Poezie met mayonaise

Kim Soepnel

Hans Muller

Even heel wat anders. Kim Soepnel, hier al eerder langsgekomen, heeft een eigen muziekprogramma samen met onder andere Hans Muller. Onder de titel Ga terug (ga niet langs af u ontvangt geen 200 gulden). Hoekige schlagers, swingen op Gerrit Achterberg, poëzie met mayonaise.
Speelt tussen zaterdag 2 april tot en met zaterdag 16 april, niet op maandag en dinsdag.

Goed voor een avondje uit in de Roode Bioscoop, Haarlemmerplein 7, Amsterdam
Reserveren 020-3305692
Hond Kees is er ook altijd.

2 gedachten over “Poezie met mayonaise

  1. ik heb de voorstelling gezien en evenals eerder werk van kim soepnel vind ik het zeer de moeite waard!!!
    de muziek die kim soepnel componeert is soort van slepend en vol belofte, met een spanningsopbouw van een steeds uitgesteld orgasme waarvan het na elk nummer weer moeilijk afscheid nemen is. nog naschokkend van het ene val je in het volgende avontuur. en de manier waarop haar muziek aansluit op bijvoorbeeld teksten van gerrit achterberg is gewoon geweldig.
    de interactie tussen de artiesten en de lol die ze ieder hebben en uitstralen dragen absoluut bij aan de kracht van de performance. maar ook het aandeel van hond kees had ik niet willen missen. wat een schatje!
    de roode bioscoop is bovendien een prachtige lokatie voor deze voorstelling omdat het een intieme huiskamersfeer uitademt: een plek waar je binnenkomt en je meteen thuis voelt.
    een aanrader voor iedereen die van muziek, taal en gezelligheid houdt!!!

    voor de liefhebbers: kim soepnel en aanverwanten hebben al een aantal mooie literaire voorstellingen achter de rug waarvan opnames op cd te verkrijgen zijn. zie bijvoorbeeld ‘de dichter is een koe’ en ‘zingend schip’ met theatergroep flint (www.theatergroepflint.nl) en ‘zilveren eeuw’ met o.a. dirk polak (www.mecano.ws/zilvereneeuw/zilveren_eeuw.htm)
    het nummer ’tijd’ (zingend schip) is absoluut een van mijn favorieten in dit genre, evenals ‘het meisje en de trom’ (de dichter is een koe) en ‘zigeunerdrang’ (zilveren eeuw). echt prachtig gewoon. (‘het meisje en de trom’ is overigens ook nu weer te zien in ‘ga terug’)
    maar ook zonder kim soepnel heeft theatergroep flint een prachtige voorstelling en cd gemaakt met het werk van slauerhoff. ook erg mooi.

  2. de meest recente voorstelling met o.a. kim soepnel, ‘zeeuwse nachten’ van het volksoperahuis, was ook weer helemaal geweldig! onlangs de try-out op het over het ij festival gehad en nu binnenkort op route, in januari weer in amsterdam in de roode bioscoop. (zie http://www.volksoperahuis.nl voor speellijst)
    in de voorstelling ontmoet hans brinker (ja, die van de vinger in de dijk) zeeuws meisje. de multiculti-goud van oud-worsteling binnen de nederlandse samenleving wordt op diverse manieren verwoord, verbeeld en op de hak genomen.
    een absolute aanrader!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *