8 gedachten over “To Lebanon, with love (more time to bomb)

  1. Ik las een prima column in de Jonge Journalist die ik jullie niet wil onthouden:

    Stop de Israëlische misdaden tegen onschuldige burgers

    Gepubliceerd op 8-8-2006 13:18 door Ata Kirat

    Nieuwsrubriek: Buitenland

    De oud-premier van Israël, Jitshak Sjamir, beschouwde terreur als een onderdeel van de politieke strijd tegen de Britse overheersing. De moordaanslag op de VN-bemiddelaar en de Britse minister Loyd Moyne was volgens Shamir, lid van de Stern-groep (terreurgroep) wat men noemt ‘targeted killings’. Israël spreekt zestig jaar later nog steeds over targeted killings en betreurt de dood van onschuldige burgers in Libanon en Gaza. Israël speelt de vermoorde onschuld.

    Israël bombardeert rustig verder na het bloedbad in Qana met kans op nog meer onschuldige burgerslachtoffers. De leden van de Irgun lanceerden ruim een halve eeuw geleden terroristische aanslagen en plaatsten bommen in een groentekar op een Arabische markt in Jeruzalem. Zionistische terreurbewegingen hebben onnoemelijk veel slachtoffers gemaakt onder onschuldige burgers waaronder Arabieren, maar ook de Britten moesten het ontgelden.

    Op 22 juli was het precies zestig jaar geleden dat de zionistische beweging Irgun van Menachim Begin het King David Hotel in Jeruzalem opblies met als resultaat 91 doden. Zoals Palestijnse zelfmoordenaars tegenwoordig verkleed gaan als orthodoxe jood en een volle bus instappen, zo waren de zionisten destijds vermomd als Arabieren. Israël heeft de aanslag op het King David-hotel onlangs herdacht als een glorieuze dag. Naar beschaafde Westerse maatstaven is dat gewoon een vreselijke terreurdaad. Israël verheerlijkt zelf terreur, maar bombardeert Gaza en Libanon om zogenaamd terreur te bestrijden.

    De Israëlische lezing dat de Hezbollah verantwoordelijk is voor de Israëlische luchtaanval en het daaropvolgende bloedbad in Qana is triest en ziek voor woorden. En het bewijst nog maar eens, dat een leven van een niet-jood minder waard is dan van een jood. Israëlische militairen bewegen en ‘schuilen’ zich voortdurend onder ‘onschuldige’ Israëlische burgers in drukke winkelstraten, restaurants en lijnbussen, maar als een Palestijn zich opblaast te midden van hen, in een asymmetrisch conflict waar Israël veruit de sterkte in is, om de moordmachines van het IDF te raken, dan spreken velen over een vreselijke terreurdaad.

    Nederlandse politici condoleren alleen Israël en veroordelen alleen Palestijns geweld.
    Israël jaagt met Amerikaanse wapens en spoedleveringen Libanese burgers over de kling en Israël heeft ruim drieduizend Palestijnen gedood sinds de Tweede Intifada. Als we Israël moeten geloven is het geoorloofd om burgerdoelen te bombarderen, omdat terroristen opereren vanuit woonwijken en schuilen tussen de burgers. Vanuit die optiek kunnen we overal in de wereld een bommentapijt neerleggen. Het is werkelijk te zot voor woorden.

    Israël devalueert zienderogen de normen en waarden van de Westerse beschaving. Zo’n land verdient geen steun, maar sancties. Israël bombardeert als een dolle stier alle belangrijke vlucht -en toegangswegen, bruggen en centrales, legt het communicatieverkeer plat om vervolgens pamfletten te verspreiden, dat Libanese burgers hun huis en haard moeten verlaten en het ‘oorlogsgebied’ moeten ontvluchten. De arme burgers konden geen kant op en zaten als ratten in de val.

    Geen weldenkend mens gelooft dat de Israëlische agressie iets van doen heeft met zelfverdediging of met de internationale strijd tegen het terrorisme. Waar Israël maar al te graag op mee wil liften. Heeft u er wel eens over nagedacht waarom de staat Israël een PR –en marketingbureau in de arm heeft genomen. In ieder geval niet om Jaffa-sinaasappelen aan de man te brengen. Israël probeert altijd de waarheid naar zijn hand te zetten. Een negentienjarige soldaat wordt neergezet als een onschuldige jongen.

    Een Israëlische reservist zou een familie hebben en de 1,3 miljoen burgers in het noorden van Israël hebben geen leven meer. De Palestijnen hebben al veertig jaar geen leven meer door de Israëlische bezetting. Leven al veertig jaar onder onderdrukking. Het is een grote Israëlische poppenkast. Ik ben boos en teleurgesteld op de internationale gemeenschap. Ik ben verdrietig, maar bovenal voel ik mij machteloos. Op de eerste plaats als vredelievende mens, als burger en pas op de laatste plaats als moslim.
    Ik draai mijn hoofd weg als ik de beelden zie van de verwoestingen in Qana. Zoveel onrecht kan een mens toch niet verdragen. Waarom heeft de Nederlandse regering tot nu toe helemaal niets van zich laten horen en de misdaden van Israël in Qana veroordeelt. Zijn dat geen mensen in Qana, zijn het levenloze poppen die worden opgegraven en weggedragen onder het puin vandaan. Dode kinderen die worden weggedragen door hun gewonde vaders en moeders en medewerkers van het Libanese Rode Kruis, die de kinderlijke onschuld hebben zien sterven in hun armen.

    Ik zie kinderloos speelgoed bedolven onder het puin als de stofwolken wegtrekken en verwrongen staal uit kapotgeschoten betonnen constructies in de lucht steken. Het leed en verdriet van ontroostbare mensen, die alles wat hun dierbaar is buiten hun schuld om hebben verloren in een klap. Dat heeft mij diep geraakt. Ik word daar kotsmisselijk van. Ik bal mijn vuisten en ik schrei als een klein kind, en sla mijn vuisten blauw op de leuning van de bank als de tranen van woede en verdriet rollen over mijn wangen rollen.

    Wat kan ik doen tegen zoveel onrecht als mijn beschaafde wereld stille getuige blijft en de internationale gemeenschap blijft zwijgen en Israël héél ver mag gaan omwille van het verleden. Is er dan niemand in deze beschaafde wereld, die de Amerikaanse en Israëlische agressie een halt toeroepen? Veel Nederlandse politici doen het in hun broek en schijten zeven kleuren van angst als ze Israël moeten veroordelen. Nederland loopt voorop als landen als Irak, Syrië en Iran veroordeeld moeten worden, maar helemaal achteraan waar het om Israël gaat.

    Jan Marijnissen, de leider van de SP, heeft veel kritiek geoogst met zijn opmerking door het geweld in het Midden Oosten te vergelijken met het Nederlands Verzet. Waarom mag die vergelijk niet gemaakt worden, omdat het niet klopt of omdat hij dichter bij de waarheid zit dan wij willen accepteren. Een Hans van Baalen mag met zijn bolle toeter en zijn roze wangetjes op tv. Hij betuigt openlijk zijn steun aan Israël op een pro-Israëlische demonstratie en in een uitzending van Nova. Onze lieve Hans was begin deze week nog in Israël op uitnodiging van het Europees Joods Congres.

    Het is maar dat u het weet. De Nederlandse regering moet het bloedbad in Qana, waar ’54’ burgers zijn vermoord waarvan 37 onschuldige kinderen door het geweld van het Israëlische leger, nog steeds veroordelen. Welkom in de Haagse wereld van beschaving, de wereld van een waardeloos normen en waarden-clubje.

    Uit cijfers van de Israëlische autoriteiten en Israëlische mensenrechtenorganisaties blijkt dat er in totaal 20.420 Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen zitten. Tussen de 8085 en 9493 van hen zijn zogenaamde ’veiligheidsgevangenen’. Onder de veiligheidsgevangenen zijn 126 vrouwen en 298 jongeren onder de 18. Meesten zijn ontvoerd door Israëlische commando’s. In totaal 765 van deze gevangenen zitten in zogeheten administratieve detentie. Een omstreden vorm van hechtenis, waarbij gevangenen vaak jarenlang, zonder enige vorm van proces worden vastgehouden. Dit is een ernstige schending van de mensenrechten. (Bron: Trouw)

  2. Voor mensen die nog denken dat het diplomatische initiatief in de VN veiligheidsraad tot een staakt-het-vuren zal leiden,
    Scott Ritter zegt dat dit een “diplomatische schijnvertoning” is. Hij stelt dat de oorlog in Libanon een lang geplande aanval is tegen Hezbollah en ook tegen Syrië en Iran. Daarom zullen Israël en de VS nooit vrijwillig met een staakt-het-vuren instemmen terwijl hun strategische doelen niet bereikt zijn:

    http://www.informationclearinghouse.info/article14448.htm

    …One should not be fooled by the “false” diplomacy being waged by the United States, fronted by Secretary of State Condoleeza Rice and the U.S. ambassador to the United Nations, John Bolton.

    The draft Security Council resolution co-sponsored between the United States and France is but a tragic farce, a smoke screen designed to unilaterally protect Israeli interests at the expense of all others that is so transparent no Arab nation takes it seriously (it has been rejected outright by Lebanon, Syria and Hezbollah).

    There are several reasons for this apparent lack of concern on the part of the primary belligerent (Israel) and its No. 1 underwriter (the United States). First and foremost is the fact that the ongoing violence being waged against Hezbollah is not, contrary to popular opinion, a knee-jerk reaction to the attack against Israel by Hezbollah that resulted in several dead Israeli soldiers and two taken prisoner. It is rather part and parcel of a long-planned strike designed not only to neutralize Hezbollah, but also its largest international supporters, namely Syria and Iran. As such, Israel (and by extension, the United States) has certain predesignated goals and objectives that need to be reached, and no cease-fire will be willingly undertaken until they are. These include the military destruction of Hezbollah and its political isolation, along with its major supporter Iran.

    Hij ontkent dat Hezbollah een “terroristische organisatie” zou zijn. Hij merkt ook op dat Hezbollah de aanslag van 11 September veroordeelt heeft, helemaal niets met Bin Laden te maken wil hebben en tegen aanslagen op onschuldige burgers in de naam van Islam is:

    Contrary to popular opinion, Hezbollah is not an “international terrorist organization.” It has not been linked to any acts of terror outside the borders of Lebanon (the current shelling of Israel notwithstanding, Hezbollah claims these are legitimate military actions in response to Israeli “aggression”). The United States and Israel often speak of “Hezbollah terror attacks” outside of Lebanon, but in the end cannot trace these attacks to Hezbollah with anything stronger than circumstance and rhetoric. The reality of Hezbollah is that it is a decidedly nationalistic organization that has gone on record condemning the September 2001 terror attacks against the United States, rejecting Osama Bin Laden and Al Qaeda, as well as any killing of innocent civilians in the name of Islam. If it were not for the Israeli angle, the irony is that Hezbollah actually represents the kind of home-grown political party that the United States should be supporting.

    Hij waarschuwt verder voor de stelling dat omdat Syrië en Iran wapens aan Hezbollah leveren, de twee landen ook legitieme doelen zouden zijn. Als men deze redenering omkeert wordt de VS óók een legitieme doel omdat de VS wapens aan Israel levert:

    Take, in closing, the manner in which Israel and the United States have painted Hezbollah’s military underwriters in Iran and Syria. If Hezbollah resistance continues (as it seems likely to do), the United States and Israel have stated that Syria and Iran become, by extension, legitimate military targets.

    This discussion is offered without any thought or recognition of the “other side of the coin,” namely the mindset in much of the Arab and Muslim world that if Iran and Syria are targeted for providing military support for Hezbollah, then the No. 1 underwriter for the ongoing Israeli slaughter of Lebanese, the United States, likewise becomes a legitimate military target.

  3. Hier is de goeie link voor de ceasefire campaign

    Pressure for ceasefire building — we need your help

    Friends,

    The ceasefire campaign has been picking up amazing steam, with 70,000 people from over 100 countries signing the petition in just the last two days. The global public outcry of the last weeks is also having an impact, pushing the UN Security Council to meet around the clock on this problem.

    We’ve got just 48 hours before the Council may finally vote on the Middle East crisis. The US government is still pushing for a dubious plan that allows Israeli troops to remain in Lebanon and make some “defensive” attacks. Civilians caught in this awful war need a real ceasefire. Can you help us deliver 150,000 signatures to the UN Security Council by Thursday morning? Please forward the email below to everyone you know (or at least a few close friends!) to help us reach this goal.

    Sincerely,
    Ricken Patel, Ceasefire Campaign
    http://www.ceasefirecampaign.org/mo/en.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *