2 gedachten over “Il/legal party

 1. De Israëli’s gaan idioot tekeer. Onder andere mensen uit de SP, GroenLinks en de PvdA, de Internationale Socialisten en hevig bezorgde Marokkaanse Nederlanders gaan zaterdag de straat op. Terecht naar mijn idee. Zullen er ook spandoeken met ‘Stop de Hezbollah’ worden meegevoerd?

  Waar ik een vieze smaak van in mijn mond krijg, is dat ten aanzien van het geweld in Darfur, dat al tijden genocidale vormen aanneemt, het in dezelfde kringen nogal stil is. Geen demonstraties, geen dagelijkse stukken bij ernstig sociaal bewogenen zoals Anja Meulenbelt. De selectiviteit in medemenselijkheid is opvallend. ‘Some are more equal.’

  Dan ga je jezelf afvragen, waarom? Het lijkt erop dat een zwarte Afrikaan een stuk minder ‘solidariteit’ opwekt in sommige kringen. Er moet verder een Amerikaanse link te leggen zijn. Als er geen (vermeende) Amerikaanse wandaden aan te pas komen, blijven de spandoeken weg. Ook vroegere helden worden met rust gelaten. In Zimbabwe hoeven ze niet op grote manifestaties of protestacties hier, tegen het schrikbewind van Mugabe te rekenen. Het leed moet dus wel ‘ideologisch’ correct leed zijn. En daar word ik net zo misselijk van als het buitenproportionele gebruik van hoog-explosief door Israël.

 2. Je bent off-topic, Denza, en je reactie hoort bij de vaste afleidingsmanoeuvres, om de acties ten aanzien van Israel in het discrediet te brengen door te suggeren dat mijn \’ernstig sociale bewogenheid\’ (dank je wel) in de plaats zou komen van actie voor Darfur (of een andere ernstige brandhaard).
  Nou is het heel simpel, Denza. Ik kan niet alles tegelijk. Ik draag niet de hele wereld op mijn schouders. De verantwoordelijkheid die ik op me heb genomen is al tamelijk veel voor een persoon.

  Ik ben het er ontzettend mee eens dat er nog meer leed en nog meer onrecht is op de wereld. Ik ben destijds ook actief geweest in het voormalig Joegoslavie en in Zuid Afrika. In de werkgroep buitenland van de SP hebben we het wel degelijk ook over andere \’buitenlanden\’, hoewel ons duidelijk is, politiek gezien, dat het Midden Oosten op dit moment een heel belangrijke brandhaard is, niet alleen om het aantal slachtoffers, maar om de uitstraling van het conflict voor de gehele wereldvrede.

  Dus, in plaats van je te beklagen dat er \’in sommige kringen\’ te weinig wordt gedaan aan andere zaken ga jij nu laten zien dat het je menens is en in plaats van mij te verwijten dat ik te weinig doe ga jij ook eens de handen uit de mouwen steken. Ga je gang. Als jij je actie voor Zimbabwe op touw hebt gezet zal ik die met liefde plaatsen op mijn weblog. Ik kom opok graag langs op het weblog dat jij dan hebt opgezet. En bij een flinke, door jou \’en jouw kringen\’ georganiseerde demonstratie loop ik ook mee.
  Of misschien kom ik je tegen bij de manifestatie voor \’illegalen\’, hierboven?
  Zie je tegen die tijd, en sterkte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *