Dagboek 5 april 2006

Veel pers gisteren, bij de presentatie van het manifest, (tekst stond gisteren op het weblog) wel vijf camera´s van verschillende tvprogramma´s, gewone camera´s en schrijvende pers niet geteld. Wat er in dat manifest staat is niet de reden dat het journaal er aandacht aan gaf, al moest het concurreren met Verdonk die zoals verwacht ja heeft gezegd, wel wie het waren die het zeiden. Natuurlijk was er een vraag van de pers of dit geen aanval was op de huidige regering, en natuurlijk zei Tineke Lodders van het CDA dat dat de bedoeling niet was, en Dijkstal had me nog verteld dat dat de reden was waarom het manifest pas na de gemeenteverkiezingen was gepresenteerd, maar natuurlijk kan iedereen die kan lezen weten dat het wel degelijk gaat omkritiek op het huidige regeringsbeleid.

Manifest werd overhandigd aan de jongere vertegenwordigers van de politiek. Renske van ROOD zei nog even dat het wat haar betreft wel degelijk ging over de regering. Maar ja, wat wil je ook van een oppositiepartij. Wij krijgen daar geen ruzie over met de achterban. Dat Dijkstal, Lodders en Terlouw hun nek uitsteken is dapperder, en dat was ook wat het nieuwswaardig maakte.

Twee interviewtjes gedaan na afloop. Een met een jongerenprogramma die vroegen of ik Ans Dijkstal was, en dat nadat ik een half uur achter een bord met mijn naam er op had gezeten, en of ik wel wist wat jongeren dachten, alle jongeren vroeg ik? Had het niet wat minder saai gekund, was de vraag. Voor jongeren bedoelde ze. Nou, dat gaan de jongeren nu zelf schrijven, stelde ik voor.

Op de mail en ingestuurd voor het weblog de verwachte troep van mensen die het niet hebben kunnen. Wat ze bezielt. En hoe ze toch op de gedachte kunnen komen dat vuilstorten mij op andere gedachten zou brengen of me uberhaupt zou kunnen kwetsen.

Mijn taxi komt over een uurtje, ik haal de poezen uit mij koffer want die gaan niet mee, Ans Dijkstal gaat naar Gaza.
Als het goed is ben ik daar vanavond, en als het dingetje op mijn laptop het deze keer wel doet vanavond al bericht van aankomst.

5 gedachten over “Dagboek 5 april 2006

 1. dank voor jullie manifest, het gaf me gisteren (en nu weer) een gevoel van weer enigszins nederlandse te willen zijn/blijven. schaamte voorbij??
  Ik wens je een heel goede tijd in de gaza. zal je blijven volgen. Ben erg gelukkig met je weblog dat me de ruimte geeft enigszins ‘in de wereld’ te blijven, vanuit uit ziekenhuisbed in mijn huis waar ik in een van de laatste fases van mijn leven ben, kanker, helaas, pech.
  Ik bewonder je activisme, je betrokkenheid, dank.
  hartelijke groet, Noor

 2. Anja, het goede van de oproep is dat wij er als burgers aan meekunnen doen, voor de duidelijkheid:

  via “www. eenlandeensamenleving.nl” kan men de oproep ondertekenen!

  IK ROEP HIERBIJ IEDEREEN OP DEZE OPROEP TE VERSPREIDEN!

  Anneke Jos

 3. Dank voor dit manifest, (prachtig dat het zo breed politiek gedragen wordt, het geeft hoop)waarover ik alleen nog in de krant las – hoe kan ik de volledige tekst vinden (ging niet met googelen) en waar kan ik ondertekenen?
  Ik schrok nogal van het bericht van Noor Tabbers – ik wens je heel veel goeds voor deze (en alle volgende…) fase van je bestaan, hartelijk, Joke Schrijvers

 4. Noor, heel veel sterkte, mooi dat je ondanks je eigen grote zorg nog zo veel belangstelling hebt voor wat er ‘buiten’ gebeurt. Ik hoop dat je ondanks alles nog een intens mooie zij het verdrietige periode hebt met de mensen die je dierbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *