Dagboek 22 december 05


(Samira Abbos)

Nog wat achterstalligs: wat foto’s van het kerstdiner in de Eerste Kamer.
En heel wat anders: onze nieuwe damesclub, initiatief van Funda en Samira.

Doe een bak interessante vrouwen bij elkaar, lekker multiculti en het wordt vanzelf leuk. Dat was ook zo. Mooie locatie over het IJ, met uitzicht op het nieuwe muziektheater. Netwerken, en gewoon praten over alles. Met Halleh terug in de auto.
Inmiddels heb ik twaalf uur achter elkaar geslapen en ben weer een beetje aanspreekbaar.
Boodschappen.

Kerstdiner Eerste Kamer:


(Hanny van Leeuwen, CDA)


(Leo Platvoet, Groen Links)


(Ronald van Raak, SP)


(Gemengd Links)


(De PvdA fractie)


(VVD)


(Voorzitter Yvonne )

De dames:

3 gedachten over “Dagboek 22 december 05

  1. De VVD fractie zit op de foto ook niet dijenkletsend van de lol, maar we weten dat de PvdA het die dag niet makkelijk had. Gemengd stemmen is altijd lastig, als je ook een team bent.

  2. Dat snap ik. Maar het viel me gewoon op.
    Hoorde vanmorgen in “De Andere Wereld” een hele interessante reportage uit Washington D.C. over “Progressieve Christenen” die het volledig oneens zijn met het beleid van Bush c.s. Kort geleden is er een nieuwe wet doorgekomen, die stelt dat de rijken mensen in de V.S. extra 20.000 Dollar belastingverlichting krijgen en dat de arme mensen van huntoch al veel te magere bijstandjes en ziektekostenverzekeringen moeten inleveren. Ze hebben gedemonstreerd en een aantal is gearresteerd. Tijdens de demonstratie scandeerden ze een stukje uit het Magnificat van Maria: geef de armen alle goede dingen en zend de rijken zonder iets weer heen. En: de huidige regering Bush doet precies het omgekeerde. De wet is toch door de Senaat en moet nu alleen nog door het Huis van Afgevaardigden. Dat gebeurt in februari 2006.
    Wat me treft is dat de VS opnieuw Gidsland zijn, maar nu in negatieve zin en dat Europese landen dit voorbeeld graag wensen te volgen, met alle gevolgen van dien.
    Het is overigens een verademing te horen dat er een groeiende groep Christenen in de VS is die dit beleid ten zeerste afkeurt.
    Laten we hopen op een eerlijker verdeling van al het goede op onze planeet. Zalig Kersfeest, Anja.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *