Zwarte tulp – witte toekomst

AANBEVOLEN:



KIT Tropentheater

Debat
Zwarte Tulp Witte Toekomst
KIT Tropentheater

Vrouwen klem tussen mentaliteitsverschillen
Aanleiding voor dit debat is het onlangs gepubliceerde rapport van europarlementariër Emine Bozkurt over vrouwenrechten in Turkije. Het debat onderstreept het belang de emancipatiestrijd van allochtone vrouwen in Nederland te verbinden met die in de landen van herkomst.
Vrouwenrechtenproblematiek is universeel, maar het valt niet te ontkennen dat onderdrukking in veel Islamitische landen op grotere schaal voorkomt. In deze landen zijn vrouwen vaak het doelwit van (traditionele) schadelijke praktijken. Dit geldt ook voor eerwraak, waarbij vrouwen zelfs op gruwelijke wijze het recht op leven wordt ontnomen. Dit fenomeen roept veel reacties op in de Nederlandse samenleving en in de media.
Onder begeleiding van Esma Choho en gastsprekers als Emine Bozkurt, Ceylan Pektas-Weber en Nazmiye Oral zal uitvoeriger op deze problematiek worden ingegaan, afgewisseld met poëzie en sketches van talentvolle jonge allochtone vrouwen. Mohammed Benzakour zal een column voordragen. Na afloop is er een Oosterse lounge met DJ Derya.

Dit debat komt tot stand in samenwerking met stichting ‘Verdwaalde Gezichten’

zondag 19 juni 2005 14:00 Kleine Zaal
€ 3,00 (€ 2,00)

2 gedachten over “Zwarte tulp – witte toekomst

  1. Er zijn altijd zoveel leuke activiteiten! Alleen is het bijna altijd in de randstad en woon ik helemaal in Eindhoven en ben net te jong voor een ov en een auto 🙁
    Anja echt super dat je ons altijd op de hoogte houdt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *