Corrie Scholtheis

Corrie Scholtheis bestaat echt. Maar ik ben het niet. Het nieuwe AD heeft een lezerspanel. Waren ze kennelijk de fotootjes van kwijt. En zat er net iemand van de redactie op de website van de SP of zo. In ieder geval, de fotootjes van collega Tineke Slagter en Ronald van Raak van de Eerste Kamer werden met mij boven de meningen van anderen geplakt. Ronald en ik een beetje ouder gemaakt, vooruit, maar Tineke werd 12 jaar jonger. Dus haar dag is goed en ze vergeeft het AD alles. Mij rest alleen nog de vraag waarom ze Tiny Kox niet leuk genoeg vonden.
Theo Cornelissen, onze man uit Rotterdam, die kwam er achter. Ik lees al vier kranten maar niet het AD. En ik wil minstens een bos bloemen omdat ze me ouder hebben gemaakt.

Zie weblog van het Vrije Volk

Groetjes, Corrie! Kun jij misschien af en toe even namens mij optreden in de Eerste Kamer als ik er geen zin in heb? Als we zo inwisselbaar zijn?

6 gedachten over “Corrie Scholtheis

 1. Eh…Anja, zijn jullie opvattingen ook zo inwisselbaar? Leg jij ook de grens bij 30 jaar als het om “jij” of “u” gaat? En wat vindt Corrie eigenlijk van jouw Islamcursus? Allemaal kritieke vraagpunten, die moeten zijn beantwoord, voordat Corrie echt kan worden ingezet in de Eerste Kamer! 🙂

 2. Wim T. Schippers heeft ooit eens ‘joe’ bedacht voor de grensgevallen tussen jij en u.

  Ooit vroeg een Fransman mij eens naar het Engelse woord voor ‘u’. Bestaat lekker niet en dat vind ik wel zo handig.

  In Frankrijk ben je in principe altijd ‘u’ en afhankelijk van de situatie al vanaf jonge leeftijd. Een tiener die klant is in een winkel wordt bijvoorbeeld gevouvoyeerd en ‘monsieur’ danwel ‘mademoiselle’ genoemd.

  Een tussen-beleefdheidsvorm waar ik nog steeds niet zo goed mee uit de voeten kan is: iemand bij de voornaam noemen, maar tegelijkertijd ‘u’ tegen hem of haar zeggen. Loopt vanaf de leeftijd van een jaar of twintig en m.n. voor collega’s (zelfs van gelijke leeftijd en status)vrienden van vrienden, vage kennissen etc. Jij-en en jouwen alleen na uitdrukkelijke toestemming. “U mag ‘je’ zeggen, hoor”

 3. Wat Christine zegt, heb ik ook. “U” gaat niet samen met iemand bij de voornaam noemen.

  Ik zeg tegen “grote mensen” (door de bank genomen zijn dat 40+ ers) altijd “u”, tot mijn gevoel zegt dat het ook wel “je” mag zijn… of totdat ze zeggen: alsjeblieft geen “u”, dan voel ik me zo oud…

  Ik voel me ook oud als ik “u” wordt genoemd…

 4. Hallo Anja,
  Wat mij betreft kan ik het af en toe zo van je overnemen in de Eerste Kamer. In onze gemeente, Midden-Drenthe, heb ik een SP afdeling opgericht in 2004. Men vond mij echter niet links genoeg en ben er uit gezet. Maar ik zet me nog steeds in voor allerlei belangengroepen op een socialistisch manier. Dus laat maar weten wanneer je wilt dat ik kom.
  Groetjes, Corrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *