Wadud

Laatste aanbeveling: voor wie zich interesseert voor het thema emancipatie en islam, morgenavond overmorgenavond de kans van je leven. Dan spreekt een van de belangrijkste voorloopsters, Amina Wadud uit de VS, in de Balie. Ze is schrijfster van het boek De koran en de vrouw. Herlezing van een heilige tekst vanuit een vrouwelijk perspectief, uitgeverij Bulaaq.

6 gedachten over “Wadud

  1. Er wordt zòveel georganiseerd, zo veel mensen, autochtonen maar even zoveel allochtonen zijn bezig met kwesties als integratie, racisme, emancipatie van migranten enz…
    En toch zijn er mensen – zoals een vriendin van mij – die blijven volhouden dat “sommigen” wel oké zijn, “maar de overgrote meerderheid…”
    Wat moet je daar nou mee?
    (behalve haar naar jouw weblog verwijzen)

  2. @ Christine (3):

    Blijven discussiëren en de moed niet opgeven! (Al valt het niet altijd mee je geduld te bewaren). De gestaag vallende druppels hollen uiteindelijk de hardste steen…..

  3. Christine zegt En toch zijn er mensen – zoals een vriendin van mij – die blijven volhouden dat “sommigen” wel oké zijn, “maar de overgrote meerderheid…”
    Wat moet je daar nou mee?

    Altijd direct concrete voorbeelden vragen, Christine. Geen algemene die uit een krant komen of van horen zeggen, maar concrete voorbeelden die werkelijk iemands persoonlijke ervaring zijn met ‘de overgrote meerderheid’. Ik doe dat altijd en er komen nooit antwoorden. Want die zijn er namelijk niet.

    En er meteen bijzeggen dat een meerderheid altijd overgroot is.

  4. Christine,

    Je vriendin kan hoogstens zeggen: “Persoonlijk ken ik goede moslims en slechte moslims”. En daarbij kan ze zich nog eens vergissen ook.

    Zou er een test zijn waarmee we van iederen eens en voor altijd kunnen vasstellen of hij/zij ‘goed’ of ‘slecht’ is? Nee!!! En wat zouden we eigenlijk met ‘goed’ en slecht’ bedoelen????

    P.s. Een meerderheid is niet per definitie of altijd ‘overgroot, want je hebt ook een ‘kleine’ of ‘krappe’ meerderheid. (sorry, Claar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *