Dagboek 18 augustus 2006

All of a sudden my house is full of Palestinians! Sabah al gheir, good morning Fatma, keef halek? All of them are here, they are okay, alhamdullilah, we are having a good time. It is early in the morning and they are still asleep. I will soon show you a picture of your daughter.

Huis vol Palestijnen, dus of het deze dagen veel wordt met het weblog weet ik nog niet. Ze slapen allemaal nog, een heel geregel met wie waar moest slapen ook in het verband met de katten. Josephine, als enige echte terrorist in het gezelschap, heeft een speciale hobby, die pikt de Palestijn er uit die het bangst voor haar is, en is dan de hele tijd bezig die te belagen. Aan komen sluipen in de rug, op schoot klimmen, in de nek gaan zitten. En die Palestijn dan beleefd proberen die kat die net al haar klauwen in hem heeft gezet weer weg te krijgen.

Doet me denken aan die keer dat een andere Palestijnse vriendin bij me kwam logeren. Ik had nog zo gevraagd, heb je bezwaar tegen katten. Nee hoor, ze was in Amerika geweest, daar hebben ze ook katten in huis, dat zou best gaan.

Dat ging niet. Ze sliep niet als die poes in de buurt was.
It is not a normal cat, zei ze.
Ik, toch beledigd, want natuurlijk zijn mijn katten niet normaal maar heel bijzonder, maar ik laat toch een buitenlander niet vertellen dat er iets mis is met mijn poezen, wat bedoelde ze?
They jump! zei ze verontwaardigd.
Alsof dat niet hun beroep is, springen.

Boven hoor ik dunk dunk dunk van verontwaardigde poezenpoten tegen een dichte deur. Tijd voor een hapje en mevrouw de terrorist stelt het niet op prijs om opgesloten te worden. En ik hoor ergens geluid in het huis. Een van de Palestijnen junior wordt wakker. Ontbijt. Niet met pitabrood en olijfolie en zatar, maar met bolletjes, aardbeienjam en nutella. En straks weer een kuub cola en chipsen inslaan.

O ja, de terroriste. Dacht ik toch dat die zware plastic zak brokjes wel katbestendig was. Kwam ik de volgende ochtend beneden. Heb die beesten de hele dag niet meer gehoord.

060814poes 001.jpg

060814poes 008.jpg

13 gedachten over “Dagboek 18 augustus 2006

  1. Sorry…dit is geen reactie op het bovenstaande.

    Ik heb vanochtend gemerkt dat “de tomaat” in mijn Favorietenlijst verdwenen is en in plaats daarvan is een saaie betekenisloze blauwe “e” komen te staan. Is dit een pure toeval of heeft de SP problemen met je weblog?

  2. Bij mij zijn ook alle leuke logootjes veranderd in suffe e’s, Rehab, de SP heeft geen problemen met de weblogs en ik zie ook geen complotten om vooral de tomaatjes tot soep te maken.
    Ik heb geen idee hoe het werkt.

  3. Hoi Anja grappig hebben jouw poezen ook last van hun nieren/blaas?
    Ik gebruik dezelfde knabbels namelijk šŸ™‚
    Mijn kat had last van gruis in zijn blaas waardoor die niet kon plassen.

    Maareh..hou je die Palestijnen nu hier of stuur je ze terug naar die open gevangenis?
    Ik snap werkelijk niet wat die mensen daar nog te zoeken hebben.

  4. Sommige mensen wonen daar, Alexander. En ik heb niks te sturen of hier te houden, het zijn geen kleuters. Ze maken hun eigen keuzes.

  5. Ontroernd hoe Palestijnen gereduceerd worden tot hun tragediĆ«. Geen namen, geen verhalen; alsof met het woord “Palestijn” alles al gezegd is.

  6. Betalen in Shekels ook mogelijk ;-))

    Telegraaf 4 augustus 2004:

    JERUZALEM (AP) – Mekka-Cola, de frisdrank die eind 2002 in Frankrijk op de markt werd gebracht om Palestijnse hulpprojecten te financieren, is nu ook te koop in IsraĆ«l.
    De fabrikant, de Tunesische zakenman Tawfik Mathlouthi, heeft Israƫlisch-Arabische winkels bereid gevonden het drankje in hun assortiment op te nemen. De Israƫlische regering neemt geen maatregelen om de import van Mekka-Cola tegen te gaan.
    Mathlouthi, die er radicale anti-IsraĆ«lische denkbeelden op nahoudt, hoopt dat Mekka-Cola op termijn ook in joodse winkels en supermarkten te koop zal zijn en als ā€™protestdrankā€™ zal dienen voor IsraĆ«liĆ«rs die tegen het regeringsbeleid ten aanzien van de Palestijnen zijn.
    Om de bekendheid van Mekka-Cola onder Palestijnen te vergroten heeft Mathlouthi de distributie van twintigduizend voedsel- en hulppakketten onder Palestijnse kinderen aangekondigd op 18 augustus.
    Bij de lancering van zijn ā€™Arabischeā€™ Cola kondigde Mathlouthi aan dat 10 procent van de opbrengsten van het drankje besteed zou worden aan hulp voor de Palestijnen. Mekka-Cola wordt later dit jaar ook in het Caribisch gebied in de markt gezet.
    Nadat de Franse autoriteiten in 2003 procedures tegen Mekka-Cola begonnen wegens het ontduiken van vestigings- en productievoorschriften heeft Mathlouthi zijn fabriek verplaatst naar Dubai.

  7. Sabah al gheir!
    En groeten ook aan alle poezen wier thuisland ineens wordt bezet door zo’n horde vreemde mensen, die er versperringen opwerpen en volgens de laatste informatie (Clara) ook nog de brokjes dreigen te stelen. Hoezo Josephine een terroriste? Een verzetsstrijdster!
    Ruben

  8. Sabah an noor!
    Josephine heeft een field day, die vind het enig. Arme Kobus sluipt langs de muren en verbergt zich ergens waar die jongens ze niet kunnen vinden. En ik verklap niet waar. De jongens zijn 9 en 11. Geen ongepaste grappen graag.
    En over de cola: die jongens worden al dagelijks tot politiek object gemaakt. Alles staat al in het teken van de strijd en het verzet en is doorgepolitiekt. Wat zij willen? Gewoon zijn, met gewone spelletjes voor jongens en geen ideologische maar gewone cola. Ze willen niet eens het nieuws zien, blij dat zij even het nieuws niet zijn.

  9. Interessante info van Mike Bing over dĆ­e “arabische cola”, maar wat wil hij daarmee zeggen?

  10. @Elma

    “wat wil hij daarmee zeggen?”

    Helemaal niets, leek me een leuk stukje achtergrond en feitologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *