Palgaywomen

Eens nam een vriendin me mee naar een schuur in vluchtelingenkamp Khan Younis. Daar zaten in het licht van een paar kaarsen en een olielampje drie jonge mannen en een vrouw. Er werd een beetje geblowed, er werden bandjes van George Michael gedraaid. En we babbelden over van alles, maar niemand vertelde me wat we daar deden. Achteraf gezien denk ik dat ik in de ondergrondse homoscene van Gaza ben geweest.

Rauda Marcos, dichter, vredesactiviste en feministe uit Nazaret heeft de eerste groep opgericht van Palestijnse lesbische vrouwen, Aswat. De belangrijkste activiteit is een virtueel forum, palgaywomen, alleen voor leden, waarop zo’n twintig vrouwen elkaar ontmoeten die nog niet klaar zijn om uit de kast te komen.
Harststikke dapper van Rauda.

Eén gedachte over “Palgaywomen

  1. Je hebt de sfeer kennelijk haarfijn aangevoeld Anja, misschien dat daarom woorden niet hoefden worden uitgesproken…
    Vroeger werd homosexualiteit hier ook wel ‘de-liefde-waar-niet-over-gesproken-wordt’ genoemd en het zou me niet verbazen indien dit ook in internationaal opzicht zou gelden…
    Als je in de gelegenheid bent en er nog eens komt moet je maar weer eens voorbijgaan en hun een hart onder de riem steken, ook namens mij…!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *