One incident

Het bericht is van al-Jazeera, van vandaag. Waarschuwing, de foto’s zijn vreselijk.

Death toll nears 100

Civilians, mainly Lebanese, have paid a heavy price in the four-day-old showdown between Hezbollah and Israel.

More than 90 Lebanese have been killed and some 250 wounded since Israel began its assault after the capture of two soldiers and the killing of eight others by Hezbollah on Wednesday.

On Saturday alone, Israeli air strikes killed at least 32 civilians, including 15 children.

In one incident, eighteen people, including children, were burnt alive when a helicopter gunship hit a convoy of families that was fleeing border villages in southern Lebanon, UN peacekeepers and hospital sources said.

Na dit bericht kwamen ook de foto’s, beelden waarvan het niet waarschijnlijk is dat de Europese media die zullen publiceren. Met deze tekst van Miriyam:

Ik heb net deze beelden van Hanady Salman, een redacteur van as-Safir, met dit bericht ontvangen: “Beste vrienden en collega’s, jullie zullen mij allen voor het verzenden van dit moeten excuseren. Het zijn beelden van de lichamen van baby’s gedood door de Israëliërs in Zuid-Libanon. Allen werden verbrand. Ik heb uw hulp nodig. Ik ben er bijna zeker van dat deze beelden niet zullen gepubliceerd worden in het Westen, hoewel zij bijbehorende persbeelden zijn. Ik heb uw hulp nodig om hen te verspreiden als u kunt. Het probleem is dat deze mensen werd gevraagd om hun dorp, Ter Hafra, vanochtend, binnen twee uur tijdspanne te verlaten, of anders…
Zij die konden vluchten gingen naar de dichtbijzijnde basis van de V.N. waar zij werden gevraagd weg te gaan. Ik denk dat na de slachtingen van Qana in 1996 toen de burgers werden gebombardeerd nadat zij schuilden in het hoofdkwartier van de V.N., de V.N. niet verantwoordelijk wil zijn voor het
leven van burgers. Een paar MINUTEN GELEDEN, vroeg de Israëliërs de mensen van Al Bustan dorp in het zuiden om hun huizen te evacueren. Ik ben bang dat massamoorden zullen gebeuren zolang de Israëlische acties in het geniep kunnen doorgaan. Gelieve ons te helpen.”
Hanady Salman.

habibi.jpg

isshesleeping.jpg

terharfa.jpg

yababy.jpg

Weblog:
http://angryarab.blogspot.com/2006/07/i-have-just-received-these-pictures.html

8 gedachten over “One incident

 1. Dit is niet te rechtvaardigen, wat de reden ook is.
  Dit zijn geen strijders van een terreur groep.
  Dit was onze toekomst.

 2. Dit soort foto’s maakt me zo kwaad. Kanker Pisrael.
  Israel moet een lesje leren, die ze nooit zullen vergeten.

 3. Israël en het westen met hun meelopers laten zich leiden door haat en agressie tegen alles wat niet in hun denkwijze past.
  Vele kinderen zijn al door hen gedood. Ook de nederlandse soldaten in Afghanistan zijn daar bij betrokken. Ook daar worden complete dorpen uitgemoord. Het zijn geen Taliban strijders die daar sneuvelen, naar vooral kinderen en vrouwen. Maar liegen in oorlogstijd is blijkbaar toegestaan.
  De wereld is Bush, Bush is de wereld. VS en Zionistische joden zijn met EU verantwoordelijk voor alle dode kinderen, babies, vrouwen en ouderen. En zolang de mens als individu de mensheid vergeet is hij/zij ook aansprakelijk. Iedereen heeft in het westen en Israël dus bloed aan zijn/ haar vingers.

 4. Ik was vandaag om 13.00 uur op het Beursplein in Amsterdam. Dom natuurlijk, want de demonstratie is pas voor volgende week gepland.. Maar: er waren nog veel meer domoren zoals ik..

 5. Bij het zien van deze fotos zou ik graag een stukje aan religie willen wijden. Ik neem aan dat voor Israel het heilige boek, de Thora een belangerijke plaats heeft. Waarom bewijzen zijn daden dan het tegendeel?

  Hieronder enkele regels uit de Thora:

  1. Men mag niet een vijand aanvallen zonder deze eerst uit te nodigen voor een bijeenkomst om de kwestie vredig te regelen.
  (Deuteronomium, XX, 10)

  2. In geval van een aanval met de vijand, is het verboden om een vrouw of een kind te doden.
  (Deuteronomium, XX, 14)

  3. In geval van een aanval , mag men niet een stad compleet omsingelen; maar men moet een weg vrij laten voor de vijand waardoor de vijand kan ontsnappen en z’n leven kan redden.
  (Numeri XXXI, 7)

  4. Het is verboden om zonder absolute noodzaak fruitdragende bomen te vernietigen, zelfs als het een strategische functie zou kunnen hebben. Het is ook verboden om de rivier die water voert naar de vijand, van richting te laten veranderen.
  (Deuteronomium, XX, 19)

  5. Het hierboven genoemde principe geldt voor alle onnodige vernietigingen, zelfs als het een strategisch doel heeft. Het is dus ook verboden om bronnen van voedsel, waterbronnen en noodzakelijke constructies te vernietigen.

  Voorzover ik heb gezien zijn al deze regels ruim overtreden in de militaire acties die ik heb kunnen zien.

 6. En dat noemt zich een beschaafd volk. Gelijk aan het Westen. Stelt het Westen zich gelijk aan Israel? Om je dood te schamen.
  Gisteravond heb ik me weer zeer geërgerd aan Clary Polak. Ik dacht dat het de goede kant op ging met de media. Ik kreeg al een beetje moed, maar gisteravond was het weer als vanouds. De schuld ligt alleen maar bij Hezbollah en Hamas. Kaartje erbij hoever ze wel niet Israel in kunnen schieten en hoeveel raketten ze wel niet afgeschoten hebben. Ik stel voor om ook deze pagina massaal naar de leden van de EU te sturen. E-mailadreesn kun je vinden als je EU intypt bij Google en de pagina van Tanya Reynhardt

 7. 6 Salima

  De ‘jihad met het zwaard’ is daarenboven onderworpen aan een hele reeks strikte voorschriften die gebaseerd zijn op de Koran en de Sunnah van Mohamed, alsook op de regels die de eerste Kalief, Abu Bakr, oplegde aan een leger dat hij naar het slagveld stuurde. Abu Bakr legde zijn metgezellen de volgende 10 regels van oorlogsvoering op (Al-Muwatta, Volume 21, Hadith 10) :

  Dood geen vrouwen

  Dood geen kinderen,

  Dood geen bejaarden,

  Dood geen zieken.

  Hak geen bomen om of verbrand ze niet, vooral als het fruitdragende bomen zijn (ook de oogst mag niet vernield worden).

  Verniel geen onbewoonde plaatsen.

  Dood geen dieren behalve voor voedsel.

  Verbrand geen bijen en drijf hen niet uiteen.

  Steel niets van de zaken die in beslag genomen werden gedurende de strijd. >

  En handel niet laf.

  Uit andere hadith blijkt dat Abu Bakr ook stelde dat priesters en kloosterlingen met rust gelaten moesten worden, en dat men hun gebedshuizen niet mocht vernielen. Ook burgerconstructies moeten gespaard blijven. Abu Bakr zei ook dat men zelfs de melk van de dieren niet mocht gebruiken tenzij men de toestemming had van de eigenaars van de dieren. Islam kent een zeer uitgebreid stelsel van dierenrechten. 5 Tijdens de oorlog mogen dieren niet gedood worden, tenzij voor voedsel, omdat een oorlog een zaak tussen mensen is en dieren daar niet het slachtoffer mogen van zijn.

  Jihad is geen synoniem met oorlog, zoveel is duidelijk. Het is een vertaling in gevoel en rede, in woord en daad, van het geloof. Het is de ultieme manier om God te vereren door het geloof daadwerkelijk te beleven. Het betekent niets anders dan zich inzetten om op elk moment van het leven God te dienen. In de meeste gevallen is geweld daarbij uitdrukkelijk verboden, en kunnen enkel vreedzame middelen als het woord aangewend worden. Zelfs in het ene geval van jihad al-asghar, waar geweld wel toegestaan is, bedoelen Muslims met ‘heilige’ oorlog, een oorlog die aan hoogstaande morele principes gebonden is – dat is een gans andere betekenis dan de in het Westen gangbare betekenis van een oorlog om het geloof te verspreiden, een onderneming waar Muslims overigens niet mogen aan deelnemen omdat de Koran voor iedereen godsdienstvrijheid garandeert en dwang in geloofszaken verbiedt. 6

  http://www.flwi.ugent.be/cie/bogaert/bogaert9.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *