Luid de noodklok: demonstratie

Demonstratie zaterdag 22 juli
Luid de noodklok: Stop de oorlog tegen de Palestijnen
Beursplein Amsterdam 13.00 uur

De wereld houdt z’n hart vast. Israel voert al weken een grootschalig offensief uit in Gaza over land, zee en lucht en heeft alle grenzen van Gaza afgesloten. Na deze opgevoerde koloniale bezettingspolitiek is Israel nu ook Zuid-Libanon binnengevallen. Er dreigt een verder escalerende oorlog in het
Midden-Oosten. Wat begon met de eis tot vrijlating van een Israëlische korporaal, wordt misbruikt om met zwaar militair overwicht een hele bevolking te terroriseren – en volgens de Geneefse Akkoorden staan collectieve straffen gelijk aan een
oorlogsmisdaad.

Ondertussen is de berichtgeving eenzijdig en gaan de media voorbij aan de systematische gijzeling van de Palestijnen. Bovendien heeft het bombarderen van civiele doelen – zoals centrale water-, brandstof- en voedselvoorzieningen – al vele doden en gewonden tot gevolg gehad.

Ziekenhuispatiënten verkeren in levensgevaar, hongersnood is inmiddels een reëel probleem en hulporganisaties waarschuwen zelfs voor epidemieen. Israel blijft politiek gesteund worden door Bush, terwijl de EU het laat bij een mondelinge veroordeling. Ook de oorverdovende stilte van de Nederlandse regering is schandalig. Op dit moment geldt: wie zwijgt stemt toe. Waar het nu op aankomt zijn concrete maatregelen tegen het gewelddadige optreden van Israel.

We moeten de noodklok luiden voor de humanitaire ramp die op dit moment plaatsvindt. Daarom roepen we de Nederlandse regering op zich krachtig uit te spreken tegen de oorlog tegen de Palestijnen, door het eisen van een onmiddellijk einde aan de Israëlische invasies en bezettingspolitiek.

Ondersteund door o.a. Paul Aarts (Universiteit van Amsterdam) . Miriyam Aouragh (Samen Tegen Racisme) . Naima Azough (GroenLinks) . Mohammed Benzakour (publicist) . Lily van den Bergh (Vrouwen in het Zwart) . Jacqueline de Bruijn (politicologe) . Rene Danen (coördinator Keer het Tij) . Bart Griffioen (Internationale Socialisten) . Jaap Hamburger (Een Ander Joods Geluid) . Wim Lankamp (Nederlands Palestina Komitee) . Ahmed Marcouch (PvdA) . Anja Meulenbelt (SP) . Mohamed Rabbae (Genoeg is Genoeg) . Tariq Shadid (Palestijnse Gemeenschap Nederland) . Zaid Tayem (Palestijnse Gemeenschap Nederland) . Henk Wichard (SP)

Demonstreer mee op 22 juli! Steun en verspreid deze oproep!
Informatie: http://www.palestina-komitee.nl

5 gedachten over “Luid de noodklok: demonstratie

  1. Wat ik heel erg mis in het stukje is een veroordeling van het geweld en de kidnappings van Palestijnse zijde, dat zou wel zo prettig zijn voor de balans. Israel heeft zich teruggetrokken uit Gaza, een eerste stap op weg naar vrede. De Palestijnen gebruiken met goedkeuring van hun democratisch gekozen Hamas regering Gaza vervolgens als lanceerbasis voor Qassam raketten en ontvoeren een Israelische soldaat van Israelisch grondgebied. De reactie van Isreal zou niemand moeten verbazen. Ieder land heeft het recht zich te verdedigen en voor Israel is dat niet anders.

  2. 1. Aanslagen op burgers heb ik altijd veroordeeld, en doe dat hierbij voor de toekomst nog eens.
    2. Israel heeft zich niet teruggetrokken uit Gaza, maar zich ge-hergroepeerd. Het sprookje dat dat bedoeld was als stap op weg naar de vrede is op dit weblog als zo\’n keer of tien ontmaskerd.
    3. Evenals het andere, nog gruwelijker sprookje, dat Israel niets anders aan het doen is dan zichzelf te verdedigen.
    4. En als een volk het recht heeft zich te verdedigen dan begint dat uiteraard met de Palestijnen, die anders dan Israel moeten zien te overleven onder een illegale, militaire bezetting door een staat met een geavanceerd leger, geholpen door de grootste macht ter wereld.
    Met jouw soort achterhaalde, allang ontmaskerde clichees hoef je nu uitgerekend niet op dit weblog aan te komen zetten, Sander, daarvoor zijn de bezoekers op dit weblog allang te goed geinformeerd. Tenzij je dat niet weet omdat je nog geen letter hebt gelezen van wat hier al heeft gestaan, en ik dat geval raad ik je aan dat eerst eens te doen.

  3. Ook morgen is er een soortgelijke demo.
    Zaterdag 15 juli in Den Haag, op het Buitenhof, van 13.00 – 14.00 uur.

    Groet,
    Amita

  4. “Wat ik heel erg mis in het stukje is een veroordeling van het geweld en de kidnappings van Palestijnse zijde,”

    NEE.

    Veroordeel jij eerst maar eens de hele geschiedenis van het Zionism en alle oorlogsmisdaden begaan door het Israelische leger voordat je eisen stelt aan de Palestijnen.

  5. door mensen als sander die misschien niet goed geinformeerd zijn over de zaken die in de wereld gebeuren zoals de bezetting van van de palestijnse staat door israel of misschien wel goed geinformeerd zijn maar toch van onrecht houden is er op deze wereld nog steeds oorlogen en onderdrukkingen. Sander je kan niet niet de palestijnen veroordelen op wat ze doen. de palestijnen vechten voor de vrijheid van hun net als de verzetstrijders dat deden voor jou en mij in de tweede wereld oorlog. mocht je vinden dat de palestijnen die voor een (GROND)(MESNEN)-rechten vechten terroristen zijn dan beweer je dat alle vrijheidstrijders tijdens de tweede wereld oolog ook terroristen waren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *