Vlissingen

Vlissingen. Corenwijntje in de Societeit voor het Belgische Loodswezen of hoe heet dat ook weer precies. Kijken naar de gigantische schepen die langskomen. Dan zo’n vinnig keffertje van een loodsbootje dat er heen vaart. Kan ik uren naar kijken.

6 gedachten over “Vlissingen

  1. Hoi Anja,

    Leuk om plekjes op je weblog te zien waar ik heel wat uurtjes heb gezeten. Op die oude bunker turend naar de schepen en de op de golven beukende loodsboten. Ik krijg heimwee.

    Leo

  2. Kan me voorstellen dat je daar als oprechte Zeeuw heimwee naar hebt, Leo. Het is voor mij als oprechte Amsterdammer ook een van mijn lievelingsplekjes geworden. Het relativeert zo heerlijk, even geen kippendrift en gekakel. Niks geen meningen overal over, alleen maar het komen en gaan van schepen. Ik heb wel eens de trein naar Vlissingen genomen, ook buiten het seizoen, hotelkamer gehuurd met uitzicht op zee en dan maar naar de schepen en bootjes kijken…

  3. Mooi, de foto’s. Ik overweeg er ook eens weer naar toe te gaan, mar heb nog geen digitale camera om snel de foto’s aan familie te sturen. Misschien een suggestie? Ik weet dit laatste valt misschien een beetje buiten het bestek van de reaktie,maar wie weet.

    Groetjes,
    Jeltje

  4. De Societeit voor het Belgische Loodswezen heet: De Belgische Loodsensocieteit.
    Van een rasechte Zeeuw uit Oostkapelle.

  5. Dank je Corrie, ik had het bijna, loods, societeit, Belgisch, maar net niet helemaal. In een mooi stuk van het land wonen jullie Zeeuwen, maar dat wist je al van me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *