Ontwikkelingshulp

De regering bespreekt de mogelijkheid om de tijdelijke wet om de nauralisatie van Palestijnen tegen te gaan permanent te maken. Dat moet gebeuren onder andere door de ‘gezinshereniging’ tegen te gaan.

In Israël woont meer dan een miljoen Arabische, dus Palestijnse staatsburgers. Hun aantal stijgt langzaam. Het was 20%, het is nu al 23%. Dat komt niet alleen omdat de Palestijnse staatsburgers meer kinderen krijgen, het komt ook omdat er meer joodse staatsburgers vertrekken dan er bij komen. De hele wereld is afgekamd naar joden om naar Israël te halen. Die uit Westerse landen hebben er geen zin in. De joden uit Ethiopië, waarvan de strengere rabbijnen zich afvroegen of het wel echte joden waren zijn op, de Russische joden die wilden zijn inmiddels in Israël, en de trek terug, nu in Rusland de economie aantrekt is ook al zichtbaar.

Israël is bang dat ze de joodse meerderheid op den duur gaat verliezen. Nu kan Israël nog min of meer volhouden dat ze een democratie zijn, want de tweederangs staatsburgers, de niet-joden, hebben wel stemrecht. Maar het is niet de bedoeling dat ze dat stemrecht eens nog gaan gebruiken om werkelijke gelijke rechten op te eisen. Dus moet de toevoer aan Palestijnen met alle middelen worden tegengehouden.

Palestijnen uit Israël die trouwen met een Palestijn van de Westoever mogen hun partner dus niet meer meenemen, het stel moet maar op de Westoever gaan wonen. De naturalisatie van kinderen met maar één Israëlische ouder gaat verzwaard worden. De regering heeft aangekondigd hun licht op te steken bij landen die er goed in zijn om moslim migranten tegen te houden, met name Denemarken en Nederland.
Wij trots natuurlijk.
(Ha’aretz, 15 mei 05)

5 gedachten over “Ontwikkelingshulp

  1. hm…

    Ik krijg visioenen…. geen wapenwedloop maar kinderwedloop gedwongen door democraties systeem.

    Voorbehoeds middelen en abortie verboden voor joden ?
    kinderbijslag voor joden
    kinderbelasting voor palestijnen.

  2. Nou dacht jij dat je een rijke fantasie had, en sommige mensen zullen het wel schandelijk vinden wat je zegt, maar feit is dat er commissies al druk bezig zijn geweest met het bedenken van maatregelen om joodse gezinnen aan meer, en Arabische gezinnen aan minder kinderen te krijgen. Inclusief kinderbijslag. Een tijd lang kregen mensen die in het leger gediend hadden (lees: joodse Israëli’s) meer kinderbijslag dan mensen die niet in het leger gediend hadden (lees: Palestijnse Israëli’s) Ook ‘voorlichting’ om de Arabische bevolking aan de ‘geboorteplanning’ te krijgen is overwogen.

  3. Het is echt heel erg dat dit gebeurt, sterker nog een proces is dat al jaren in gang is. En dan blijf je nog mensen hebben die beweren dat dit allemaal moet kunnen om het bestaansrecht van Israel te garanderen. Het doel heiligt kennelijk alle (vieze) middelen.

  4. Het is ook niet nieuw, toen ik in 1984/85 in Israel woonde, was die al de angst der Israeli’s en ook toen werd er al van alles aangedaan om het geboortecijfer en de alya( het naar Israel immigreren van joden, letterlijk verrtaald betekent het geloof ik opstijgen ) te bevorderen. Anja nog even een toevoeging op wat je hier boven vertelde. Dat Palestijnse Israeli’s niet in het leger dienen is, omdat ze dat niet mogen, het is dus niet om dat ze niet willen. Ze worden dus gestraft , met allerllei maatregelen zoals o.a. de kinderbijslag ( maar er zijn nog meer maatregelen) vooriets waar ze geen keuze in hebben.
    Ps vergeet je niet om me op het lijstje voor briefschrijvers te zetten? Groeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *