Hadden we toch gezegd

Fokke en Sukke in de Eerste Kamer

….en ondertussen is de nieuwe wet op de VUT/prepensioen en levensloopregeling in de Eerste Kamer aangenomen. Alleen Groen Links en de SP stemden tegen. In september moet minister de Geus met de billen bloot: lukt het om de wet geïmplementeerd te krijgen op 1 januari 2006. Over de inhoud gaat het niet meer. Dus over enige tijd, als blijkt dat de nieuwe wet nauwelijks effect heeft op een betere verdeling zorg en arbeid, en er niet toe leidt dat mensen langer blijven werken, en voornamelijk gebruikt gaat worden door de mensen die dat het minste nodig hebben, kunnen wij als SP weer zeggen: hadden we toch gezegd.

Wij lijken soms wel de partij van ‘hadden we toch gezegd’. We hadden al gezegd dat al die pogingen om oudere mensen aan het werk te houden of te helpen weinig kans van slagen zouden hebben met de wetten die er nu liggen. Werkgevers willen gewoon geen oudere werknemers als dat niet heel aantrekkelijk wordt gemaakt. Alle ‘reïntegratiepogingen’ leveren dus wel werk op, maar dan vooral voor de mensen die in al die reïntegratieorganisatie werken. Hadden we toch gezegd.
En we hadden toch gezegd: laat mensen boven de 57,5 met weinig kansen op de arbeidsmarkt niet nodeloos gedwongen solliciteren. Dat zal er dus wel van komen, want de gemeentes zien er langzamerhand ook het nut niet meer zo van in. Zijn die mensen een jaartje of zo nodeloos gepest. Hadden we toch gezegd.

4 gedachten over “Hadden we toch gezegd

  1. Klopt als een bus, Jan! Dat is precies wat dit kabinet aan doen is vanaf dag EEN dat ze aan de macht zijn. Kom je ook op 3 maart tussen 13.00 en 14.00 op het Plein voor de Tweede Kamer demonstreren tegen het huurbeleid?? We steunen dan o.a. Krista van Velzen die voor ons zal vechten daar. Ook zo’n “fijn” idee van dit kabinet… Zembla gezien gisteravond?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *