De pro-Israel club

Voor wie weten wil wie de organisaties en mensen zijn die ondanks alles nog steeds vierkant achter Israel staan, of misschien voor de mensen die zich wild ergeren aan mijn ‘eenzijdige’ visie, en daar graag in het openbaar tegen willen protesteren, de club houdt op donderdagavond een demonstratie.

Manifestatie:
Tegen Terreur, Voor Een Veilig Israel
Kom donderdagavond 20 juli a.s. op het Jonas Daniël Meijerplein, Amsterdam, om 19.30 uur, naar de grote manifestatie “Tegen Terreur, Voor Een Veilig Israel”.

Wij roepen u allen op om uw solidariteit met de bevolking van Israel te tonen en Israels recht op zelfverdediging te ondersteunen.
Burgers hebben recht op veilige grenzen en staten hebben de plicht die te waarborgen.
Terrorisme leidt overal tot onschuldige slachtoffers. Dit moet stoppen.
om luisteren naar vooraanstaande sprekers.

Georganiseerd door o.a.:
Centraal Joods Overleg, Centrum Informatie Documentatie Israel, B’nai B’rith, Federatie Nederlandse Zionisten, Nederlands-Israelitisch Kerkgenootschap, Joodse jeugdverenigingen, Joodse Gemeente Amsterdam, Collectieve Israel Actie, Portugees-Israelietisch Kerkgenootschap, Verbond van Liberaal-religieuze Joden, Joods Maatschappelijk Werk, Christenen voor Israel, WIZO, CIDI Jongeren Organisatie, IJAR, Kaits, NIW en Masorti
Nederland.

Meer Informatie: cidi@cidi.nl of 070 – 364 68 62

14 gedachten over “De pro-Israel club

  1. U kunt naar de intervieuw met mij op radio Oog luisteren.
    Vandaag om 13:40 life.
    Ik ben van een Libanese origine en ben bestuurslid van Stichting Gronignen-Jabalya.

    In de regio groningen woont: 106.6 in de ether en 105.5 op de kabel.
    ook via internet:
    http://www.oogtv.nl/

  2. ‘Tegen terreur en voor een veilig Israel ‘ ? Daar zijn wij toch ook voor? Daar is de demonstratie op 22 juli toch juist voor?

    Ze hadden beter een andere leus kunnen nemen.

    bv: ‘Voor terreur en voor een onveilig Israel’

    of ‘niet links niet rechts maar recht door ’t lint’

    of ’tegen onderhandelingen, voor militair geweld’

    Sorry voor de ironie, maar ik kan alleen maar ironisch zijn, daarmee bedek ik m’n verdriet in deze uiterst trieste kwestie, waar alleen maar doden vallen en de vrede op de rand van de afgrond zit.

    dat zou hun boodschap wat duidelijker hebben gemaakt.

  3. Helaas las ik dit bericht te laat. Word deze uitzending nog herhaalt? Kunt u misschien deze informatie doorgeven. Insha allah zal ik het dan wel kunnen volgen.
    Gegroet, Ines

  4. Wie gaat er mee voor een stil protest. Aan de kant of zo met bordjes stil, rustig en niet iets zeggend of alleen met palestijnse sjaaltjes ?

  5. Dank voor het posten van de oproep om te demonsteren VOOR Israël. Ik ben morgen toch toevallig in die beklemmende stad Amsterdam dus ik zal er zijn. Die ‘pro Israël club’, zoals zij cynisch wordt benoemd heeft namelijk het gelijk aan haar kant. Waarom wordt er in SP kringen nooit eens gerept over de duistere rol van AUTORITAIRE regimes als Syrie en Iran die zowel de Palstijnen als de Libanezen opofferen voor hun eigen ambities? Omdat de SP ALTIJD een voorliefde voor AUTORITAIRE regimes, mits LINKS, of in ieder geval ‘revolutionair’, heeft gehad.

  6. Hans, wil jij aan de kinderen van Gaza dan even uitleggen dat het regime dat hen doodsbang maakt met hun geluidbombardementen, hun vriendjes en familie opblaast het gelijk aan zijn kant heeft? Herinner je je Huda nog, het meisje dat haar hele familie verloor na een Isaelische raketaanval op het strand? Ze begrijpt je vast volkomen.

  7. Ik eerste instantie ben blij dat Anja dit geplaatst heeft en ook de reactie van hans heeft laten staan aleen als ik de reactie van Ina lees vraag ik me af met welk doel.
    Een verkapte oproep om de demonstratie te sabbotteren?
    Of zie ik nu spoken?

  8. Inderdaad, Klaas. Spoken. Ik was niet van plan de pro-Israel demonstratie te ‘saboteren’, voor zover ik daar al toe in staat zou zijn. Laten ze rustig hun gang gaan. Laten ze vooral goed laten zien welke mensen onder de huidige omstandigheden nog steeds vinden dat de oorlogsmisdaden van Israel goedgepraat moeten worden. Alsof ze Israel daar mee helpen.

    Verder vat jij het feit dat ik een reactie heb toegelaten op als een aanmoediging om opnieuw te proberen mijn weblog vol te kladden met islamofobe klets. Doe geen moeite. Die veeg ik er als vanouds zo weer af.

  9. Waar zeg ik trouwens dat ik de proisraelische demonstratie wil sabotteren. Eeen stil protest aan de zijkant als reminder voor al die palestijnse doden en al die libanese doden , om de boel weer in proportie te brengen over wiens veiligheid we het nu eigenlijk hebben. Is dat sabotage?

  10. Ik heb er diep over gemediteerd waarom zovelen uit de joodse gemeenschap pal achter Israel staan. En het antwoord dat ik vond is: Deze mensen achten Israel hoog. Dit is de basis voor alles. Het vormt het fundament voor hun hele visie op de situatie. Als je dit stukje door hebt, kan je veel begrijpen. Dit hoog hebben is volgens mij een stukje emotioneel en ook een stukje historie. Helaas hebben de joden door de eeuwen heen overal pogroms en vervolgingen meegemaakt, zelfs in de gouden eeuw van Moors Spanje en zelfs tijdens en na de ‘Verlichting’ in Europa. Nergens bleek men echt veilig te zijn, men was telkens weer van de ‘goodwill’ van anderen afhankelijk. Israel is het enige land ter wereld waar Joden niet in de minderheid zijn en waar ze niet afhankelijk zijn van de ‘goodwill’ van anderen. Daarom heeft Israel voor zovelen een bijna gouden aureool om haar heen.

    Hierbij zou ik graag een parabel willen vertellen;

    De parabel van de Moeder.

    Er was eens een goede moeder, die haar kind door dik en dun heeft gesteund. Nergens bleek het kind veilig te zijn, niemand bleek zich om het kind te bekommeren, behalve haar eigen moeder, altijd, maar dan ook altijd, stond ze voor haar klaar.
    Tot op een dag de politie kwam en de Moeder gearresteerd werd, wegens ’t doden van velen.

    Het blijkt dat de moeder in haar drang om haar kinderen te beschermen, over de schreef is gegaan. Er ging op een bepaald moment een knop los, waardoor ze i.p.v de beschermende moeder een wraakzuchtige fanaticus is geworden.
    Ook bleek dat veel ouders wiens kinderen door haar zijn vermoord, wraak zwoeren door haar kind ook te doden. Hierdoor liep haar eigen kind veel gevaar op, die ze telkens bestreed door telkens maar weer op jacht te gaan naar mogelijke daders. Helaas bleek deze jacht alleen maar meer woede en wraak te veroorzaken, haar doel bereikte ze niet.

    Toen haar dochter van deze arrestatie hoorde, kon ze er met haar gedachtes niet bij. “Dat kan niet, mijn Moeder is een goed mens in een kwade wereld; wat ze ook gedaan heeft, het had een gerechtvaardigde reden; wie ze ook vermoord heeft, het heeft een oorzaak en die ligt buiten haar om.”

    Wellicht zal haar kind nooit toegeven dat haar moeder enige blaam treft. Het ligt nou eenmaal in de aard van het kind om zijn ouders te beschermen zelfs als deze ouders hun eigen kinderen in gevaar brengen.

  11. “Het zijn net mensen”

    Hoe wijs was Joris Luyendijk om zijn boek deze titel mee te geven! En ik moedig iedereen aan om zijn boek te lezen en jezelf dan af te vragen: Waar haal ik mijn overtuiging en mening vandaan?

    Ik ben zelf een overtuigd Christen en ik weet dat wat we vandaag de dag zien gebeuren in dit kleine stukje land: het Heilige Land, al eeuwen geleden voorspeld is. Onvermijdelijk dus, in mijn opinie. Maar……

    Alles wat in de Bijbel voorspeld is, is niet, per defenitie Gods wil! Maakt misschien wel deel uit van Gods plan met deze wereld, maar wellicht heeft Hij onze verkeerde keuzen ingecalculeerd in dit plan van Hem.

    Dit geeft ons niet het recht om dergelijke verkeerde keuzen goed te praten, omdat het Gods wil is….??? Nee, zeker niet. NOOIT!!
    Ik moedig iedereen, met een religieuze inval in deze kwestie, Jesaja 19 te lezen! Vooral Jes. 19: 25:

    Want de Heer van de hemelse machten zal hen zegenen met de woorden: “Gezegend is Egypte, mijn volk, en Assyrie, werk van mijn handen, en Israel, mijn bezit.”

    Dit vers omvat Israel en alle Arabieren. En Israel heeft niet het recht om zijn broeders aan te vallen, noch het recht om de “vreemdeling aan zijn poort” gastvrijheid te misgunnen.

    Wie de Bijbelse profetien leest weet dat Israel nooit vrede zal vinden in deze huidige tijd. Het zal escaleren en escaleren.

    Maar het is Christenen onwaardig om onrechtvaardigheden (zonden, wellicht?) recht te praten omdat ze begaan worden door mensen die claimen het volk Israel te zijn. Of ze dat zijn staat nog te bezien.

    De profetien gaan over het land en de 144.000 die over zullen blijven…. Niet over de mensen die vandaag de dag recht claimen over deze zelfde profetien!

    Als Christen kies ik de kant van de Palestijnen, want hen is onrecht aangedaan en zij kunnen nog steeds geen recht vinden, waarheen zij ook gaan.

    Ik jank om de onschuldige doden in Libanon! Ik schreeuw het uit om “the sitting targets” in de Gaza strook. Waar heen kunnen zij vluchten??

    Israel claimt haar recht als staat (hoe dubieus??), waar is het recht van de staat Libanon??? En de onschuldige mensen die daar wonen?

    Recht op zelfverdediging.. Dat is toch wat Bush zei onlangs???? Is er dan niemand die ziet dat elke Palestijnse steen gegooid door een kind, elke “suicide bomber”, Israelische soldaat gevangen genomen, elke raket gevuurt vanuit Libanon een actie is uit zelfverdediging??

    Verwacht mij niet bij deze demonstratie!!! Mijn voorkeur gaat uit naar die andere.

    Liefs, Dora.

  12. Hebben ze dan niet in de gaten dat ze één van de meest gehate en verachte pariastaten ter wereld geworden zijn, Hajo Meyer waarschuwt daar al in 2003 voor in zijn boek: “Het einde van het Jodendom” Alle Joden waar ook ter wereld zullen daar de dupe van worden. En de landen die Israel door dik en dun blijven steunen. Kunnen ze weer schermen met anti-semitisme. Die laatste zinnen zijn mijn woorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *