Pech

Da’s nou dikke pech. Er stond vanochtend een lang betoog over de stand van zaken in Palestina Israel. Panne bij de centrale. Kom ik thuis: stuk weg. Ik heb het niet gedroomd, Valentine had al gemaild dat ze het een goed stuk vond. Webmaster gebeld die net biefstukken stond te bakken. Was dat om half elf? Ja dat was om half elf. Nou, stuk weg, dus.

Ik neem niet aan dat iemand net in die tien minuten een kopietje heeft gemaakt, en me daar reuze mee kan helpen. Want ik was zo stom om het meteen in het format te tikken. Terwijl ik me al zo vaak voor had genomen om het eerst in word te tikken en op te slaan voor het geval van je weet maar nooit – ik heb zelf ook wel eens de verkeerde knop in gedrukt en een stuk naar de poezenhemel gestuurd.
Niemand? Echt niet?
K…

Nou het zit nog in mijn hoofd.
Dan maar opnieuw.
K.. K.. K..

6 gedachten over “Pech

 1. dus toch,

  ik snapte er niets van, ik had het toch echt gelezen!
  en toen was het weg!
  s…s…s…
  sterkte anja.
  het was echt een goed stuk !!!!!!

 2. Ik ben al weer grommend aan het werk gegaan, Valentine. Hierboven is het weer, bijna hetzelfde stuk denk ik.

 3. Dit kan altijd gebeuren en je geeft zelf al de beste oplossing: een back-up maken, zeker als er meer dan een uurtje werk in zit! Het werken met webformulieren is bijna altijd behoorlijk onbetrouwbaar! Beter kun je de tekst eerst in een eigen systeem (Notepad, Wordpad, Word etc.) inkloppen, als het veel is ook opslaan en pas daarna kopiëren in het webformulier. Bijkomend voordeel is dat je een spelling-checker kunt gebruiken (al moet ik Anja mijn complimenten maken voor haar schrijf- en tikkunst).

  Ik reageer vooral even om uit te leggen dat en hoe Valentine of iemand anders (je vraag was heel zinnig) jou misschien inderdaad had kunnen helpen. Dat kan vaak ook zonder dat de bezoeker van jouw site het bericht expliciet heeft opgeslagen. Dat gaat dan als volgt:
  Je kunt eerst proberen of je met de knop “Vorige” of “Back” terug kunt naar de goede versie. Anders kun je nog zoeken in de cache van je browser (de bezoeker of ook de auteur van het blog, als die zelf het resultaat van zijn/haar inspanningen via de eigen browser bekeken heeft).
  Dat gaat (in Internet Explorer) via het menu Extra, Internet opties…, Instellingen (onder “Tijdelijke Internetbestanden”), Bestanden weergeven…; je kunt de lijst sorteren op een van de kolommen door in de kop te klikken (bijv. op internetadres; soms is invers chronologisch handiger) en dan zoeken maar… Als je het goede bestand vindt erop dubbelklikken. Als daar (als je geluk hebt) de goede tekst staat (of als je die via “Terug” al meteen had gevonden) kun je die met je muis selecteren, kopiëren en bijv. in een e-mailtje of een reactie plakken.
  Als de webpagina onder dezelfde naam met een lege versie overschreven is lukt dit normaliter niet omdat dan ook in de cache het bestand overschreven wordt.
  Ik heb het vanmorgen helaas gemist.

 4. Dank je Hermie. Ik ben nog maar een beginneling in het digichinees dat jou zo makkelijk uit de pen, pardon de pc vloeit. Voorlopig neem ik me weer eens voor altijd voor om overal meteen een kopie van te maken. Daar kom ik al een eind mee, tot ik het weer eens vergeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *