Ff weg

Lieve webloggers, ik leg er even een paar dagen uit. Ook voor het doorsluizen van de commentaren. Ik hoop dat jullie het weblog erg missen, ook de mensen die zich zo graag ergeren, en blij zullen zijn als we dinsdag weer verder gaan.
Tot dan!

4 gedachten over “Ff weg

  1. Anja,

    Je hebt dus geen reactie kunnen schrijven op een tamelijk schandelijk ingezonden stuk van de heer Geert Wilders in NRC van vanavond.

    Als voorschotje alvast, dit schreef ik vanavond in m’n weblog:

    NRC als draaischijf voor Wilders?

    Onder de kop “Den Haag laf tegen islamitisch extremisme” plaatste NRC vanavond een ingezonden brief van Geert Wilders, de uiterste rechtsbuiten van de huidige Nederlandse politiek, zonder daarbij enig commentaar te geven.

    Ik citeer even het slot:

    De analyse is helder, we hebben een probleem met de islam, ook in Nederland.

    De oplossing is niet zo gecompliceerd; wat ontbreekt is politieke lef en gevoel van urgentie. Immigratie uit islamitische landen moet worden verboden.

    We moeten leren intolerant te zijn tegen de intoleranten, op straat, in de moskee en in de rechtbank. We moeten haat en geweld van terroristen beantwoorden met uitsluiting en intolerantie en laten zien wie er de baas is in Nederland.

    De oplossing is niet zo gecompliceerd … tsja, mensen als Geert Wilders komen altijd met “simpele oplossingen”. In de Europese geschiedenis hebben we wel vaker mensen zien komen met “simpele oplossingen”. Dat leverde meestal gitzwarte bladzijden op in die zelfde geschiedenis.

    Immigratie uit islamitische landen moet worden verboden … vraagje: Wat is een “islamitisch land”? Een land waar flink wat islamieten wonen? India bijvoorbeeld? (Daar wonen er zo’n 150 miljoen) Kortom: Dit is kolder. Ayaan Hirschi Ali kwam ooit uit Somalië. Dus volgens de Geert Wilders logica: Opdonderen!

    We moeten haat en geweld van terroristen beantwoorden met uitsluiting en intolerantie … De mensen die ooit uit Marokko, Tunesië en Turkije naar Nederland kwamen weten dus wat hen te wachten staat als de heer Geert Wilders ooit ècht grote invloed in Nederland krijgt. Trouwens: Die invloed is er al. Hij jaagt thans de VVD al aardig in – uiterst – rechts vaarwater.

    Ik hoop (en vertrouw er op) dat de heer Geert Wilders morgen in NRC wordt gefileerd, en ook dat de redactie van NRC hier een zeer kritisch commentaar aan wijdt. Zoniet dan heeft NRC zich – kennelijk gewillig – als een draaischijf voor xenofobisch/ranzig uiterst rechts laten gebruiken.

    Mazzel & broge, Evert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *