Niet kapot te krijgen, uitnodiging

Josien van Zutphen is 76. Ze is Molukse en door haar geschiedenis heeft ze altijd oog gehad voor mensen die zichtbaar of onzichtbaar in de verdrukking komen.

Op haar heel eigen manier doet ze daar altijd iets aan, de ene keer door een asielzoeker haar huis te laten schilderen, de andere keer door een boek te schrijven of door andere vrouwen te helpen bij het op papier zetten van hun verhalen. Zo heeft ze onlangs besloten om een Afghaanse vluchteling uit te nodigen om eens in de week bij haar te komen eten en te praten. Hij vertelt haar hoe hij moest vluchten voor de Taliban en nu dreigt te worden teruggestuurd. Maar ook dat hij bij haar voor de eerste keer een Nederlands huis betrad, in de vier jaar dat hij hier is.

Dit is het hart van de campagne ‘Nederland. Niet kapot te krijgen’.

Het gaat over leven in optimisme, in contact maken, vanuit een vertrouwen in een vriendelijke samenleving, zonder naïef te worden. Waar mensen met elkaar dingen doen die werken als bruggen tussen individuen en groepen, waarbij ieder buiten de eigen kaders gaat denken en doen. Josien van Zutphen doet dit voortdurend, geheel op haar eigen manier.

Dit is ook het hart van het werk van Bureau Kraan & Andreae. Wij noemen het pro-activiteit, gebruik maken van je cirkel van invloed, leiderschap, verantwoordelijkheid, moed om persoonlijk te groeien.

Op 27 april organiseert de Campagne een avond in Vredenburg waar wij Josien van Zutphen zullen uitnodigen. Zo nodigen wij ook jou uit.

Er zijn al heel veel mensen die – vaak onzichtbaar – goede dingen doen in de samenleving. Dat zou meer gevierd mogen worden.

Er zijn ook veel mensen die wachten op een duwtje om initiatieven te nemen in hun eigen omgeving, mensen die nu nog in de wachtstand staan. Waarom? Omdat Nederland het verdient een vriendelijke samenleving te zijn. En daaraan kan iedereen een bijdrage leveren. Jij ook.

We rekenen op je komst. Neem vrienden, familie, collega’s en buren mee.

De avond is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan via de website www.nederlandnietkapottekrijgen.nl en zie ook de meegestuurde flyer.

De avond is creatief, ludiek en inspirerend.

De leiding is in handen van Jan Andreae en hij zal onder andere worden geassisteerd door een twintigtal Marokkaanse, Turkse en Surinaamse jongeren met een werkervaringsplaats in de horeca en door een groep trommelaars uit Amsterdam Zuidoost.

Jan Andreae en Annelies Kraan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *