KORT

In KORT vandaag:
Discussiebijeenkomst over het Midden-Oosten in Den Haag
Solidariteitsbijeenkomst Raden van Kerken in Vlaardingen
Een nieuwe website van het Team Moslim Media

KORT is een rubriek voor korte berichten, bijeenkomsten, verwijzingen, aanbevelingen. Het is bedoeld als service, niet als discussiebijdrage. Commentaren worden alleen bij uitzondering geplaatst.

Het Haags VredesPlatform organiseert een informatie-, discussie en actiebijeenkomst over Libanon, Palestina en Israel.
Vrijdag 11 augustus vanaf 19.30 uur.

Locatie: Dienstencentrum De Kronkel, Westeinde 425 te Den Haag
Bereikbaar met tram 2 vanaf Den Haag CS (10 minuten)

Inleiders
– Wim Lankamp (NPK) over Palestina met focus op Gaza
– Robert Soeterik (MERA) over Libanon
– Kassem Fouani (Stichting Gibran Khalil Gibran) over humanitaire actie voor Libanon

Na inleidingen volgt discussie.
Nadere informatie: Jose van Leeuwen (06-24.70.65.59)
En zie ook http://www.haagsvredesplatform.nl/

******************************************
VREDE IN HET MIDDEN OOSTEN !

De Raden van Kerken van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis nodigen u hierbij uit voor een bijeenkomst op 17 augustus 2006, in Wijkcentrum Holy, Aristide Briandring 90, Vlaardingen.

Het doel is om onze betrokkenheid en solidariteit te tonen met de slachtoffers in deze oorlog, zowel Libanezen, Palestijnen in Gaza en de Westbank, en Israëli.
De uitnodiging is ook speciaal gericht aan onze medeburgers die uit het Midden Oosten komen en daar familie en vrienden hebben.

Tevens willen we met elkaar de hoop levend houden op een spoedige en permanente vrede voor allen.

Met dit doel voor ogen hebben wij vertegenwoordigers uitgenodigd van Pax Christi/IKV, Een Ander Joods Geluid en uit de Palestijnse gemeenschap in Vlaardingen
Met deze organisaties zoeken we naar wegen om een vreedzame samenleving op te bouwen en zien daartoe mogelijkheden. Omdat we ervan overtuigd zijn dat geweld niets oplost.

We hopen dat u kunt komen om met elkaar onze bezorgdheid te delen en om elkaar door ontmoeting, woord, en muziek te bemoedigen.

We hebben enkele moskeeën over dit initiatief geïnformeerd en hopen dat ook zij aanwezig kunnen zijn. De datum is gekozen omdat we weten dat pas dan veel mensen uit onze regio terug zijn uit Palestina en Jordanië.

De zaal is open vanaf 19.30 uur. We beginnen om 20.00 uur en sluiten om 21.30 uur de avond af.

Met vriendelijke groet,
Namens De Raden van Kerken van Schiedam, Vlaardingen en Maassluis,
Willem van Wieren.

***********************************
Beste mensen,
Salaam Aleikum,

Graag stuur ik u als betrokkene bij het netwerk van moslimkaderleden een nieuw initiatief door van het Team MoslimMedia een initiatief van Tareq Abou Naoufal. Het betreft een nieuwssite voor Nederlandstalige moslims. De website draagt de naam MoslimMedia (www.moslimmedia.org) en richt zich op zowel nationaal als internationaal nieuws. Naast een actueel nieuwsoverzicht is er tevens een activiteitenkalender. Voor suggesties, nieuwsitems, activiteitenaanbod (demo’s, lezingen etc.), banners, persberichten etc. kunt u mailen naar tareqko@yahoo.co.uk

Met vriendelijke groet,

Ayyub Mohamedajoeb

2 gedachten over “KORT

 1. Beste Anja,
  Het heeft niet zozeer met wat er nu allemaal gebeurt te maken maar ik las op een forum van de NOS kritiek op cde informatie op de internetsite van Kifaia.
  Ik ben het nagegaan en inderdaad de huidige situatie in Gaza klopt niet met de gegevns op de site. Er wonen b.v. geen kolonisten meer.
  Ik lig er niet van wakker, maar er zijn mensen die er misbruik van maken door je objectiviteit ter discussie te stellen.
  Op stand.nl kwam ik trouwens ook iets leuks tegen waarmee ik wel heb moeten lachen. Anja Meulenbelt werd de opoe genoemd van een van de deelneemsters aan het forum en Anja Meulenbelt die een 20 jaar jongere Palestijnse vriend heeft. Dat wist je waarschijnlijk zelf nog niet.

 2. Zo hoor je nog eens wat. Opoe rooft ze tegenwoordig al uit de wieg. Jonger dan mijn eigen kind nog wel, foei. Ze brengen me nog op ideeen.
  Het miechelt van zulke reacties, Jan, op sommige websitejes vervelen ze zich kennelijk suf en hebben niets beters te doen, ik hoor de idiootste dingen over mezelf beweerd.
  Ja, de website van Kifaia is een serieuzere zaak, niet omdat wat er staat niet betrouwbaar zou zijn, maar het moet dringend bijgewerkt. We willen graag een nieuw ontwerp, dat net zo makkelijk te hanteren is als dit weblog waar ik als digibeet zelf bijna alles mee kan, maar we hadden pech met een ontwerper. En weinig tijd, met de toestanden in Gaza zijn er steeds zaken die dringender zijn. De donateurs worden per nieuwsbrief op de hoogte gehouden. En de financierende organisaties waar we mee samen werken weten alles wat we met geld doen op de stuiver exact. Van de mensen die ons werk kennen krijgen we geen klachten, en die volgen ook onze verslagen van de reizen op dit weblog. En voor de mensen die te kwader trouw zijn is wat we ook doen verkeerd. Maar het is waar dat de website dringend aan een update toe is, en toevallig worden we nu even vriendelijk onder druk gezet om dat te doen, dus ik geloof dat het nu echt gaat gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *