Bewakingsdienst

Ik geloof soms dat ik de sloomste katten ter wereld heb, zeker als het warm wordt.
Kobus zijn enige nut is dan nog het fungeren als tochtstrip, en dat natuurlijk uitgerekend als ik best een beetje tocht wil.

Josephine maft en gaapt en is alleen nog in beweging te krijgen als ik me richting keuken begeef en de hoop stijgt.

Ze hebben alleen één verantwoordelijk taakje dat ze nooit zullen vergeten en dat is het bij toerbeurt op mijn koffer zitten voordat ik op reis ga. Ik kan dan bij de security van Ben Goerion naar eer en geweten beweren dat mijn koffer geen moment onbewaakt is geweest. En verder hebben ze er voor gezorgd dat ik ze in Gaza, als de koffer plus al mij kleren onder de plukken kat blijken te zitten, geen moment zal vergeten.

7 gedachten over “Bewakingsdienst

 1. Hoi Anja,

  Onze kat kruipt bij ons altijd IN de koffer voordat we op reis gaan. Zoiets van – Neem mij mee!

 2. Ik kende een nog inniger poes die altijd probeerde een plasje in de koffer te doen als aandenken. Was leuk als je de koffer ter bestemder plaats opendeed.

 3. Dag Anja,

  Fijne vakantie! Ik hoop veel van je te lezen hier. En…wie zorgt er nu voor deze liefjes als je weg bent?

  Groetjes,
  Thea

 4. Dank je Thea. De beestjes hebben hun vaste cat-sitter annex huisbewaarder. Die is wat minder toegeeflijk dan ik, want als ik in de keuken kom, Kobus en Josephine blérend achter me aan, dan roep ik altijd, jullie denken zeker dat jullie wat krijgen als je zo schreeuwt – en dan krijgen ze wat. De cat-sitter is strenger. Niet meer dan twee keer per dag een hapje, bléren of niet. Daarna houden ze weer heel erg van mij.

 5. Katten die sloom zijn als het warm weer is gedragen zich heel verstandig, Anja. In tegenstelling tot b.v. mijn hond Goulash: die gaat in de grootste hitte graag een tijdje in de zon liggen. Het kan hem niet warm genoeg zijn. Al komt hij uit Hongarije, ik verdenk hem ervan gereïncarneerd te zijn vanuit de tropen….. 🙂

  Je katten hebben natuurlijk donders goed door dat je weer eens op reis gaat. Door op je koffer te liggen geven ze aan dat ze het eigenlijk maar niks vinden. En met hun plukken haar zullen ze je dat blijven inpeperen…..

 6. Wij snappen nu hoe het werkt.

  Hi Josephine en Kobus,
  Als jullie extra gewicht nodig hebben om te voorkomen dat jullie gewillige hapjesverstrekkende tweevoeter op reis gaat …
  Geef maar een gil; we organiseren voor (3,5 + 7.0 =) zo’n tien kilo ruim extra ballast om te zorgen dat ze met de koffer het huis niet kan verlaten … (extra haren, rood/wit op aanvraag)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *