het aantal te snipperen dagen niet ongelimiteerd is .. Sorry, kopje,
  Dorus

 3. Volgens mij gaan ze van het zomerreces naadloos over naar de winterslaap.

  Aan de stilte in Den Haag te horen doen veel kamerleden van de coalitie daar aan mee.

 4. René, je hebt geen idee hoe heilzaam zo’n warm, donzig snorrend beest in bed kan zijn. Bovendien geeft het blijk van oneindig veel vertrouwen in de mens die voor hem zorgt. Kobus heeft het dik voor elkaar, zo te zien. Blijf spinnen, Kobus.

 5. @ Lydia

  Zeg dat maar niet tegen mijn broer; die zijn kat heeft een keer lekker tegen zijn bed aan staan te pissen. Weet je hoe sterk dat ruikt? Huisdieren kunnen inderdaad heilzaam zijn voor je gemoed; maar daar hoef je zo’n beest niet in je bed toe te laten. Veel van dat soort “kattevrouwen” laten al hun beesten onder het eten gewoon op tafel overal aan zitten….zeer onhygienisch.

 6. René, kater zeker hè? De allereerste regel die je als mens met huisdier echt MOET naleven is ervoor zorgen dat poes en kater gesteriliseerd, dan wel gecastreerd worden. Overigens is dat bij honden ook geen gek idee. De dieren worden er rustiger van en hebben er verder niets van te lijden. Katers zetten geurvlaggen uit. En ja, dat stinkt ontzettend! Ik heb drie katers gehad. De eerste is bij mij in huis geboren: Itan (spreek uit: ietan). Bij hem moest de ingreep vroeg al plaatsvinden, met 6 maanden. Maar doorgaans zit je rond de 8, 9 maanden. Doe het dan wel. Het scheelt een boel ellende en stank en je kater wordt lekker rustiger en vaak heel erg gezellig. Het houden van een huisdier breng grote verantwoordelijkheid met zich mee. Het is een levend wezen dat afhankelijk is van je. Daarom kan ik nu niet meer aan een huisdier beginnen. Ik zit in de bijstand en heb er gewoon het geld niet voor. Neemt niet weg dat katten mijn favoriete dieren zijn. Prrrrrr!!!!

 7. @ rene,

  3 maal raden wat voor wezen een keer tegen mijn bed “stond te pissen”. En laten we het dan eens over de geur hebben.
  Nu was het wel een slaapwandelaar, maar toch. En de neiging om tot castratie over te gaan was wel aanwezig.

 8. Dank voor jullie reacties;

  Tja; castereren dan maar. Maar er is iets in me; dat zegt; dat dit voor die dieren helemaal niet zo leuk is; want je grijpt in in de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling van zo’n beest. Ze worden rustiger; maar vele katten worden ook lui en vatsig. En doen inderdaad niks liever dan rondhangen in of op bedden.

  trouwens lydia; als elke kattenbezitter erzo over zou denken; dan hadden vele mensen geen kat gehad. Maar je hebt wel inhoudelijk gelijk. Helaas ben ik allergisch voor sommige katten. Krijg ik hele rode en brandende ogen van.

 9. @ Bart Vermeulen: nee, daar ben ik fel op tegen. Je weet net zo goed als ik dat wanneer dieren meer seksuele vrijheden krijgen, dit als eerste het gevolg zal hebben dat mannetjeshonden niet meer gecastreerd worden. Het aantal teefjes dat hierdoor aangerand zal worden door hitsige reuen zal ongekend hoog zijn. De hondenbond van Feministische Teefjes zal hier dan ook tegen demonstreren. 😉

 10. Da’s een drogreden om daarom niet te castreren, René. er zijn veel te veel katten (en honden). Kijk maar eens in de asielen en verder op straat naar de duizenden verwilderde katten die de mensen niet meer hoefden en weggegooid hebben. De meeste katten redden zich wel, maar vertrouwen nooit meer een mens. Ook een drogreden is dat een dier beseft dat hij “geholpen” is. Nou, nee dus. Het is en bijft een dier dat gelukkig geen enkel besef heeft daarvan. Goede verzorging en respect en veel liefde naast de gebruikelijke brokjes en snoepjes en een lekker bed en bak zijn voor een kat meer dan voldoende. De echte buitenkat komt altijd terug naar huis, naar zijn of haar “mensen.” Maar ga een dier niet te veel vermenselijken. Itan werd helaas maar 12, zijn moeder bijna 17 en de andere twee 14 en 16. Ik mis ze dagelijks. Castreren en steriliseren is niet alleen om het rustiger te krijgen in huis. Je maakt er ook minder nieuwe katten mee en dat is precies wat moet gebeuren. Er zijn er al veel te veel die geen goed thuis hebben. Ik wilde dat ik het kon betalen, maar het is te duur (dierenarts en pension enz) ,net zoals dit te duur wordt en ik uit de weblogs stap voorlopig tot ik een andere oplossing heb kunnen vinden. Katten zijn geweldig!

 11. Kobus laat weten geen prijs te stellen op discussies over castratie en zo, en als protest in bed te blijven tot jullie daar mee op houden.
  Ik citeer zijn laatste uitspraak van vanochtend: “Altijd maar die discussies over mijn kop heen, en mij vragen ze nooit wat. Denkt er niemand over na dat dat voor mij een pijnlijk thema is?”.
  Josephine vindt dat hij niet moet zeuren, maar dat vindt Josephine altijd, en die heeft bovendien geen castratie-trauma.

 12. Anja,

  laten we alsjeblieft die paar kwezels op je weblog niet castreren anders gaan ze nóg een toontje hoger zingen. Maar soms bekruipt mij wel het gevoel………
  Doet de ps zaterdag ook mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *