Lezingen in februari

kker het tij

Hierbij een lijstje van bijeenkomsten waarop ik zal spreken, soms kort, soms lang, soms in een forum.
Voor wie dat interessant vindt.

16 februari Groningen
Anja Meulenbelt spreekt op een bijeenkomst van Stop de Hetze.
De Zernikezaal in het Academiegebouw, Broerstraat 5, 19.30

19 februari Alkmaar
Anja Meulenbelt neemt deel aan een forumdiscussie van Stop de Hetze, Buurthuis De Eenhoorn, 20.00

24 februari Hilversum
Anja Meulenbelt neemt deel aan het stadsdebat , Hoe verder met de multiculturele samenleving? Georganiseerd door ‘Anders is gewoon’, Hilversumse jongeren. Raadhuis te Hilversum, 18.30

27 februari Amsterdam
Anja Meulenbelt spreekt op de grote benefietmanifestatie Rhythm Against Racism, van Stop de Hetze, met Mohammed Rabbae, Ed van Thijn en veel muziek. De Melkweg, 15.00 – 23.00

5 gedachten over “Lezingen in februari

  1. Mag ik je uitnodigen in Eindhoven? Ruimte beschikbaar, onderwerp volledig open, ik neem de organisatie op me. Dus als er meer mensen zijn uit het zuiden hoor ik het graag. Als Anja wil naturlijk 🙂

  2. Geachte Anja Meulenbelt.

    Misschien kunt u op uw skite iets doen met ons zojuist verschenen boek HOE NU VERDER- 42 visies op de toekomst van Nederland na de moord op Theo van Gogh. Indien gewenst kan ik u de informatie over boek en debat ( Rode Hoed) toesturen.
    Met vriendelijke groet,

    Henk ter Borg
    uitgever non fictie
    Het Spectrum

  3. Hai Anja,

    Misschien weet je dat ik oud-bestuurslid ben van Tans (www.tans.nl) Zij organiseren op 3 maart n onderwijsdebat in A’dam. Erg leuk als jij en je fans op deze site ook komen.
    Zie voor meer info onder. Groet, Smahan

    Kansen pakken in het onderwijs; hoe doe je dat?

    Dit is een goede vraag waar een even goed antwoord op gevonden dient te worden. Om deze reden organiseert TANS 3 maart a.s. een debat in de Nieuwe Kerk in Amsterdam dat geheel in het teken zal staan van onderwijs en het creëren van kansen.

    Dat jongeren de toekomst zijn is onbetwistbaar, er is echter een factor die een hele grote invloed heeft op deze toekomst, namelijk het onderwijs. Plato zei het al: ‘De richting waarin een persoon zijn ontwikkeling start, tekent het verloop van de rest van zijn leven.’ Met andere woorden, als de toekomst het onafwendbare doel is dat kan goed onderwijs en voldoende kans voor zelfontwikkeling het verschil betekenen tussen een rotsachtig bosweggetje en een vierbaansweg.

    TANS heeft zich altijd beziggehouden met het scheppen van voorwaarden die nodig zijn om de in de Marokkaanse gemeenschap aanwezige talenten te ontwikkelen zodat deze een positieve en waardevolle bijdrage kunnen leveren binnen de samenleving. Dit proberen wij te bereiken door op elk gebied te denken in kansen in plaats van in problemen, dus ook in het onderwijs.

    Tijdens dit TANS debat worden positieve initiatieven, van individuele zowel als collectieve aard, in de spotlights gezet. Wellicht dienen zij ter inspiratie van ons allen. Er is echter ook ruimte voor een levendig debat waarin iedereen zijn of haar visie op de toekomst van het onderwijs kan uiten. Aan het debat zullen verschillende gasten deelnemen, onder andere, Ricardo de Winter, lid van het college van bestuur van het ROC Amsterdam, een PABO student, een scholier, een peer educator, een vertegenwoordiger van het ISBO, een afgestudeerde imam en een bestuurslid van de Islamitische Universiteit Rotterdam.* Het debat wordt onderbroken door een spetterend optreden van 100% Allebé!

    Wij hopen u op donderdag 3 maart om 19.00 uur te mogen verwelkomen in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. De avond zal om 21.45 worden afgesloten. Voorafgaande aan het debat is er van 19.00 uur tot 20.00 uur de mogelijkheid om de tentoonstelling “Marokko” te bezichtigen.

    *gastsprekers onder voorbehoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *