De hittigheid Zijns toorns

De dikke envelop van de Eerste Kamer met de witjes en groentjes voor de eerste zitting na het zomerreces, op 6 september viel weer in de brievenbus. De Tweede Kamer begint deze week al. Ik moet er weer in komen. Twee wetten om voor te bereiden. En het jaarlijkse epistel van een van onze eigenste fundamentalisten want die hebben we in Nederland ook. Heb ik misschien gejubeld bij de ontruiming van Gaza? (Nou ben ik van mezelf al niet zo jubelig, maar ik zie ook nog helemaal niet dat dit het begin zou zijn van een zelfstandige Palestijnse staat, zoals optimisten dat graag willen geloven) De hittigheid Zijns toorns zal over mij komen! De mohammedaan zal komen met vuurbollen in zijn handen!

Dit is meneer van der Poorten, zelfbenoemd apostel des Heren, die me op geschept papier en in gothische letters de levieten leest.

Zie, gij bedriegers, gij onbekeerlijke zondaren, gij valse profeten en leraars die allerlei dwaze verhalen bedenkt waarmee gij Mijn kindekens misleidt, ja, als roofvogels het heilig Evangelie uit hun harten plukt. Want gij wilt niet weten wat gij zijt: zie, van nature kinderen van de duivel, haters van het kruis van Golgotha, gelijk uw vrienden, zie, de Turken en de Arabieren, zie, het Mohammedaanse volk.

Hoor, gij ellendig christenvolk! Jubelt gij omdat de Arabier heeft overwonnen en Mijn volk wederom verjaagt uit Mijn land? Zie, jubelt gij omdat de ganze wereld overwonnen heeft met haar getier tegen Israel: Hergeef het land aan de Arabier om de straf te ontlopen die de Verenigde Naties voor u hebben weggelegd? Zie, de Here Here zal u vanwege uw gejubel! Zie de Here Here zal u bezoeken met het zwaard. Amen ja amen, amen.

Hoor dan! Hebt gij gejubeld nu Israel zijn kindekens noodgedwongen uit hun heilig geboorteland heeft moeten jagen, daarom, waar gij, huichelachtig Nederland, de Arabieren naar de mond wenst te praten, de leverancier van uw welvaart? Daarom gelast de Here Here in de hittigheid zijns toorns: Vuur, vuur kom aan en stook de oorlog op tussen de mohammedaan en het laffe christenvolk in Europa.

Ik ben al weer bijna klaar voor de groene bankjes.

21 gedachten over “De hittigheid Zijns toorns

 1. Natuurlijk moeten wij de Christelijke gemeenschappen vragen de hand in eigen boesem te steken en dit soort gevaarlijke uitwassen een halt toe te roepen. 😉

 2. Nou Anja, schaf alvast een goede airconditioning aan en pak een goed glas wijn. Wellicht heb je het nodig, met alle bovenaardse hitte die op je afkomt!

 3. Hadsekidee, ben ik blij dat ik mijn koffie alweer een uurtje geleden op heb. Die zou er spontaan weer uitkomen anders! Brrr, wat een engerd. Elke vorm van fundamentalisme vind ik afschuwelijk. Deze meneer blijkt helemaal niet flexibel te zijn dus. Hoeveel zijn er in dit land zoals hij?

 4. Is dat die meneer Van der Poorten van den Hel?
  Ik vind het altijd grappig om te zien dat autochtonen om dit soort teksten moeten gniffelen, terwijl deze tekst geschreven door een moslim direct zou worden doorgestuurd naar de AIVD. Mensen moeten consequenter zijn, en OF beiden naar de AIVD doorsturen, OF om beiden gniffelen.

  Ik doe het laatste.

  Mocht het toch van zo’n oorlog komen, mag ik als atheist dan toekijken, of moet ik kant kiezen? Anja wordt als Christen vast spion voor de Mohammedanen!
  Van der Poorten lijkt trouwens tweederde van de Islamitische wereldbevolking te zijn vergeten! Waar zijn de Perzen, de Indiërs, de Indonesiërs, de Berbers, etc.? Mogen zij niet meedoen aan zijn armageddon? Flauw! Zo kan ik ook winnen!

 5. Dag Anja,

  Ja, ze bestaan echt. Jaren geleden toen ik nog actief was in het COC en met naam en toenaam af en toe in de krant kwam, kreeg ik toegestuurd de hitparade van nationale zonden. Wij, homo’s stonden met stip op nummer drie. Gelukkig stonden meer heteroseksuele zonden als abortus en Goddeloze echtscheidingen op een en twee. Verder stonden in deze hitlijst vermeld: radio, televisie, inentingen, gokhallen, vakbonden, demonstraties, voetbal op zondag en natuurlijk het gebruik van drugs en alcohol, dus dat goede glas wijn … dat kan ook niet.
  Gelukkig zijn dit soort idioten een kleine minderheid. Ze zullen toch maar een groot deel het kiezerselectoraat zijn. Dan zou onze wereld er heel anders uitzien.

 6. @ Hoi Claar,

  nu we toch op dit weblog steeds meer op spelling gaan letten en de puntjes op de i zetten: Arabier met een hoofdletter is niet alleen netjes, maar dat moet zelfs volgens de spellingsvoorschriften … 🙂
  b.t.w. het “Mohammedaanse volk” uit zijn 1e alinea, moet echter met een kleine letter (net als christelijk en joods….)

 7. Lachen, die Van der Poorten. Maar dat is natuurlijk gewoon een gek, een eenling die op zijn zolder manifestjes door de stencilmachine haalt.

  Nee, waar we bang voor moeten zijn is op de algemene ‘christelijke’ consensus die veel onrecht goedpraat of er zelfs aan deelneemt. Bijvoorbeeld:

  Een paar dagen geleden heeft de Republikeinse tv dominee (en bijna president van Amerika mind you) Pat Robertson een fatwa uitgesproken over de tot twee keer toe democratisch en met overgrote meerderheid gekozen president van Venezuela, onder toezicht van de VS. “You know, I don’t know about this doctrine of assassination, but if he thinks we’re trying to assassinate him, I think that we really ought to go ahead and do it.”
  Later, bij wijze van excuus voor die uitspraak doet hij het weer iets dergelijks. Hij ontkent wel dat hij het woord “vermoorden” niet heeft gebruikt, maar dat hij bedoelde dat Chavez door Amerikaanse “special forces” gekidnapt moet worden.
  En waarom? Omdat Robertson meent dat Chavez een soort moslim-communistenheuler is.

  Robertson’s mening over feminisme: “a socialist, anti-family political movement that encourages women to leave their husbands, kill their children, practice witchcraft, destroy capitalism and become lesbians.”

  Je denkt het, maar dit is dus niet ‘zomaar een gek’. dit is een populaire en gelauwerde radicale fundamentalist in Amerika, die president van Amerika had kunnen worden wanneer niet bekend was geworden dat hij helemaal niet gevochten had in Korea zoals hij beweerde (hé, bekend verhaal!).
  http://en.wikipedia.org/wiki/Pat_Robertson

 8. Dat van die inentingen vind ik ronduit belachelijk! Wel een bril willen dragen en moderne auto’s en zo rijden, gebruik maken van de trein, vliegtuigen enz, maar je eigen kind weigeren een vaccinatie tegen Polio te geven of, indien echt hoognodig, een bloedtransfusie, vind ik grenzen aan misdadig en kindermishandeling!
  Radio en TV uitbannen? Een aantal heeft misschien wel geen TV, mar er is meestal wel een radio te vinden, vanwege de weerberichten. Demonstreren mag ook niet? Wat doet “poortwachter” dan zelf? Is dat dan geen demonstratie van zijn weerzin?
  YUCK!

 9. Ik moet in één keer denken aan die man/vrouw (ik weet eigenlijk niet wie het gedaan heeft, gemakshalve noem ik deze persoon maar ‘hij’) die het verkiezingsprogramma van de SGP heeft aangepast: waar God stond, heeft hij Allah van gemaakt, en waar moskee stond, heeft hij kerk van gemaakt.

  Toen mensen het resultaat lazen schreeuwden ze moord en brand, dat er een gevaarlijk moslimpartij mee zou doen aan de verkiezingen! Toen ze erachter kwamen wat de tekst in werkelijkheid was, toen werd het afgedaan als flauw christentje pesten…

 10. Op ten Kruistocht! Laat deze Negende de Moeder aller Kruistochten worden!!!

  @ Leo de Kam (7):

  Homo’stonden MET STIP op drie. Alle kans dus, om nog nr. 1 te worden! 🙂

  @ Sonja (9):

  Ja, van de Godvrezende dominees moet je het maar hebben. Natuurlijk heeft president Bush al laten weten, dat hij daar niet achter staat. (Althans officieel, denk ik dan). Nou, dat valt dan weer mee! 🙂

 11. @Sonja: Pat Robertson’s spijtbetuiging is iets genuanceerder maar past helemaal in de ideologie van de “Project for a New American Century” waarin veel bekende Amerikaanse “neocons” zich voor een Pax Americana sterk maken. (In andere woorden: overheersing van de wereld door de VS.)

  http://www.cbn.com/about/pressrelease_hugochavez.asp

  Waar het de Amerikaanse neocons eigenlijk om gaat is dat Venezuela over veel olie beschikt. Uiteraard willen ze een bevriende regime daar hebben. De VS heeft al een keer getracht Hugo Chavez in een coup af te zetten, maar dat is mislukt omdat mensen massaal de straat op gingen om Chavez te ondersteunen.

  Dit vindt men ook terug in Robertson’s “apology”:

  “…this is a dangerous enemy to our south, controlling a huge pool of oil that could hurt us very badly. We have the ability to take him out, and I think the time has come that we exercise that ability.”

  De website van de “Project for a New American Century” moet men beslist lezen om het beleid van de Bush administratie te verstaan:
  http://www.newamericancentury.org/

  Voor Europeanen is Pat Robertson een fundamentalist, maar de meeste Amerikanen vinden hem alleen een “conservative Christian”

  Jerry Falwell is nog veel conservatiever, hier een paar van zijn uitlatingen:

  “AIDS is not just God’s punishment for homosexuals; it is God’s punishment for the society that tolerates homosexuals.”

  “It appears that America’s anti-Biblical feminist movement is at last dying, thank God, and is possibly being replaced by a Christ-centered men’s movement which may become the foundation for a desperately needed national spiritual awakening.”

  “The Bible is the inerrant … word of the living God. It is absolutely infallible,without error in all matters pertaining to faith and practice, as well as in areas such as geography, science, history, etc.”

  “The Jews are returning to their land of unbelief. They are spiritually blind and desperately in need of their Messiah and Savior.”

  Ja.. fundamentalisten zijn echt eng….

 12. @ Olav,

  Ik denk dat Bush er in real life ook niet achter staat. Toen hij nog gouverneur van Texas was ging hij veel soepeler met van alles en nog wat om.
  Zijn “religieuze verhevenheid” kwam pas toen hij president werd.

 13. @ Jan Breur (15):

  Dat Bush als gouverneur van Texas soepeler met van alles en nog wat omging, wil ik wel van je geloven. En daarvoor ging hij nóg soepeler met van alles om, b.v. de drankfles! Dankzij zijn “bekering” heeft hij de fles vaarwel kunnen zeggen. (Dat is dus al gebeurd vóór zijn presidentschap).
  Maar het feit ligt er dat hij als president niet zo soepeltjes is. Dat een reactionaire politieke doctrine en economische en militair-strategische belangen, en zelfs de “eer van het land” (en zijn pa niet te vergeten), bij hem zwaarder wegen dan vele mensenlevens, zoals in Irak is gebleken. Die ene dooie in Venezuela kan daar echt nog wel bij. Als president van de VS kan je niet te kleinzerig zijn!

 14. Olav,

  Ik denk dat de starheid van Bush vooral komt door de neoconservatieve krachten die zich om zijn persoon manifesteren. Rumsfelt, Wolfowitz; die types.
  Ik geloof dat Bush voor die tijd een ouderwetse republikein was (zo eentje wiens woordenschat niet verdergaat dan tax-cuts)

 15. Voordat Bush gouverneur van Texas werd, was er een vrouwelijke gouverneur. Die is weggegaan, nadat ze compleet gek en zwart gemaakt was door dat vriendje van George, Karl Rove. Een van de dingen die ze haar aanrekenden was de groeiende criminaliteit onder jongeren. Dat werd luidruchtig wereldkundig gemaakt. Wat blijkt de waarheid te zijn: tijdens haar gouverneurschap was juist die jeugdcriminaliteit fors gedaald… Alleen door het getreiter en laag-bij-de-grondse zwartmakerij door Karl Rove en zijn mensjes heeft ze moeten opgeven… het vernielde haar compleet. Nee, Bush heeft ook het gouverneurschap niet netjes in handen gekregen.

 16. Mag ik dit hier plaatsen? Uitspraken van liberale extremisten.

  Aanzwellende oorlogstaal van de VS Atoombommen op Mekka en Medina

  Vorige maand liet de republikeinse senator Tancredo weten voorstander te zijn van het wegvagen van de voor moslims heilige steden Mekka en Medina door middel van een atoomaanval, mochten ‘extremistische of fundamentalistische moslims’ in de VS aanslagen met atoomwapens plegen. Daarbij zou volgens hem niet eens bewezen hoeven te worden dat deze terroristen een relatie met Saoedi- Arabië hebben.

  The American Conservative berichtte op 1 augustus dat vice-president Cheney het US-strategic command (StratCom) heeft opgedragen plannen op te stellen voor een aanval op Iran met conventionele en atoomwapens als antwoord op een nieuwe terroristische aanval op de Verenigde Staten.

  Een gepensioneerde Amerikaanse generaal, Paul Vallely, die ook voorzitter is van het militaire Center for Security Policy (denktank van Israëlvriend Frank J. Gaffney), heeft in een recent interview zijn bewondering uitgesproken voor beide ideeën. “Een ander project waaraan gewerkt wordt, is een nucleaire afschrikkingsstrategie tegen de radicale islam, ongeveer te vergelijken met de strategie van de Koude Oorlog” “Op de een of andere manier moeten we de radicale islam duidelijk maken, dat bij de geringste aanwijzing dat er atoomwapens de VS ingebracht worden, Mekka en Medina tot stof gemaakt zullen worden. Er zal dan nooit meer een bedevaart mogelijk zijn.” “We moeten ze angst aanjagen. Dat is het enige dat ze begrijpen.”

  Ook tegen Iran zou hij atoomwapens willen inzetten in een ‘preventieve aanval’ volgens het bekende scenario van de regering Bush. Een aanleiding om die aanval in te zetten zou een ‘reactie’ van Iran op de blokkade van de Straat van Hormuz door Amerikaanse marineschepen.

  Gebaseerd op een bericht van http://www.freace.de (“nieuws dat men niet overal vindt”). http://www.freace.de/artikel/200508/240805b.html

 17. Groeit zo iemand op in zwaar christelijk dorp op de hei?
  Is dat dan een apocalypticus of gestoorde Megiddo ganger ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *