Protest naar Balkenende

Ingestuurd door Ahmed Marcouch.

Vanuit de UMMAO en de FION Federatie Islamitische Organisatie Nederland is er
een brief naar Balkenende gestuurd waarin we onze verontwaardiging uiten over het feit dat de aanslag niet door de regering is veroordeeld . Ook dringend verzocht maatregelen te nemen om de islamistische gemeenschap te beschermen tegen de toenemende aanvallen op hen en hun instellingen.
Stuur ook een brief.

hartelijke groet
Ahmed

9 gedachten over “Protest naar Balkenende

 1. Inderdaad, nou je het zegt, ik heb er ook geen officieel standpunt over gehoord; dat is schandelijk! Zonder een duidelijke veroordeling van dergelijke aanslagen, geeft het kabinet het rechtsextremisme nóg meer speelruimte én toont bovendien geen enkel respect voor de Islamitische gemeenschap, welke zich terecht ernstige zorgen maakt.

  Daarnaast creeert de regering met haar (inter)nationale beleid naar mijn mening een voedingsbodem voor het rechtsextremistische gedachtengoed , terwijl men dit juist nu met alle kracht zou moeten bestrijden!

  Helaas worden we bestuurd door een doelloos circus van kortzichtige incompetente “havikken”, welke liever mensen in Afghanistan op laten jagen, dan een serieuze poging te doen te zoeken naar een “nieuwe maatschappelijke harmonie” en zo wellicht Nederland weer in ere te herstellen als multicultureel gidsland.

 2. Grappig ook dat de media nog niet om een officieel standpunt van de regering of ‘de Nederlander’ heeft gevraagd. Wanneer er aanslagen door zogenaamde moslims worden gepleegd staan ze immers bij alles en iedereen die maar officieel moslim is op de stoep om te vragen of zij dit soort dingen wel veroordeelt en vraagt men toch ook de regering om zo snel mogelijk met mogelijke oplossingen van het probleem te komen…

 3. Tariq Ramadan zegt in zijn boek (Westerse moslims en de toekomst van de islam, pag. 116) dat de medeburgers van westerse moslims hen “soms wijzen op hun ‘gemeenschap’ of ‘hun broeders’ van hier of ginder, alsof die kwalificatie de zoveelste aanwijzing zou zijn dat zij niet echt tot de westerse volkeren behoren. Tientallen jaren zijn in het Westen, in Europe, joden op die manier benaderd, omdat de oprechtheid vna hun trouwbetuiging in twijfel werd getrokken. Moslims worden met hetzelfde oordeel geconfronteerd en internationale gebeurtenissen dwingen hun bovendien in de verdediging.”

  Ik hoop toch maar niet dat deze stelling nu om te draaien is en ons vertelt hoe wij het zwijgen van de overheid na de aanslag op de moskee (en de tientallen aanslagen op andere islamitische instellingen de afgelopen maanden) moeten interpreteren …

 4. Protest tegen Minister Verdonk bij Slavernijherdenking
  1 juli, 16.30 uur Amsterdam

  Samen Tegen Racisme roept iedereen op gehoor te geven aan de oproep
  tegen Minister Verdonk’s aanwezigheid te protesteren bij de jaarlijkse
  Slavernijherdenking.

  De Surinaamse gemeenschap in Amsterdam is boos over de komst van
  Verdonk (Minister Vreemdelingenzaken en Integratie) naar de herdenking van de
  afschaffing van de slavernij op 1 juli. Het is totaal niet gepast dat
  juist Verdonk met haar rechtse beleid van deportatie en discriminatie
  een speech komt houden over de gevoelige geschiedenis van het
  slavernijverleden. G. Codfried van radiozender Mart zegt “Straks
  krijgen we dezelfde taferelen als in 2001 toen de koningin kwam. De
  nazaten van de slaven werden toen buitengesloten achter grote hekken.”
  Bezoekers worden via de radio opgeroepen lawaai te maken wanneer
  Verdonk het woord voert. Ook stadsdeelvoorzitter Martin Verbeet (PvdA)
  liet weten niet gediend tezijn met de komst van Verdonk vanwege haar
  harde anti-immigratie
  maatregelen “Hoe kan ik in godsnaam de jeugd terugwinnen als de
  minister niet iedereen met een Nederlands paspoort als gelijk ziet?”
  Als teken van protest wordt door verschillende organisaties opgeroepen
  Verdonk tijdens haar toespraak uit te joelen en haar de rug toe te
  keren.

  Tevens roepen we op om te protesteren tegen de extreem-rechtse Michiel
  Smit. In zijn provocerende motivering uit hij zich zeer kwetsend naar
  de herdenking en bagataliseert de slavernij. Op zijn website zegt hij:
  “Ook profiteren nu veel vreemdelingen van de welvaart die de slavernij
  ons land heeft gebracht”. Mogelijk is hij morgen ook zelf bij de
  herdenking aanwezig.

  Samen tegen Racisme zal ook aanwezig zijn om naast het herdenken van
  onrecht en onderdrukking toen, te protesteren tegen onrecht en
  onderdrukking nu. De herdenking begint morgen, vrijdag 1
  juli, om 16.30 en vindt plaats bij het Slavernijmonument aan het
  Oosterpark (hoek tegenover OLVG ziekenhuis) in Amsterdam.

  http://www.samentegenracisme.nl

 5. Ik wil jullie de reactie van de minister president niet onthouden. Bij deze de reactie.

  Geachte heer Marcouch,

  Hierbij bevestig ik de ontvangst van uw e-mailbericht van 16 juni 2005. U vraagt hierin aandacht voor de brandstichting in de moskee Shaan-e-Islam in Rotterdam. Ik heb uw bericht met aandacht gelezen en kennisgenomen van uw opvattingen en zorgen. Naar ik heb begrepen heeft de politie reeds een onderzoek ingesteld naar de brandstichting. Ik wil hier niet op vooruitlopen en in algemene zin reageren op uw bericht.

  De vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van godsdienst en andere grondrechten vormen de hoeksteen van onze democratie. De rechtsorde is de enige manier om onze samenleving met al haar verschillende opvattingen, overtuigingen en levensstijlen op een vreedzame manier in stand te houden. De overheid staat pal voor die grondrechten, en treft daarom stevige maatregelen. Elke vorm van radicalisering moet actief worden bestreden. Zo wordt er ook opgetreden tegen gewelddadige handelingen tegen moskeeën of islamitische scholen.

  Graag wijs ik u tevens op het antwoord dat de minister van Justitie en de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie hebben gegeven op 5 april 2005 op vragen van het CDA Tweede Kamerlid mevrouw Sterk over de radicalisering van extreem rechtse jongeren. U kunt de vragen en antwoorden terugvinden op de website http://www.tweedekamer.nl.

  Ik dank u voor uw bericht.

  Met vriendelijke groet,

  DE MINISTER-PRESIDENT,

  Minister van Algemene Zaken,

  Mr.dr. J.P. Balkenende

 6. Hoi,
  ik wil graag eenbrief sturen naar mevr Verdonk,of naar de ministerie,maakt niet uit, wie kan me alsjeblieft helpen.
  groetjes sharon

  ps ik heb het echt nodig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *