Verkeerde joden

Kreeg van een vriendin een prachtige link naar een website opgestuurd. www.masada2000.org.
Behalve dat je daar lezen kunt dat Palestijnen niet bestaan, hoe kon ik me toch al jaren vergissen, ik dacht dat ik er een paar kende, staat daarop een lijst van 8000 verkeerde joden. Verkeerd, dat wil zeggen dat ze kritiek hebben op Israel, en dan zijn het dus ‘zelfhatende joden’, ‘aanhangers van de tweede holocaust’ of zelfs ‘joodse nazi’s’.

Daar staan interessante namen op: Noam Chomsky, Soros, Daniel Barenboim, Woody Allen en Richard Gere. Met foto die gemaakt schijnt te zijn in de tijd dat Gere nog bijkluste in de herenporno. In zijn blote piemel. Ik had dus meteen twee redenen waarom hij in mijn achting stijgt.

Met plezier heb ik de lijst doorgenomen en gemerkt hoeveel verkeerde joden ik al ken. En dan heb ik het alleen over de joden die ik echt ken of op z’n minst wel eens ben tegengekomen, en niet die ik alleen ken van horen zeggen of lezen. Gila Svirsky, Lea Tsemel, Amira Hass, Adam Keller, Jeff Halper, Diane Balser, Phyllis Bennis, Paula Abrams-Hourani, Arik Ascherman, Shulamit Aloni, Uri en Rachel Avnery, Tamar Peleg, Beate Zilverschmidt, Ilan Pappe, Hannah Friedman, Ruchama Marton, Benny Morris (hoewel die volgens mij weer van die lijst afkan nu hij heeft gezegd dat Israel de etnische zuivering in 1948 niet ver genoeg heeft doorgevoerd) Tanya Reinhart, Lillian Rubin, Tamar Gosansky, Menachem Klein, Jeremy Milgrom, Sarah Ozacky, Allegra Pacheco (waarvan ze nog vergeten zijn te vermelden dat ze met een Arabier is getrouwd, om het nog erger te maken, en nu twee kindertjes heeft die zowel jood als Palestijn zijn), Michael Warschawski, Lea Tsemel, Gideon Levy, Neve Gordon, Uri Davis, Yael Dayan, Roni Ben Efrat, Barbara Eherenreich. Het deed me deugd om te zien hoeveel feministes van vroeger er ook op staan: Susie Orbach, Jessica Benjamin, Lynne Segal, Judith Butler, Micheline Wandor, Gloria Steinem. En favoriete dichter Adrienne Rich, met een mooi citaat:

“This is how I see opposition to the Occupation in philosophical terms. It’s the embodiment of an ethical Judaism, of that which is hateful to you, do not to others. It is the rejection of an idolatrous version of Israel and of the soil. It is a recognition that history is not Jewish alone. It is a critical, educative response to what has been claimed as Israel’s right to exist–at any cost and on any terms, including a blinded self-destructiveness.
Jews around the world gather to retell and celebrate the Exodus. At some seder tables, undoubtedly, there will be some allusion to the sufferings inflicted on the Palestinian people, in our name. But I don’t think that can suffice. Our hopes and efforts really imply a new Exodus, out from the Occupation mentality.”

Nederland komt er bekaaid af, daar moeten we tegen protesteren. Wel staat onze eigen Anneke Jos Mouthaan op deze erelijst, met Abraham Soetendorp (ook al verkeerd?) En Paul Aarts. Sinds wanneer is die joods? En in zijn geheel Een Ander Joods Geluid, met dit commentaar:

Member of EJJP [European Jews for a Just Peace]…a network of eighteen Jewish peace groups in ten European countries… hopes to “speak to the greater public in the name of, the large numbers of European Jews who are dissatisfied with Israeli policies towards the Palestinians. In particular, it hopes to demonstrate the diversity of opinion within the European Jewish community, which has lately seen anti-Semitic attacks launched not only by non-Jews, but also by “mainstream” Jews against other Jews who have criticized Israeli policies.” Translation: Suck up to and lick the boots of those Arabs/Muslims who pace the streets of Europe looking for Jews to beat up or murder!

Maar Harry de Winter en Hajo Meyer zijn als verkeerde joden nog niet ontdekt of niet verkeerd genoeg. Schande.

6 gedachten over “Verkeerde joden

  1. De kleurencombinatie zwart, wit, rood is het eerste wat me opviel op die masada site. Dat doet me toch altijd ergens aan denken…

  2. In “Woord en Dienst ( een opinieblad van de Protestantse kerk) staat dat rector Willen Hendrik Gispen van de universiteit Utrecht, hoogleraar Nieuwe Testament en schrijver van “Het vroege Jodendom van A tot Z” Pieter van der Horst ‘dringend geadviseerd’ heeft enkele passages uit zijn afscheidsrede te schrappen. Van der Horst gaat in zijn rede in op de oude wortels van de Mythe van het Joodse kannibalisme. Hij wilde aan het slot de populariteit van de beruchte mythe in de hedendaaagse Arabische wereld belichten. Daar heeft hij op
    advies van de rector vanaf gezien Reden voor het advies is volgens de universiteit dat de passages ‘geen onderdeel vormden van een wetenschappelijk betoog en door hun aard geen onderdeel zouden mogen vormen van een academische afscheidsrede’. Het college voor de promoties staat volgens de universiteit achter de ingreep.

    En zo hoort het.

    Van der Horst die niet voor commentaar bereikbaar was, toont zich in het ‘Nieuw Israelisch Weekblad’ (NIW) verbolgen over de te ver doorgeschoten politieke correctheid’ van het college van bestuur.

  3. Gila Svirsky, een van die verkeerde joden, al vele jaren actief in het Israelische Vrouwen in het Zwart, is een eigen website begonnen. Interessant. Hier.

  4. Ook mij viel iets op bij deze website. Dat is de eigenaardige verwijzing naar Genesis 12
    ’Those Who Bless Her (Israel) Will Be Blessed,
    And Those Who Curse Her Will Be Cursed (Genesis 12:2-3)’

    Deze passage gaat over de oproep van de Heer aan Abram (dit betekent zoiets als ‘vader is verheven’) om naar Kanaän te trekken. Pas later werd hij Abraham genoemd; door de associatie met ‘hamon’=menigte krijgt het de aartsvaderlijke betekenis ‘vader van een menigte volkeren’. Zoals bekend was Abraham ook de ‘stamvader’ van de Arabieren.

    Om achter ‘Her’ tussen haakjes toe te voegen ‘Israël’, waarmee het bekende oudtestamentische beeld van het ‘beloofde land’ in de letterlijke betekenis van de huidige racistische staat Israël weer eens wordt opgerakeld is niets minder dan een theologische chotspe. Israël bestond nog niet. Israël was later een bijnaam van de aartsvader Jakob, ‘kleinzoon’ van Abraham. Pas later is het als naam gehanteerd voor (wisselende delen van) de gebieden waar deze stammen destijds hebben rondgetrokken.

    Wat staat er echt in de bijbel?

    1 De HEER zei tegen Abram: ‘Trek weg uit je land, verlaat je familie, verlaat ook je naaste verwanten, en ga naar het land dat ik je zal wijzen.
    2 Ik zal je tot een groot volk maken,
    ik zal je zegenen, ik zal je aanzien geven,
    een bron van zegen zul je zijn.
    3 Ik zal zegenen wie jou zegenen,
    wie jou bespot, zal ik vervloeken.
    Alle volken op aarde zullen wensen
    gezegend te worden als jij.’ *

    *) In deze Nieuwe Bijbel Vertaling staat bij de laatste 2 regels nog de niet onbelangrijke noot:
    Ook mogelijk is de vertaling:
    ‘Door jou zullen alle volken op aarde gezegend worden’.

    Kennelijk was er onenigheid over die vertaling…
    Oordeel zelf.

  5. Verkeerde Joden of goede Joden bestaan niet .
    God heeft jullie verdoemd van de Hemel dat staat geschreven.Ondanks dat jullie denken het nog goed te maken valt wat er eeuwen geleden kapot gemaakt is.Het beloofde land bestaat niet dat is een fabeltje wat opgezet is en herschreven is.
    Sorry als jullie nu beledigt zijn,maar de waarheid is hard en komt altijd boven water.Nu of later.
    We zullen wel zien wie er het laatst lacht als de profeet Issah (Jezus)zijn herintreden doet op aarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *