Genoeg is genoeg

Het gaat goed met de voorbereidingen van de demonstratie op 17 september. Voor gelijke rechten in een democratische rechtsstaat. Tegen racisme, extremisme, discriminatie en uitsluiting. Behalve een hele lange lijst van Marokkaanse, Turkse, Antilliaanse en nog vele andere organisaties doen ook de PvdA en Groen Links mee. En het aantal SPafdelingen dat ondersteunt en meeloopt groeit ook: Rotterdam, Leeuwarden, Delft, Almere, Haarlem, Maassluis, Purmerend, Haarlemmermeer, Tilburg, Zandvoort, Leiden, Maassluis, Hoofddorp, de Eerste Kamerfractie staat op de lijst, in Amsterdam rommelt het ook, zet ‘m op Jasper. Nou de andere afdelingen nog.

12 gedachten over “Genoeg is genoeg

  1. Het is mogelijk dat ik overgevoelig ben voor dit soort berichtgevingen, maar bij mij roept dit soort acties altijd de vraag op: komen kerken en synagogen ook met gedragscodes tegen extremisme?

    Moskeeën komen met gedragscode tegen extremisme

    Uitgegeven: 1 september 2005 11:16

    AMSTERDAM – Amsterdamse moskeeën presenteren maandag aan premier Balkenende een protocol waarin staat hoe zij extreem gedrag onder hun bezoekers signaleren. De gebedshuizen in stadsdeel De Baarsjes willen hiermee duidelijk maken wat zij doen om extremisme tegen te gaan en radicalisering te voorkomen.

    De premier krijgt de gedragscode maandagochtend op het Binnenhof in Den Haag overhandigd, liet de RVD donderdag weten. Het protocol Preventie Extremisme maakt deel uit van het zogeheten Contract met de Samenleving, dat het stadsdeel na de moord op Theo van Gogh opstelde. Moskeeën spraken toen af nauw samen te werken met de gemeente en andere betrokken instanties om extreem gedrag te kunnen tegengaan en gezamenlijk op te komen voor de vrijheid van meningsuiting.

    Aan het opstellen van het protocol werkten drie moskeeën mee, de Turkse Aya Sofia, de Pakistaanse Ghousia Mashid en de Marokkaanse Nour. Volgens een woordvoerster van het stadsdeel ondertekent alleen de Aya Sofia de gedragscode maandag. De andere twee houden het voorlopig bij ondersteuning van het contract, omdat ze nog in overleg zijn met hun achterban.

  2. Waarom zouden kerken en synagogen met die gedragscodes moeten komen? Wel eens een gereformeerde terrorist gezien met een bomgordel? Of een stel losgeslagen Joden die een school opblazen? Of een zwikkie Boedhisten die wat Metrostellen uit elkaar scheuren met explosieven? Ik niet.

    Ga eens kijken in Kosovo. Dagelijks worden daar door moslimrebellen kerken gesloopt en met de grond gelijk gemaakt.

    Of neem een kijkje in Thailand vandaag. http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/asia-pacific/4204028.stm Weer een terreuraanslag. Al bijna 1000 doden daar dit jaar door moslimgeweld. Vast omdat ze in Irak zitten… O nee! Dan omdat ze …. euh…. olie halen uit het Midden Oosten. O nee! Euh… Zou het misschien zijn omdat de 10%(!!!) moslimbevolking uit naam van Allah met de Koran in de hand de oorlog verklaren aan het ongelovige en decadente Westen? Nee, vast niet… Aanslagen op Bali? Irak? M-O? Nee. Aanslagen in Marokko? Turkije? Beslan? Kosovo? Saoudi-Arabie? Omdat die in Irak zaten misschien? Slaap maar lekker verder en wees jij maar bang voor de Nederlandse Biblebelt. Dat is immers een groot gevaar voor de samenleving zoals wij die kennen.

  3. Nou, het spijt me wel, meneer of mevrouw DT71, maar ik heb jammer genoeg de afgelopen jaren tamelijk veel joden gezien die scholen opgeblazen hebben, dus aan het geloof kan het denk ik toch niet alleen maar liggen, of telt het niet als ze een uniform aanhebben? En pas hadden we nog een joodse man die in een bus om zich heen begon te schieten, en ik herinner me nog die joodse man die een moskee binnenliep in Hebron en daar 29 biddende mannen met een automatisch geweer doodschoot. Of hadden al die mannen het er naar gemaakt omdat ze nu eenmaal moslim zijn misschien? En dat met Kosovo en de oorlog in voormalig Joegoslavie, vergis ik me nou of waren er door de katholieke Kroaten en de orthodox-christelijke Serven meer moslims in Bosnie gedood dan omgekeerd, of telt het niet als ze dat doen met een bajonet in plaats van een bomgordel? En hoe was het ook weer in Ierland, dat waren toch katholieken of waren het toch vermomde moslims? En heeft iemand hier beweerd dat je bang moest zijn voor de Nederlandse Biblebelt? En zouden de moslims in Irak niet een beetje reden hebben om bang te zijn voor de door de christelijke Bush gestuurde christelijke militairen, of telt dat ook niet als ze komen met een geavanceerd leger in plaats van met handgemaakte bommen?

  4. Nog steeds heb ik geen 1 christen met een bijbelverklaring zien strooien om massaal de islamitische wereld aan te vallen. Of een Jood..De opkomst van radicaal islamisme is zeer goed te vergelijken wat er in de jaren veertig is gebeurd. Weer een ubermensch (de fundimoslim) die de rest van de wereld wil onderwerpen aan zijn middeleeuwse gebruiken. PUNT. En alle ongelovigen, christenen, joden en bhoedisten en hindoes zullen daar voor moeten wijken. DAT is de strekking van Al-Qaida en andere lunatics. Je laat je zand in je ogen strooien.

  5. Beste DT71, dat we hier geen van alle vrienden zijn van Al-Qiada zou ondertussen wel duidelijk mogen zijn. Dus dat roept de vraag op wat je ons nou eigenlijk zo dringend bij moet brengen. Dat het allemaal de schuld is van de islam, geloof ik. Om dat ‘aan te tonen’ rommel je zoals dat inmiddels te doen gebruikelijk is wat dingen door elkaar – historisch gezien hebben we vele christenen met bijbelverklaringen zien strooien in hun koloniale ondernemingen inclusief zending en missie, en vergeet de moordende kruisvaarders niet. Als het een wedstrijdje wordt welke godsdienst in de geschiedenis in naam van God de meeste destructie heeft aangericht wordt het nog de vraag of het Chrsitendom niet wint. Ook Joden beroepen zich op dit moment op de thora en op God om de Palestijnen van hun land te verdrijven.
    Verder moet je je een beetje meer in het fundamentalisme verdiepen, mevrouw meneer DT71, want het overtuigt alleen de reeds bekeerden tot de grote islamofobie als je zegt dat de ‘fundimoslim’ de wereld wil onderwerpen aan zijn middeleeuwse gebruiken. Er is niets middeleeuws aan de extremistische politieke islam, het is een volstrekt in deze tijd gegroeide beweging. En zoals fundi’s in alle godsdiensten, christendom, jodendom, voelen de aanvoerders zich superieur aan andere geloven, daar kunnen we hier ook wat van. Dat het moet lijken op wat er hier in de jaren veertig is gebeurd lijkt meer ingegeven door de behoefte om de ergste vergelijkingen te vinden, en dat is in onze geschiedenis uiteraard de opkomst van nationaal-socialisme en fascisme, maar historisch gezien snijdt ook dat weer geen hout. De wortels van het extremisme van Al-Qaida liggen heel ergens anders dan je suggereert in de vergelijking met de jaren veertig hier. En helaas hebben al meer mensen geconstateerd dat de bloei van de islamofobie nu veel meer trekjes vertoont van het antisemitisme van de jaren dertig – wat het noodzakelijk maakt om waakzamer te worden, niet alleen tegen extremisme vanuit de islamitische gemeenschappen, maar evengoed tegen extremisme van rechts. Die zich zo graag van de anti-islamitische metaforen bedient.
    Kortom, mevrouw meneer DT71, waarschuwen tegen Al-Qaida is overbodig, want dat weten we al. Enige nieuwe visie op het ontstaan van dat type extremisme geef je niet. Roepen dat het de moslims zijn is van dik hout zaagt men planken, en daar raakt niemand meer van onder de indruk. Behalve jij zelf misschien.

  6. @DT71:
    Ik vind uw laatste zin zeer interessant: “Je laat je zand in je ogen strooien”.

    Door wie zand in onze ogen strooien?

    Volgens mij spreekt deze laatste zijn boekdelen over uw instelling: de feiten en geschiedenis (waarvan u kennis kennelijk ook gebrekkig is) negeren want dat is allemaal “zand in onze ogen”.

  7. ‘Er is niets middeleeuws aan de extremistische politieke islam, het is een volstrekt in deze tijd gegroeide beweging.’

    Dat klopt niet. En het is goed aantoonbaar dat het niet klopt. Mohammed zelf heeft drie satrici-waaronder Aboe Afak en Asma bin Marwaan-laten ombrengen, onthoofdde 700 ongewapende joodse mannen en jongens en nam hun nabestaanden als (seks)slaaf en heeft het Arabische Schiereiland vooral gewapenerhand veroverd. Misleidende tactieken en het zaaien van angst was hem niet vreemd. Ik zou graag willen dat mevrouw Meulenbelt of zij zulke daden onder de noemer ‘extremistische politieke islam’ wenst te rubriceren.

  8. Zonder hier nu een welles-nietes-discussie van te willen maken, toch even een reactie..

    Beste Anja, lees de reactie van DT71 @ 2 september 0:32 en jouw antwoord daarop. Je zegt dat DT71 allerlei zaken doorelkaar haalt en dat in het verleden Christenen ook met de Bijbel in de hand van terrorisme bedienden. Maar hier verwijt de pot de ketel toch wel degelijk dat’ie zwart ziet: Waar DT71 duidelijk blijft refereren naar de huidige situatie en zich afvraagt of tegenwoordig een anti-terrorisme-gedragscode voor Christenen wel op zijn plaats is, haal je er zelf gedateerde gebeurtenissen bij die eeuwen verstreken zijn en waarvoor de Christen zich oprecht schaamt.

    Verder verwijt je DT71 dat hij ons probeert te wijs te maken dat “het allemaal de schuld is van de islam..” Zoals je kunt zien houdt DT71 zich keurig aan termen als terrorisme, radicaal-islamieten e.d. Die zin van je lijkt meer op een al-oude methode om islamkritici de mond te snoeren. “Kom niet aan de Islam!” lijkt het wel. Misschien kun je voor ons, samen met mevrouw Kuijper, wat recentere voorvallen aandragen waarvoor een Christelijke gedragscode t.a.v. terrorisme wenselijk is?

    Als Allah daadwerkelijk de Grootste is, kan hij onterecht kritiek wel aan hoor..

  9. Carlos, ga wat dingen lezen over het fundamentalisme, Keppel, Roy, Armstrong. Dat er door de hele geschiedenis heen wreedheden hebben plaatsgevonden, ook in naam van religies is evident. We hebben het hier over een specifieke extremistische politieke stroming die niets met de middeeleeuwen van doen heeft.Eriq, Dinges suggereert wel degelijk dat het alleen moslims zijn die geweld plegen en dat is aantoonbaar niet waar. Verder hoef ik niet te herhalen wat ik al gezegd heb. En laat Allah er maar buiten.

  10. Speciaal voor Eriq:

    BUSH TELLS PALESTINIAN PM GOD MADE HIM ATTACK IRAQ…”God told me to strike at al Qaida and I struck them, and then he instructed me to strike at Saddam, which I did, and now I am determined to solve the problem in the Middle East. If you help me I will act, and if not, the elections will come and I will have to focus on them.” –Ha’aretz, 06.25.03

    http://www.haaretz.com/hasen/pages/ShArt.jhtml?itemNo=310788&contrassID=2&subContrassID=1&sbSubContrassID=0&listSrc=Y

  11. Jammer, ik kan er helaas niet bij zijn. Ik heb van alles geprobeerd maar het lukt helaas niet. Ook mijn gezondheid laat het momenteel nog niet toe, mij is geadviseerd om nog even niet te demonstreren omdat ik nog kort geleden een zware operatie heb ondergaan. Mij is verteld dat zo’n demonstratie lichamelijk erg zwaar is. Als je gezondheid nog niet optimaal is, dat je dan na zo’n dag heel lang erg moe kan zijn en mischien wel dagen uitgeteld bent en veel moet rusten.

    Nogmaals jammer vind ik het maar ik zal die dag in gedachten zijn bij jullie allemaal en demonstreer mee in mijn gedachten.
    Ik hoop dat het op de televisie uitgezonden word zodat ik toch nog wat van de sfeer kan mee maken maar dan helaas via televisie beelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *